Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ötv'siz aldığım aracımı eniştem de kullanabilir mi?

memati

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
merhaba ablam da benim üzerimden araç almak istiyor, %99 raporum var.

sorum; ablamın eşi,yani eniştem de aracı kullanabilir mi?

bazıları kullanır, bazıları kullanamaz diyor, bunun kesin cevabı yok mu?

bahçelievler emniyet müd.. aradık kullanamaz dediler..

Bahcelievler emniyetindeki o kullanamaz diyen memur bile kullanabilir :)

kimden kesin cevap alıcaz, herkes birşey söylüyor :(

Alınan arabada özel tertibat yoksa herkes kullanır; ancak ÖZEL TERTİBAT varsa o zaman sahibinden baskası kullanamaz. Dolayısıyla ablanız sizin üzerinizden araç alacak demekki özel tertibata gerek yok: Ehliyeti olan herkes kullanır. mac72 dediği gibi o emniyet müdürü bile ceza almaksızın paşa paşa kullanabilir.

%90 ve üzeri olduğu için kullanabilir diye bilmekteyim. yanlış biliyorda olabilirim yani sadece anne/baba/kardeş te kullanabilme ihtimalide olabalar

Kullanır. Hiç tereddüt etme kullanır. Zaten ruhsata şerh düşmezler.

Eylül 2011 itibarı ile:

1- % 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı. Yurt dışından alınan araçlar için ise 3. derece yakın sınırı devam ediyor

2- H sınıfı sürücü belgesi bulunup kendisi araç kullanan kişilerin özel donanıma sahip araçlarını kendileri ve bir de benzer sakatlığı bununan H sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler kullanabiliyor.

3- Araçta özel donanım yoksa ve aynı zamanda otomatik vitesli ise, o aracı herkes kullanabiliyor. Bu konuda da hiç bir sınırlama kalmadı.

Kesin cevap

mr no; trafik tescil müdürlügü kesin bilgi verir mi? arabayı alacak kişi enişte..yani ücreti o verecek..kesin bilgi olmadan hareket etmiyor

Müdür işgüzar çıkarsa kesin bilgi vermez. Aslında yasa değişti o müdür o yasayı görmemiş olabilir. Değişmesi bir yana eski ile yeni arasında çok büyük fark yok. eskiden 3 kişi ruhsata işleniyordu. O 3 kişi soy ismi aynı olmak zorunda idi ve ruhsata işlenirdi. Ruhsatta isim olmayan kişi sürerse ceza alırdı. Şimdi ruhsata isim yazılmıyor. Polis neye göre ceza yazacak? Yasa değişti zaten. En güzel cevabı mac72 verdi. O arkadaşımıza gözü kapalı güven. eğer sorun olursa ki yani trafiğe yakalanırsanız biz burdayız yardımcı oluruz.

EGM internet sitesinden bilgi edinme yerine gir ordan %90 ve üzeri alınan tertibatsız araçları kimler kullanabilir diye sor onlar sana en doğru cevabı verir.15 gün içinde cevap gelecek onu ruhsatın arasına koy polis sorarsa gösterirsin.Böylece sıkıntı yaşamazsın.ben öyle yaptım gelen cevap yeterli sürücü belgesi olan herkes kullanabilir.

Herkes kullana bilir aracı %90 üzeri raporda. Aracı çekinmeden alın.

Bu araç işininde iyice cılkı çıktı. Eniştesi kullanacaksa ne Anladık biz bu işten?
Suistimal ediliyor yakında devlet bu duruma el koyar böyle şeyler bence hiç doğru değil, sen kullanmayacaksan ne diye alıyorsun kardeşim devlet sana hak tanımış eniştene değil!

Engelsiz07;

sakin ol şampiyon :D

ben araç kullanamayacak kadar engelliyim. % 99 raporum var.ve devlet % 90 üzeri engelliye devlet bu hakkı tanıyor. SA NA NE ! ablam ve eniştem benimle ilgilenip uğraşıp doktorlara götüyor.. bende onlara veriyorum sanane.. eger benimle ilgiileceksen sennin üstüne bile yapabilirim karşim :D

bu forum da çok gereksiz insanlar var..

Benimle şampiyonlu felan konuşman bu işi ne kadar ciddiye aldığını ve Arabanın sana ne kadar çok ihtiyacın olduğunu gösteriyor. Bende Engelliyim hatta sitede bir çok arkadaşımız araç kullanamayacak derecede engelli; ama tertibat taktırıp biniyoruz. Ben senin araba kullanamayacağını düşünmüyorum. Sadece böyle bir fırsatın var değerlendirmek isteyen bir yakının var o yüzden böyle düşünüyorsun. Ben sizin gibilerin zihniyetini bilirim sen rahat ol. Sen gelirken biz dönüyorduk. Allahtan senin gibi Düşünen ne yakınım oldu ne de arkadaşım.
Eğer sen gerçekten kendine düşünseydin bu arabayı benimle bu şekilde konuşmazdın. Biz bu forumda bu şekilde konuşmuyoruz emin ol.Bizi kandırabilirsin ama kendini kandıramazsın [emoji6]
Gereksiz insanlar var evet; ama hiç değilse onlar haklarımızı işgal etmiyor!

sen benim engel oranımı nerden biliyorsun be adam "kas hastalığı" diye birşey duydun mu? solunum cihazı kullanıyorum elim kıprtdamıyorum, bi tarafımla mı kullanacam bu aracı ?

insanlara bir konu da itham ederken bence daha dikkat ol, se nerden tanıyorsun beni?

Tamam kardeş haklısın. Geçmiş olsun. Allah yardımcın olsun.
Sende kendini bir dahakine anlatırken daha Ayrıntılı anlat, benimde %95 raporum var; kullanmayacak durumdaydım şükür kendimi aştım. Eniştene de hayırlı olsun araba.

Engelsiz07;

arabayı almadık araştıyorlar, sadece eniştem değil, çogunluğu ablam kullanacak, kas hastalığı ilerleyeci ve tedavisi olmayan bır hastalık

Üst Alt