Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz aldığım aracı 1 yıl içinde satmak istersem nasıl bir yol izlemeliyim?

adviye

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle Merhaba,

2013 yılında aldığımız oto. vites aracımın ailevi nedenlerden ötürü satışına karar verdik,forumu araştırdıgım kadarıyla ödemediğimiz ötv yi ödememiz gerekiyor,benim sorum ise araç satışından öncemi yok sonramı ödendiği,ödendikten sonra plakamda ve aracımda özel tertibat olmadığı için satışa uygun hale geliyormu yada başka hangi işlemler sırasıyla yapılması gerekiyor,yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Öncelikle aracını engelsiz birine satacaksan tertibatı cıkartıp engelsiz arabaya dönüştüreceksin tabi bunun icinde yeniden makine muhendisler odasına gidip proje cizdirmen gerekiyor ve işin ustasından tertibatı o projeye göre aracını tertibatsız araca dönüştürüyor..
Daha sonra aracın ruhsatına yeniden işliyorsun maliyede de birkaç işlem olabilir Mtv işlemleriyle ilgili ... Daha sonra aracını fiyatı neyse ( engelsiz arac fiyatı ) satarsın.. Ötv ve kdv sini maliyede hesaplar oraya ödersin aracı alıcak kişinin adına gecirirsin olur biter.

cevabın için teşekkür ederim,fakat arabamda bir tertibat söz konusu değiş yada ruhsatta benimde kafamı karıştıran soru bu askında,ötv acaba satış işleminden sonramı ödüyorz

evet aracı sattıktan sonra gider hemen maliyeye ödersin

ama satıştan önce maliyeyle gidip görüşmen daha iyi olur fiyatı onlar belirleyecektir

Bu arada aracınız nedir hangi marka

maliyeden kastınız vergi dairesi demi,wv golf 1.2 tsi aracım dediğim gibi plakada yada aracda ruhsatta hiç bir ibare tertibat yok

evet vergi dairesi .. Hocam peki sorabilirmisiniz maliyeye engelliden engelliye aracımı satarsam yine de ötv vermek zorundamıyım ya da alacak kişi aracı kendi engeline uygun tertibat taktırmalımı yeniden ?

bende arac almayı düşünüyorum fakat yurt icinden alamıyorum ötvsiz sol el engellilere ötv muafiyeti yapılmıyor malum. ama engelliden alırsam yine de muaf olurmuyum bilmedigim icin soruyorum şayet bu mumkunse sizle konuşalım bende almayı düşünüyorum

Lovex72;

Durum hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim . Bende engelliden 2. el bir araç almayı düşünüyorum sol el mağdurların danım bende :) Otv indirimi ile alınmış bir aracı almak istediğimizde bizden ötv isteyip istemicekleirni bende merak ediyorum .

Arkadaşlar bence önce vergi dairesine gidip bilgi almalı ve ötv yi ödemeli zira noter satışı devretmez diye düşünüyorum .. bakalım ne olacak ..

hafta içi gidip bilgi alıcağım arkadaşlar sizinlede paylaşıcam ilk iş olarak,sol el engeli için yine sorucam ötv indirimini

adviye;

Çok iyi olur hocam sol el son durumunu sorarsan zira bulundugumuz maliyedeki kişiler de bu konuyla ilgili pek fikirleri yok ilginctir

şu anda ötv oranı %45 aracı aldığın zaman ki ötv oranı geçerli değil kanuna göre malesef böyle bir düzenleme var aracını ona göre satmalısın

Hakkı olan başka bir engelliye ÖTV sini ödemeye gerek kalmadan ve daha kolay yoldan satmak isteseniz aracınızı kaça verirsiniz?

Ayrıca aracın özellikleri durumu nedir (Örn; Km si ,donanım paketi, vitesi, kazası,boyası vs.?)

Arkadaşlar geçen hafta arkadaşımın engelli aracını sağlam birine sattık. Öncelikle araçta tertibat yoktu. Salt otomatik vites.
Önce Maliyenin ÖTV birimine gittik. Ankarada cebecide yol kenarında bir yer. Orada aracı alacak kişi adına beyanname form doldurup şu anda yürürlükte olan ötv oranından ötvyi yatırdık. Aracı aldığımızda oran %40 idi şimdi %45 olarak hesaplandı. Aracın faturası 67 bin tl idi. Bunun üzerinden hesaplanan ötv 25 bin tl oldu. Daha sonra emniyete giderek engelli aracı olmadığı yönünde kayıt yapıldı. Daha sonra noterde normal satış yapıldı. Maliyede ve emniyetteki işler 10 dk sürmedi.
Bilginize....

Üst Alt