Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz 2011 yılında tescil ettirdiği Tertibatlı aracımı kaç sene sonra satabilirim?

Jungle

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
4
Merhaba Arkadaşlar ben 2011 yılında 10 ayda ötvsiz tertibatlı bir araç aldım 5 yıl sonra satabileceğimi biliyorum
fakat 5 yıl derken aldığım yıl yani 2011 yılıda dahilmi mesela resmi evrakta yada babam araç mtv si öderken alınan yılda ilk senesi hesaplanır dedi
yani ben aracımı 2011-2012-2013-2014-2015 in 10 yılındamı satabilirim yoksa 2016 nın 10 ayındamı bununla ilgili kanunda yazılan nedir
bilen varmı şimdiden teşekkürler?

Ekim 2011 + 5 yıl = Ekim 2016 satabilirsiniz

Resmi evrakta Aldığımız yılda sayılıyor işte yani resmi evrakta aldığımız yılda dahil olması gerek diye biliyorum
bunu net bi şekilde yazan kanun nerde yazıyor?

aracı aldığın tarih misal 2011 10 ay ise 2016 10 ayında satabilirsin ayrıca babam mtvsini öderken demişsin mtv de ödemez engelli muaftır arkadaşım.

ben mtv sini ödeyenler için söylüyorum. arac satın alındığı yılda baz alınır satış süresine aracın satın alındığı tarihte katılır resmi evrakta bu böyledir yani 2011-2012-2013-2014-2015 in 10 ayında satabilirim aracımı
mtv ödemelerinde normal vatandaş aracı aldığı yıl mtv ödüyorsa araç alındığı tarihde dahil 5 yıldır. bunu kanunla çürütecekseniz gösterin??

2011 yılda dahildir arkadaşlar resmi evrakta öyledir.
mtv ödeyen normal vatandaş ilk yıl vergi ödüyorsa bu satış ilemindede alınan yılda 5 yıllık süreye dahil edilmesi lazım.

vergi dairesine sormuştum ben 60 ay dolacak dedi gerisini sen hesapla

jungle, sen bu aracı ötv ödemeden 10-2011 de almışsın. Mtv ister ödemiş ol istersen muaf ol, esas olan tarih budur.

Aldığım tarihide hesaplayacakmıyız işte sorun burda 2011 dahil 5 senemi yoksa 2012den itibren 5 senemi?

yukarıdada yazdığım gibi 60 ay diyor o zaman demekki 2016 da satabilrsin

Üst Alt