Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'den muaf olmak için ayrı rapor çıkartılıyor mu?

mutluyummm

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ötv indirimden yararlanmak için ayr rapor çıkartılıyormu bilen var ise bilgilendirirmisiniz rica etsem

Rahatsızlığınız ve rapor oranınız nedir

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

şuradaki gibi ibareler olmalı raporda, nasıl araç kullanabileceğinize ve H sınıfı ehliyet alabileceğinize dair. bu ibareler yoksa yeniden almalısınız.

Şu konularda uyarayım,
* sol ayağınızdansa otomatik vitesli araç ibaresi olmalı,
* sol koldan engeli olanlar yurtiçinden vergiden muaf olamazlar.
* sürücü kursu ile rapor aynı ilden olmalı,
* rapor sürekli olsa dahi 1 yıl içerisinde ehliyet işlemleri tamamlanmalı,

daha sonra aracı istediğiniz vakit alırsınız...

h ehliyeti almak için

slm dün h ehliyeti için başvurdum ve ilk defa bu konuda rapor almak istiyorum tam bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar psylaşabilirlermi
özel donanımlı arç almak stiyorum ve hastabeye gidip başvurdumda dilekçe verdiler elime sordular h ehliyeti için dedim ama özel aparatı araç içn demeyi unuttum sisteme de ehliyet için girdiler ve bende dr dr dlaştım heyeti imzalattım salı günü kurula giricemm ama dilekçe elimde ve dilekçeye özel aparatlı araç kullanabli yada alabilir bilgisini ekledim
acaba bir sakıncası olurmu
not ortopedi engelliyim ama göz bölümüne geldiğimde takıldım sorun çıktı alabilirmiyim yoksa heyette kalırmıyım
bilgilerinizi paylaşın

mutluyummm H sınıfı ehliye tiçin alacağın raporda istediğin ibare olmak zorunda. O ibareyi ekliyorlar zaten.
Göz muayenesinde çok kişinin gözü bozuk çıkıyor ancak sorun olmuyor benimde bozuk çıktı ama ehliyet almak için engel teşkil etmiyor, bozukluk ileri derecedeyse o zaman sorun olabilir.

"Özel donanımlı araç kullanabilir" ibaresi yer alan raporla sıkıntısız bir şekilde otomobil ve ehliyet alabilirsin. Başka rapora gerek yok...

özel tertibatlı araç almak için

1 temmuzda özel tertibatlı otomatik vitesli araç alabilmek adına lütfi kırdar hastanesine başvurdum heyet bana h sınıfı ehliyet alabilir ibaresi vr sonrasında özel tertibat için ayrıca başvurucaksın diyip 2.ücreti talep ettiler şerefsizler ok amenna verdik ortopedi dr heyette sen normal araç kullanabilirsin diye rapora eklemezmi neyapmam gerekir %43 oran ve 2 yıllık bu mübaahhmı ya her 2 kalçamdada protez vr neymiş basabilirmişim debriyaj ve diğerlerine
bu tarz durumla karşılasan varmı var ise sonucunda ne yaptı tekrardan başka hastaneye başvurabilirmiyimm

Mendeburlar!

Araç alımında vergi avantajından yararlanamayacak olsanız ve yalvarsanız "bana b sınıfı verin" diye, aynı doktor "sen sakatsın, hem H sınıfı hem de Özel donanım şartını kitliyorum sana" derdi! Domuzuna!

Başka hastaneye başvurun

Üst Alt