Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'den yararlanmak için rapordaki mi, ehliyetteki ibare mi geçerli?

fatihhira

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba benim h sınıfı ehliyetim var ehliyette otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor araç almak için rapor aldım raporda sağ ayak ve her iki elden tertibatlı araç kullanabilir yazıyor bu ötv den faydalanmamda sorun oluştururmu yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşkrler

evet alabilirsin, ama özel tertibat taktırmak zorundasın.engeline göre özel tertibat taktırarak ötv siz araç alabilirsin.

sol ayak tan engelliyim sadece otomatik olması yetiyor ama

raporda öyle yazıyor aynen şöyle : (sağ ayak ve her iki elden tertibatlı araç kullanması uygundur) yazıyor otomatik te olan özellikler gibi yani

açık olarak yazıyor zaten
tertibatlı araç kullanması uygundur diye,

haklısınız da ehliyette de otomatik yazıyor ama nasıl bir tertibat olacak ki başka bilginiz varmı

otomatik arabaya engelinize göre tertibat taktırarak ötv indiriminden faydalabilirsin,sadece sol bacağından, ayagından engeli olanlar hiç bir tertibat taktırmadan salt otomatik vitesli arabayı kullanabilirler.bunun dışındakiler engeline göre özel tertibat taktırmak zorundadırlar ve bu arabayı sadece kendisi kullanabilir.

fatihhra

Anladığım kadarıyla siz sol ayak engellisiniz.Sol ayak engelliyseniz size neden raporda terdbatlı araç kullanır yazılmış.Rapora yanlış yazılmış.

Rapora sol ayak ektirem H sürücü olur otamatik videsli araç kullanabilir yazması gerekir.

H sürücü belgeniz doğru yazılmış raporunuzdaki ibaraleri deyiştirmeniz gerekir.Bu şekilde araç almanızda sıkıntı olmaz.

kürekçi
bak ilk mesajda ne yazıyor
(raporda sağ ayak ve her iki elden tertibatlı araç kullanabilir yazıyor)
yani engeli sol ayakta değil.

teshiş te sol alt ekstremite yazıyor hastalık polio sekeli olarak yazılı engelim sol ayakta yani

kullanabileceğim araç kısmında o şekilde yazıyor

kazazede

Ban arkadaşın bilgilerine baktım.Rapora sağ ağaını kullanabilir yazmış.Doktorlar bilmedikleri için öyle yazmışlar.

Üst Alt