Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ötv raporu çıkarmaya gittim, evde bakım maaşımdan oldum!?
Selam arkadaşlar 2011 de %70.4 ağır engelli evet sürekli ve daimi raporum vardı eşim evde bakım maaşı alıyordu ötv indirim raporu için yeni rapor çıkarmam gerekiyordu 07.11.2016 tarihli çıkan rapor %74 ağır engelli hayır sürekli daimi çıktı artış göstermesine ragmen evde bakım maaşım kesildi
itiraz ettim 17.11.2016 rapor ise %87 ağır engelli hayır çıktı yine artış gösterdi
ben omirilikten felçli yim buna nasıl bir iştir son aldığım raporda fizik ve beyin cerrahı %80 vermiş diğerlerine nöroloji üroloji görüşü uygundur yazmış KBB doktoru %34 vermiş özgürlük ölçüsü tablosunda 4.1.4 yazıyordu
ya engelli insanları magdur etmeye ne hakları var ağır engelli evet yazmadıkça sonra%100 verseniz ne yazar bakıma muhtaç insanları mağdur ederek sözde devlet ile karşı karşıya gelmemek için kendinizi kurtarıyonuz biz sahtekarlık yapıyoruz sanki
itiraz etme hakkım da bitti sanırım şimdi başka bir hastaneye başvursam evde bakım raporu için müracaat edebilir miyim 1 aydır pisikolojim bozuldu bunların yüzünden kalem abla oturanboğa bir tavsiyen varmı bilgisi olanlar lütfen yazsın
Raporuna itiraz hakkın var izliyeceyin yolu burdaki arkadaşlar paylaşırsa ona göre hareket edersin.
Ayrıca yeni raporlarda sıkıntı oluyor.Bakım maaşı alanlar birdaha düşünerek yeni rapor çıkarsınlar.
Benimde canımı sıkan taraf o ya %87 rapor almışım omirilikte felçli ve ortopedi engelli olan daha ne alması gerekir %100 yüz oluncada daha bu yaşıyor ölmedi derler herhalde el insaf diyorum benim gibi kaç insanın canını yaktılar kim bilir
Yokmu başka bir görüşü önerisi ben diyom ki yeni akülü sandalye için ve evde bakım maaşı için başka bir hastaneye başvursam tek raporda olurmu önceki raporlarımda sandalye işaretli degildi veya eski rapor için hastanın hastalık eklenmesi gibi bir itiraz edebilir miyiz
Şimdi ben il sağlık müdürlüğünü karıştırmadan başka bir hastaneden yeniden rapor çıkartabilirmiyim çünkü benim şu anda akülü sandalye raporum yok mutlaka sandalye raporu çıkarmam gerekecek ve bu raporu alır İkende evde bakım eklettirsem olur mu
Tamam kardeşim gelişmeler olursa yazarım inşallah ..... senin zaten raporun var diye müracaatımı Red etmezler gerçi dediğim gibi akülü sandalye raporu isteyecekler olmadığı için kabul Red edeceklerini sanmıyorum yinede hastanelerden korkulur
Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir
Yahu ben ötv için başvurdum evde bakım ile ne alaka 2011 raporun arkasında yazanlar
1-193 sayılı gelir vergisi kanunun 31.maddesi yararlanmak için
2- 2022 ve 2828 sayılı yasalardan yararlanmak için
2016 raporun arkasındaki yazanlar
1- 193 sayılı bilmem yasa aynı
2- 2022 sayılı yasadan yararlanma
3- otomatik vites. Özel donanımlı araç kullanabileceğine oy birliği ile karar verilmiştir
kantutar42
kardeş 3 kes rapor cıkartmışsın il sağlığa git derdini anlat kusura bakma ama işinin içine etmişsin allah yardımcın olsun
benim durumum biraz senın kine benziyor raporumun süresi bitmesine bir ay var yakın hastaneye başvurdum bakım aylığı kesmesinler diye ilk gittiğim hastane %80 ağır hayır sürekli verdi il sağlık müdürlüğüne itirazda bulundum araştırma hastanesine sevk etti ikinci hastane EMG raporu istedi neyse evrakları verdik %80 ağır evet süresi 1 yıl il sağlık celişkili diye hakem hastaneye gönderdi heyet günü geldi cattı doktorlar bir bana bir rapora baktı cıka bilirsin il sağlıkta raporunu alabilirsin dedi il sağlıkta raporu aldık %66 sürekli ağır evet cok şükür kurtuldum inşallah darısı sizin başınıza iki aydır rapor elimde üçüncü aya girecem halen daha bakım aylığını alamadık aile sosyal lı aradık gelen ay yatacak dediler iyi akşamlar
Kardeş bugün gittim il sağlık müdürlüğüne itiraz hakkım yokmuş hakem hastanesi raporu oldugu için benim rapor tam bir fiyasko önce 70.4 ağır ver üstüne 74 ver hayır ağır de bunun üstüne birde 87 ver yine ağır engelli hayır de parapleji yazmışsın TaK kullanıyor demişsin L1 vertebra burs kırığı opera edilmiş parapleji yazıldığı halde vicdansız lık bu
Direk mahkemeye baş vursan sen engelinden eminsen yani ağır engelli olduğuna belkine olumlu sonuç çıkar.Tabi prasödür nasıl işliyor bilmiyorum böyle bu durumda olan mevzuatı bilen arkadaşlar paylaşırsa yardımcı olur.
