Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV oranları neye göre belirleniyor? Ne zaman %40 ne zaman %45 ne zaman %60?

selo46

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
18
Eskiden ötv oranı bildiğim kadariyla tekti ve %45 idi. şimdi sınıflara ayırdılar. Araçların fiyatlarına göre ötv oranı belirlendi.ötv oranı yüzde 50 olan var 60 olan var daha fazla olan var. Araç alırken yine bize yüzde 45 olarak mı uygulanıyor. örneğin ötv oranı yüzde 60 olan bir araç aldık. Yüzde 60 mı yüzde 45 mi? Yeni araç alan var mı?

selo46 Bu durumu bende çok merak ediyorum araç almama 3.5 sene olduğundan dolayı bu yazıları da sürekli takip ediyorum tek anladığım konu 123 bin araca %50 yapıldığı 123 bini geçen araca %41 tabi yanlış olabilir dikkate almamanızda fayda var.

1/ [FONT=&quot]ÖTV matrahı (çıplak fiyatı) 40 bin lirayı aşmayanlar için ÖTV değişmedi yüzde 45 olarak uygulanmaya devam edecek. Bu araçlarda ÖTV kaynaklı fiyat artışı olmayacak.

2/[/FONT]
[FONT=&quot]ÖTV matrahı 40 bin lirayı aşıp 70 bin lirayı geçmeyenler için ise yüzde 50 olacak

3/[/FONT]
[FONT=&quot]ÖTV matrahı 70 bin lirayı aşanlarda bu oran yüzde 60 olarak belirlendi.
ŞU AN KANUN BÖYLE BİZE NASIL UYGULANACAK ONU MERAK EDİYORUM[/FONT]

ben mayısta aldım aracımı ve 142000 tl liste fiyatı olan aracı kampanyası vardı birde ötv indirimi sayesinde 80200tlye aldım. yani bizim aldığımız indirim den önce araç 88900 olması gerekiyordu 4000 tl indirim yaptırdık kampanyadanda 5000 düştü süper oldu mesela. Yani tam 60000tl indirim kapmış oldum.

çok açıklayıcı ve net oldu. ötv neyse ondan muaf tutuuluyoruz. Iyiymiş süperrrrrr

BLACKSAGAT %70 'e yakın indirim yapar?

Devlet o zaman farklı bir kanun çıkardı ondan dolayı mı acaba?

BLACKSAGAT

abi şimdi benim anlamadığım nokta ben opel astra serisi bir araç düşünüyorum aracın anahtar teslim fiyatı 84 bin tl. az önce bir yerde gördüm 70 bin tl üzeri araçlar ötv oranı %60 olarak hesaplanıyor diye . bu durumda benim düşündüğüm araç % 60 indirimi mi olacak

malesef senin araç galiba 50 indirim alıyor çünkü 60 dilimi ötvsiz 130000 tllik araçlarda başlıyor. opel bu arada peugeot ve citroenin ortağı olduğ ds ye geçti haberin olsun. Yani 2 kere batmış bir firma oldu birde dandik iki firmanın ortaklığına girdi yani o fiyat bandında bir araç alsam kesin seat leon skoda rapid arasında düşünürdüm. Hem opel alman sanılan fransızdır. Alman arabası iyidir ama vw grubunda ise.

Kesin ve net bilgi;
68,400 TL ye kadar %45
68,400 tl 126.500 TL arası olanlar %50
126,500 ve üzeri olanlar %60 ÖTV indirimi uygulanıyor.

HAYIRLI KANDİLLER.

enes75

sizede hayırı kandiller hocam .peki bu fiyatlar anahtar teslim fiyatlarımı eğer öyleyse benim düşündüğüm araç 84 bin bundan dolayı %50 oluyor indirim eger öyleyse

Liste fiyati uzerinde verdigim oranlar indirim yansir.evet sizin kesin ve net 84.000 ise %50 otv indirim yansir

BLACKSAGAT

Manuel vites alınacak ise doğuş gurubuna ait bu markalar düşünülebilir . ANcak otomatık vıtes alınacak ise Doğuş gurubu ve DSG şanzıman kesınlıkle uzak durulması gerekılır.

@TahaAY
aldığım araçta kampanyada mevcut önce kampanyalı fiyatını aldım ve ardından pazarlık yaptık en son ötv indirimini hesapladık sonuç bu.

