Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'den muaf araç aldım. Bugün MTV borcu görünüyor..?

yaşam...

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
ben 5 ay önce ötv indirimli araç aldım... az önce baktım mtv den borçlu görünüyorum... ne yapmam lazım

MTV bölümüne müracaatınızı yapın raporunuzla birlikte düşülmesini sağlayın...

mtv bölümü nerde ki maliyeye mi gideceğim yani?.. bir de geciktiğim için mtv yi ödemek zorunda kalmam değil mi?

Evet Vergi dairesine gideceksin ötv mtv bölümü beraberdir zaten ötv indirimli araç aldığını yalnız mtv borcu çıktığını bunun düşülmesini söyle raporunu ver. Sanmıyorum aksi birşey olsun ancak aksi birşey olursa maliyeden sorumlu vali yardımcısına gidersin aklında olsun gerçi halledilirde her ihtimale karşı iş bilmeyen dangalak biri gelir felan :)

tamam inşallah sıkıntı çıkmaz.. gerçi ben o konuda biraz şanssızım kesin çıkar gibi ama uğrayam bir bakalıım.. tekrar teşekkürler

Maliye değil arkadaşlar yanlış bilgi vermeyin konunun örneği forumda mevcut araştırsaydınız keşke, vergi dairesine ruhsatınızla beraber gidip form doldurup teslim edeceksiniz .. gib internet sitesinde bilgilerinizi girince hangi vergi dairesine bağlı olduğunuzu görürsünüz .. bu iş bayii nin işi aslında ama ya unutuyorlar yada bilerek yapmıyorlar ..

Bende mtv yi bildirmekte geç kalmıştım.borç görünüyordu. Bildirince borcu sildiler.ruhsatın,raporun ve tertibat projesininde (yaptırdıysan)bir örneğini istiyorlar.

Vergi daireleri birde cevap verse. :))

Arkadaşlar bende vergi dairesine gittim, Aracım var diyorum ama ötvden yararlanmadım diyorum, Engelli raporumu gösteriyorum. 64%
mtv den muhaf olurmuyum diyorum cevap : BİLMİYORUM :)))))))))) vergi dairesi uyuyor... :)) Bir cevapları olsa çok sevinicem.

Bugün aracın evraklarını mtv ile ilgili vergi dairesine gittim.Evraklarımı ilgili gişedeki bayana verdim.Raporu biraz inceledi ve "e benim kaynımın %40 oranlı raporu var faydalanamadı sen %16 ile nasıl faydalanıyorsun?" dedi.Anladımki adamlar sadece oturdukları yerde goygoy yapıyorlar.Bir allahın kulu açayım gib'i neler oluyor acaba biraz kendimi geliştireyim dediği yok.ötv indirimli araç aldım mtv'den mi faydalanamıcam şimdi diye sinirlendikten sonra istemeye istemeye bir şeyler doldurdu.Öğleden sonra uğra istersen dedi.İşleri bilmediğinden sanırım.Neyse öğleden sonra internette hala mtv borcunu görünce tekrar gittim.Bu sefer şeflerinin yanına gittim ama.Adı bahri.Dedim bahri bey böyle böyle.öğleden önce geldim gişedeki hanımefendi tekrar gel demişti ve hala nette borcum gözüküyor.Meğersem benim doldurmam gereken dilekçeyi sanırım gişedeki hatun doldurmuş.Bana da imzalatmamış.Neyse durumu izah edip imzamı attım.Bir yere fax gönderiyorlarmış onay mı ne alınıyormuş.Yakında borcun düşer dedi ama benim için tatmin edici olmadı.faxı ümraniye vergi dairesine gönderiyorlarmış.atladım gittim.Bu tip işlere sicil bölümü bakıyormuş.Ama ya durumu ben yanlış anladım ya da evrakları teslim ettiğim vergi dairesi işgüzarlık yaptı.Ümraniye vergi dairesinde burada biz fax ile iş yapmayız madem evrakları aldılar kendileri niye borcu silmediler diye söylendi.Dediğim gibi ben yanlış anlamış da olabilirim.Belki başka bir prosedürdür emin olamadım.

Mtv nin nette gözükme hadisesi başına gelenlere bir sorum olacak.Hemen siliyorlar mı yoksa bir süresi var mıdır? Olmadı p.tesi tekrar gidecem.

siz siz olun ruhsatınıza mutlaka otomatik viteslidir diye bir ibare yazdırın.ben yandım eller yanmasın.

Bağlı olduğunuz vergi dairesine sağlık raporunuzun noterden tasdikli fotokopisi, ruhsat fotokopisi, kimlik fotokopisi ve ordan alacağın Mtv muafiyet formu ile müracaat edeceksiniz. Borcunuz silinir.

Bağlı olduğunuz vergi dairesine sağlık raporunuzun noterden tasdikli fotokopisi, ruhsat fotokopisi, kimlik fotokopisi ve ordan alacağın Mtv muafiyet formu ile müracaat edeceksiniz. Borcunuz silinir.

Malesef öyle olmuyor.Bağlı olduğunuz vergi dairesi ümraniyeye gönderiyor.Eğer oraya çektikleri faks kaybolmazsa müdüre hanımın onayına sunuluyor.Müdüre hanımın da canı sıkılmazsa onaydan geçiyor.Ve bu işlemlerin tıkırında olup olmadığını bilemiyorsunuz.İki tane türkçeyi zor konuşan tip koymuşlar üzerinde bayiinin kaşesi ve ıslak imzası olmasına rağmen aslı gibidir yazısı istiyorlardı en son.İşte ondan sonra ne olduysa oldu.Kendimi kaybetmişim...

Valla hiç uğraşmayacaktın güzel abicim. Arayacaktın telefonla senin alım satım işlerini yapan bayindeki herifi çat diye halledecekti. Ben hem kardeşimin aracını hemde kendi aracımı aynı yöntemle düzelttirdim farklı bayilere.

Doğru diyorsunuz fakat benim bayii biraz acemiydi sanırım bu tip işlemlerde.Bütün işlemleri ben takip etmek zorunda kaldım.Çok satılmayan marka araç alınca böyle oluyor demek ki.

Raporla alınan araçlarda engellilik yüzdeliğinin önemi yoktur.Önemli olan raporda özel tertibatlı araç veya otomatik vitesli araç kullanması uygundur ibaresinin raporda yazılı olmasıdır.Aracınızın işlemlerini yapan vergi dairesinde ötv de ödemediğiniz için dosyanız ve raporlarınız bulunmaktadır.İlgili vergi dairesine başvurup dosyanıza bakmanızı sağlayabilir ve mtv den muaf olmanız için gerekli işlemleri başlatmalarını isteyebilirsiniz.

emrah1986, benim de öyleydi yazdığım gibi yaptım benim silindi. Aynısı size burda yazdım.

Üst Alt