Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'den yararlanamayan SOL KOL Engellileri gelin sesimizi duyuralım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ewet deniz şahbaz.. bende oraya takıldımm ne imiş manuel araçlarda vites kolunun direksiyona veya sağ tarafa alınması ya zaten sağ tarafta vites vede manuel araca vitesin direksiyonun yanına alınması demiş nekadar anlamsızz yaa ... sadece sol el ve sol engelier için otomatik vites yeterli desene ..... ve birde şunu okuyalım
Öte yandan, manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir... bu ne
benim anladığım sol el ve sol kol engiler için otomatik vites yeterli anlıyorum
yanlışsa düzeltin arkadaşlar

Örneğin, sağ veya sol el parmaklardan herhangi bir ya da birkaçının olmamasına rağmen vitesin değiştirilmesine engel, vites kolunda tadilat yaptırılmasını gerektirecek bir durumun bulunmaması halinde manuelveya otomatik vitesli taşıt alımında istisna uygulanmaz

Öte yandan, manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir.

Bu 2'si ne yaman bi çelişkidir

oy kaygısı ile alel acele çıkarılmış gibi geliyor bana, ve bu acele ile çelişki dolmuş kanun. bence uygulama başladıktan sonra doğacak sorunları görünce geri adım atıp o çelişkili manuel vites olayını otomatik vites ile değiştirecekler. mantiken pedal veya vitesi hiç kullanamayacak derecede olmak için uzuvun nerdeyse hiç olmaması lazım ve bu durumda zaten rapor oranı %90 veya üzeri olacağı için direk alıyorsun aracı tertibat yaptırmadan, yanlış düşünüyor olabilirim belki ama benim mantığım bunu söylüyor bana.

evet arkadaşlar paylaşalım bilgileri

sol kol ve sol elden olanları engelli saymıtor galiba bunlar ... hiç fikirli insan yokmu bunların arsında daha ne olması lazım

erdinç aytekin;

Paylaşılacak ortada bir bilgi yok çıkan düzenleme bu ve çok fazla yoruma açık. Ayrıyetten bu düzenleme sol elden engele sahip bizler için çıkarıldı 1 mayıstan sonra her şey daha net ortaya çıkacak o yüzden kendinizi ve ortamı germenin bir alemi yok

cenk kardeş ilk parafta manuel araçlarda vites sağda olursa olur diyor otomatik olmassa manuel alırız o kesin
okuyorum sizde inceleyin ......

Sol el ve/veya kolda engelliliği bulunanların, taşıtta hareket ettirici aksam sayılan manuel vites kolunu engelliliğe uygun olarak direksiyona monte ettirmesi ve benzeri şekilde tadilat yaptırması veya taşıtın fabrika çıkışında vitesin direksiyonun sağ tarafına sabitlenmiş olması gibi haller hareket ettirici aksamda özel tertibat olarak kabul edilir.
otomatik vites saymazlarsa manuelde oluyormuş bu kesin

cenk kardeş ilk parafta manuel araçlarda vites sağda olursa olur diyor otomatik olmassa manuel alırız o kesin

İlk satır öye derken

2.satır

Öte yandan, manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir.

Böyle diyor.

Ki manuel araba alabilmek için hastane raporu gerekir hastane'dende manuel rapor alsanız bile H sınıfı manuel ehliyet bildiğim kadarıyla yok ee o zaman B sınıfı olacak nerede kaldı özürlü indirimi ehliyeti :eek: gibi gibi birbiriyle çelişen durumlar var o açıdan sükünetinizi koruyun hele 1 mayıs gelsin resmi olarak yürürlüğe girsin bi telefon açalım kapılarını aşındıralım hele o zaman daha bir net olur herşey

[FONT=sans-serif]""""""""""Öte yandan, [/FONT]manuel[FONT=sans-serif] vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir.""""""""""""

bizim için bence can alıcı ve yeterli kısım kanunun bu kısmı. Ne diyor manuel vitesli aracı özel tertibatsız kullanamayacak olan kişiler için otomatik vites özel tertibat sayılır.
haliyle benim sol kolum yok ve manuel vitesli araç süremiyorum. vites değişmek için direksiyonu bırakmak gerekiyor. bu durum da yoğun trafikte ne kadar ciddi tehlike oluşturur. Biz sonuçta 7/24 uzun yol şoförü değiliz ki vitesi 5 e takıp saatlerce direksiyonu tutalım. şehir içinde defalarca kez vites değişmi şart[/FONT]

Tamam da biz tek elle direksiyon ve yola mi hakim olcaz yoksa direksiyon ve direksiyondaki manuel vitese mi? tek elle risk değilmi?

sol el ve sol koldan engelliler için otomotik vites özel tertibat kabul edilir diye iki cümleyi yazmak bu kadar zormu ya.koldan engeli olanın düz vitesle ne işi var.

aracı yönetmelik resmi gazete'de yayınlanmadan önce aileden birinci derecede yakınlarımız kullanması konusunda fırsat verildiğini okumuştum.yönetmelikte ben böyle bir şey göremedim ben mi anlayamadım.