@egemmm
şimdi çalıştığım işten 2012 de ayrıldım ve 2015 te geri döndüm. 2012 15 senesi arası şöförlük yaptım ve otomatik çok araç sürdüm bana göre dsg içlerinde en iyisi diyebilirim. Otomatik viteste atarım d ye gider gibi düşünmek mantıksız olur mesela aracı park edeceksiniz önce frene basıp aracın vitesini n konumuna alacaksınız sonra el frenini çekip p ye atıp kontağı kapatacaksınız. Sebep araba şanzumanda frene binmediği için ömrü uzar. öbür taraftan dur kalk trafikte 10 dk dan sonra m + - konumuna geçerseniz vites ömrü artar. Yani otomatik olsada yine dikkat etmek şart. Sonuçta otomatik vites vw gurup arabalarından porsche tarafından bulunmuş bir vites türüdür(şu anda kullanılan otomatiklerin alt yapısı). mantık olarak 2 balatalı kuru bir vitestir ama aktarım kısmı otomatik olduğu söylenir. Bende çok memnunum mesela cvt gibi alıp başını gitmiyor mesela yada toyotadaki cvt gibi vites atışlarında yığdırma olmuyor. ben vites geçişlerini hissetmiyorum bile buda konfor hissini baya bir arttırıyor. sonuçta dsg kötü bir şanzuman olsa vw grup bütün arabaları dsg kullanmaz. sizin dsgde rahatsız olduğunuz konu nedir. vw forumlarına baktım dsgden şikayetçi insan fazla yok ama malum vw passat hem boş hem pahalı bir araba bende nissan qashqaiye baktım otomatiğinden o kadar çok şikayet var ki akıllara zarar. hondada cvt var mesela araba vites atarken zıpkın gibi zıplıyor resmen toyota yığdırıyor. Sonra fortdaki powershift iyi diyorlar ama normal otomatiği iyi değil deniyor. sonra renaultda edc gaza basıyorsunuz bir müddet ayak pedalda araba gaz yemiyor sonra birden bir hızlanıyor sonra yokuş kalkış sistemi kaçırıyor. Dsg otomatikte bana göre en iyi vites.

BLACKSAGAT otomatik viteste bencede dsg ama ben citroen c4 aldım vites geçişlerinde sarsıyor.

cvt var ondada galiba. genelde cvt viteslerde bir tane iyi geçişi olan bir araba yok o sizle ilgili bir sıkıntı değıl.

BEnde kia var DCT şanzıman 7 ileri otomatık . NE vıtes gecısı ni hıssedersınız ne hantaldır. AYrıca WW gurubu şanzımana ayrı araca ayrı garanti verıyor dıye bılıyorum . DSG en rahat ama en sorunlu şanzıman zaten şikayet sırasında en başta . DSG 2 lerde bıraz bu durum duzeltılmıs dıye duydum . Bundan once ki arabam skodaydı servisinde yakın bir arkadasım çalısıyor bursada. ARaba arastırması yaparken DSG den uzak dur dedi. Siz sorunsuz bınersınız inşalllah.

egemen neden kulaktan duyduğuna inanıyon dedi demeyle her arabaya hakaret etmiş oluyosun.ben ww kullanıcısıyım 7 dsg sanzuman ..ww nin 2010 daki üretiminde dsg de kronik hatası var ...2011 den sonrasında böyle bir sorun hata yok ..hele 2015 modellerde blümation modellerde yanı ..harika çift kavramlı şanzumanlar mukemmel..lütfen yanlış bilgi vermeyelim

Citroen de 2017 modellerinde Otomatik vites problemini çözmüş ama aldığımızdan dolayı 5 seneyi beklemek zorunda kaldı.

[FONT='inherit']68.400 TL ve aşağı olanlar için ÖTV oranı %45[/FONT]
[FONT='inherit']68.401 TL ile 123.900 TL arası olanlar için ÖTV oranı %50[/FONT]
[FONT='inherit']123.901 TL ve yukarısı için ÖTV oranı %60[/FONT]

karizmatikmen

Hayır, onlar eskide kaldı (gözden kaçmış, düzelteceğim). Son durum bu başlıktaki gibidir

Üst Alt