Oradan iş çıkmaz birader 2,5 üç sene mahkeme kapılarında sürünürsün netice benim istediğim gibi çıkabilir ama buna degmiyor kişi mağdur olduğu ile kalıyor adliyelerde zaten yeterince yoğunluk var buralardan karar çıkasıya kadar......
kantutar42
cok yazık olmuş ortalık karışık ohal var doktorlar g... korkuyorlar KÜREKÇİ
ark dediği gibi yargıda ara inşallah bişe cıkar hadi kal sağlıcakla
Merhaba benimde basimda boyle bir dert var yeni raporun arkasinda bi tek otv indirmi yazio yani evde bakim ucreti fln yazmio buda bakim ayligina engel olurmu yani kullanim amacinin sizin demenize gore pek onemi yok eski raporda bakim hizmeti fln yazio ama yenisinde sadece otv yazio yani bu kesilmesine engel olmazmi yinede keserlermi agir ozulu kalkti ikincide arac kuallancak sandilar yada ben belirtmedim die
Valla kardeş bende aynı senin gibi ötv için rapor çıkartmaya gittim benim raporum arkasında 2022 sayılı kanun vergi indirimi otomatik vites özel donanımlı araç kullanabilir yazıyor ama AĞIR ENGELLİ HAYIR yazıyor ve itiraz etmeme ragmen %87 yine hayır çıktı ve ilk raporu çıktığında gittim bildirdim 1 haftalık evde bakım maaşı yatacak ve yatmış da sana diyeyim eger bildirmesi isen hemen bildir bakım maaşı alan kişinin başı çok agrır eger onlar sistemden yakalar da keserler se sıkıntı yaşayacağın kesin 2011 raporumda evde bakım maaşı degil 2828 sayılı kanun ve 2022 diye yazıyordu onun şimdi perde önemi olduğunu zannetmiyorum AĞIR ENGELLİ İBARESİNİN EVET YAZILMASINI şart ha birde o AĞIR engelli evet yazan önceki raporunda hükmümünü kaybetti son aldığın rapor geçerli ben okudum her ayın ilk haftası bazı bakanlıkları sistemine otomatikman düşüyormuş.. Allah yardımcımız olsun
Simdi bende itiraz etsem sorun cikarmasinlar tamam yatalak falan degil ama yani evin yolunu bulamaz gunleri bilmio paradan anlamio esyalarini ters giyiyor yani 5 yasinda bir cocuk gibi agir ozurlu icin yeterlimi
Simdi bende itiraz etsem sorun cikarmasinlar tamam yatalak falan degil ama yani evin yolunu bulamaz gunleri bilmio paradan anlamio esyalarini ters giyiyor yani 5 yasinda bir cocuk gibi agir ozurlu icin yeterlimi
Valla siz bilirsiniz doktorun vereceği karar bakıma muhtaç derecede olmadığı kanaatine varırlarsa AĞIR ENGELLİ HAYIR Çıkar yönetmelik değişmiş sen il sağlık müdürlüğü aracılığı ile itiraz etmedi isen itiraz edebilirsin fakat seni hakem hastanesine gönderirler se o karar kesin olacak kesinlikle bir itiraz hakkın olmayacak bu işleride mahvettiler ben halen doktorların sağlıklı karar verdiğine inanmıyorum korkuyorlar mı çekiniyorlamı bilmiyorum sen aile sosyal politikalar müdürlüğüne bildirdin mi şayet bildirmez isen çok sıkıntı çekersin geriye dönük işletirler birde farklı bir ekonomik sıkıntıya girersin bu işin şakası yok Onlar engeç 1 ay içerisinde zaten görecekler son aldığın rapor tarihi ne zaman aldın
Normalde cikmasi lazim ama ortalik karişık oldugundan korkuom kimse duzgun dusunmuo ilgilenmio onceki iki raporunda agir ozurlu kendini ifade edemio konusamio duymuo sinir derecede zeka geriligi var yani paradan anlamaz iller saat tarih nebilim evin adresi hic bi bilgisi yok