bimere düzenleme ile ilgili istek mesajı attım pazarteside düzenleme ile ilgili gelirler dairesine telefon açacağım durumdan şikayetçi olan herkes işin peşine düşmeli yapılabilecek başka birşey aklına gelen varsa paylaşırsa sevinirim

evet arkadaşlar birlikte araştırmalara başlayalım takip edelim. konuya açılık gelsin

bimer adresi gelirler dairesi'nin numaraları tekrar paylaşalım sesimizi tekrar duyuralım

http://www.bimer.gov.tr/Forms/pgMain.aspx

Vergi İletişim Merkezi (VİMER) – 444 0 189

11Katma Değer-Özel Tüketim Vergileri ve Anlaşm. Uyg. Md.Cumhuriyet Bulvarı No: 7/A Kat:7 Konak - İZMİR35268232480 02 41 483 20 62 483 17 77489 48 98483 71 80 489 55 83

Bu numaraları pazartesi günü arayacağım bakalım neler olacak benim özürüm sol elde 3 parmağım yok diğer 2 parmağım ise 2 veya 3 cm uzunlukta sizlerin durumu nedir ?

Öte yandan, manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir.........

erdinç aytekin

Bu düzenleme daha öncede dediğim gibi çok ucu açık . Manuel araba kullanabilmek için yeniden hastaneye gitmelisiniz H sınıfı özel tertibatlı manuel araç kullanabilir raporu alacaksınız ki böyle bir ehliyet sistemi trafik kanunlarında yok o yüzden arabayı geçtim ehliyetinizi bile düzeltemezsiniz.

Bugun volkswagen bayiine gittim. Arac alacagimi soyleyip yeni yonetmelik ciktigini izah ettim. Hafta ici vergi dairesinden son durumu sorusturacaklar, ve nasil bir rapor cikartmam gerektiginin bilgisini verecekler. Ayriyetten bu yonetmelik magdur olan sol kol engelliler icin tekrar duzenlendi yoksa yeni yonetmelige gerek yoktu. Rahat olun arkadaslar, netlik kazanacaktir kisa zaman icinde. Sikayetimi dinleyip cozum bulmak icin calisan, pek cok milletvekiline sorunumuzu aktaran ve yonetmeligin cikmasinda baş rolü oynayan Prof. Dr. Temel Dagoglu ve degerli esi Akp milletvekili Prof Dr. Türkan Dagoglu'na cok tesekkur ediyorum.

Selam arkadaşlar,bende bugün H sınıfı ehliyet alır-otomatik vites araç kullanır ibareli raporumu Pendik Doğuş Audi bayisine bıraktım siz bir soruşturun istediğim A3 ü :) Bu raporla ÖTV indirimli alabiliyormuyum diye,Pazartesi araştırıp dönecekler gelişmeleri paylaşırım.

Ama daha öncede dediğim gibi çoook kafa karıştıran cümleler kurulmuş öte yandan ile başlayan cümleye, olumlu bakarsan olumlu,olumsuz bakarsan olumsuz anlaşılıyor.Bu cümleyi kurmak için sanırım bir çok edebiyatçı ve felsefaci bir araya toplanmış.Şimdi bizim gibi 1000 ler ce kişinin bu şekilde uğraşmasını sağlayıp kaş yapalım derken göz çıkarıp aaaahhh alıyorlar.

nuwanda

Parmak noksanlığını bile kabul etmiyor görünüyor yeni mevzuat ben anlayamadım açıkçası daha ne olması gerekiyor ama aynı özür sağ kolda kabul görüyor. Ulaşma imkanınız var ise şu hatalı durumları bir belirtseniz kendilerine. Benim raporumdaki sıkıntı topuz ifadesi geçiyor bu varken sanırım maliye onay vermeyecek

Bu tebliğ resmi gazete de yayımlandığına göre bu şekilde yürürlüğe giricektir. Bu tebliğin ne anlatmak istediğini tam anlamıyla pazartesi günü öğrenmek için elimizden geleni yapalım. Gerekli kurumları arayalım, sol kol engelli birey otomatik vitesli araç alımında ÖTV indiriminden yararlanabiliyor mu? bunu netleştirelim.

[FONT=sans-serif]Öte yandan, [/FONT]manuel[FONT=sans-serif] vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir.........

arkadaşlar heycanlanmayın :) ayrıca hepinize hayırlı olsun . bu ifade size yetiyor . ayrıca bu ifade sol ayak engellilerede yetiyor . tekrar tekrar hayırlı olsun . siz salt otomatik vitesli aracı alabilirsiniz [/FONT]

hepimize hayırlı olsun. Bencede otomatik vites bize indirimli olarak verilecek.

ngellilik durumunun tevsikinde ibrazı zorunlu olan engelli sağlık kurulu raporu, maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli taşıtların) kullanılabileceğine dair değerlendirmeyi içermeli ya da bu hususun anlaşılabilmesini sağlayacak şekilde açık olmalıdır.Engellilik derecesi %90'ın altında olanlarda, aranan şartları haiz olmak koşuluyla belli bir engellilik derecesine sahip olunması şartı aranmaz.Öte yandan engellilik durumu, ilk iktisabı yapılac

bilir kişi arkadaşlarla konuyu ..mütala ettik .....ve ortak kanı yukarıdaki paragraftan anlaşılan sol eli ve sol kolu kulsanamayacak olan lar için otomatik vitesli olur deniyor

Insallah artık sevinmeye korkuyoruz. Kursagimizda kaliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt