Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'den muaf aldığımız aracın MTV borcu çıktı. Ne yapmalıyız?

krmygtr

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,
Yaklaşık 1 ay önce ötv den muaf sıfır araç aldık.Dün internet vergi dairesinden motorlu taşıtlar vergi borcu görünüyor mu diye sorgulattım.Sıfır aldığımız aracın 1119 tl mtv borcu çıktı.Normalde muaf olmamız lazım.Biz aracı satın aldığımız kuruma bu işlerle ilgili vekalet, sağlık raporu örneği vermiştik.Acaba bu meseleyi aracı satın aldığımız yer mi halledecek yoksa biz mi?

Sizin arcın mtv borcu çıkıyor mu sorgulattığınızda?(Sorgulama için : aracın plaka numarası, tc kimlik ve tescil tarihi gerekli) adresi de :
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/...=IVD_MTV_SORGU

mrb krmygtr,

Ben de yılbaşından hemen önce aldım sıfır aracımı. Vergi Dairesinde MTV muafiyeti işlemini kendim yaptım ve muaf kaldım. Sorgulattığımda da borcum görünmüyordu. Otomobil satıcısı bu işlemi bizzat yapmam gerektiğini söylemişti. Bu işlemleri kendileri yapmıyormuş galiba. Sizi de bu konuda yönlendirmediler mi? Sorgulatmak için de neden bu kadar beklediniz? Son gün Ocak sonu idi.

krmygtr,
Maliyeye giderek matbu forum dolduracak ruhsat fotokopilerinide ekleyerek ilgili memura teslim edin.Düzenleme yapılarak borcunuz siliniz.

Hocam aynı durum benim başıma da geldi. 2014 yılının aralık ayında %80 engelli olan babamın adına araç aldım. yaklaşık olarak 20.000 gibi bir avantajımız oldu. Ancak geçen trafik kontrolde durdurulduk. Jandarma vergi borcunuzun olduğunu söyledi. Ben önemsememiştir. Daha sonra Araç Borç Sorgulama | Araç Borç Hasar MTV Plaka HGS Trafik Cezası Sorgulama buradan sorgulama yaptığımda 19.750 vergi borcu var diyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? bilen lütfen bzobzo1@outlook.com mailime vevap olarak gönderirse çok sevinirim.

Bu konuya burdaki kimse net cevap veremez vergi dairesindeki memurlar ile gorusmelisiniz

Hayır araç alırken indirim yapılıyor. Orasını anladım. Ancak sonradan neyin tespiti yapılıyor da vergi kesiliyor?

Araç alırken indirim yapılıyor. Bu ÖTV muafiyeti.
Sonra Vergi Dairesine ruhsat ve raporla beraber gidip MTV muafiyeti için form doldurman yeterli.

Üst Alt