Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV ödenerek alınmış bir araç engelli tarafında alınarak engelli aracı statüsüne sokulabilir mi?

sedat001

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ÖTV ödenerek alınmış bir araç engelli tarafında alınarak engelli aracı statüsüne sokulabilir mi

evet ben yaptım. MTV den muaf olmak için. Noterde engelli raporu ve ehliyet ile gidip halletmiştim.

Peki aracı mtv den muaf olmasın diye işletmesek kodlu ehliyetmi üstüne takıp gezsem bi sıkıntı olurmu tertibatta direksiyon topuz atıyorum akrabamın aracına taksam gezsem?

Aklıma takıldı :)

şimdi ötv ödeyerek aracı aldık Mtv'den Muaf olmak için vergi dairesin'de onaylattık araç engelli statüsüne girdi diyelim...

acaba alınan bu aracıda 5 sene satamazsınız satsanız bile 10 yıl dolmadan yeni araç alamazsınız derler mi ?

@fevzieryilmaz

Derlerse de hiç şaşırmam, biz 2018 de ÖTV muafiyetli araç alıp 5 senesi dolunca 2 sene önce satmıştık, şimdi yasa geriye dönük işlemiş 10 yıl dolmadığı için tekrar başvuru yapamıyoruz

Engelli üstüne kayıtlı araçlar MTV den muaf mı oluyor (araç ötvden muaf olarak alınmadı ve tertibatlı değil ise )

@ömergün,
ikici el aldığın aracı MTV'den muaf hale getirebilirsin kardeşim...

@kuloglu 52,
bende 2017 kasım ayında aldım 2024 haziran ayında sattım ..Geçen Aralık ayında bayide arabamı ayırdılar raporu onaylattım aracın parasını vs hepsini gönderdim ŞŞŞŞaaaaaaaaKKKkkkkkkkk diye bir gecede geçen yasayla alamazsın 2027 yılını bekle dediler :) yasayı geçirenler gibi Koltuk ısıtmalı masaj yapan Audi A8 Lounge araç almayacağız arabam benim bacaklarım deyip bütcemiz neye uygunsa onu alacağız..Hyundai i10 da olur Toyota Chr'da olur :)

İkinci el araçları engelli statüsüne dönüştürüp, mtv istisnası sağlanabilir. Üstelik sıfır araçlarda ki model, marka, motor gibi sınırlamalar bulunmamakta olup, istediğiniz zaman alıp, satmakta özgürsünüz.

@59ahmet, Peki aracı mtv den muaf olmasın diye işletmesek kodlu ehliyetmi üstüne takıp gezsem bi sıkıntı olurmu tertibatta direksiyon topuz atıyorum akrabamın aracına taksam gezsem?

@Ferhat3333,
Tahminim tse onayı alınıp ruhsat tescil işlemi yapılaması gerekir diye düşünüyorum.Forumda bir arkadaş gerek yok demişti.Bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum.Bu sorunun cevabını bilen arkadaşlar var ise cevaplamasını çok çok rica ederim.Mtv muhafiyeti size kalmış birşey vergi dairesine dilekçe verirseniz yaparlar vermezseniz MTV ödersiniz.Bu konuda zorunluluk olacağını hiç sanmam.

@Ferhat3333 :)) akrabanın aracına takarsan topuzu, o araç ile kazaya karışırsan, çevirmeye yakalanırsan, o zaman... anladın sen o'nu :))
Engelli birey sadece ve sadece ehliyetinde yazan kodlar ile dizayn edilmiş araç kullanabilir... Saygılar

Bende de topuz kodu var, arabayı 2.el aldık zaten , normal şekilde kullanıyoruz, hatta geçen yıl kaza yaptım gene sorun olmadı.

Ticari taksiye arkadan çarptım, suç bendeydi evet tutanak tuttuk, karşı taraf benim sigortadan yaptırdı

@kuloglu 52, bana görede olmaması lazım tsi isletme olayı ötv ve mtv icindir ama kimse bilmşyor trafik polisi bile cogu bilmiyor somıcta düz vites motor sürmüyorum otomatik ve topuz ehliyetimi karsılıyor takmamıssım haklı ama var üstünde istedigme takar sürerim tertibatlı mtv de ödüyorum

@kuloglu 52, tsi isletmedin demi istedigim otomatik araca taksam bisi olmaz herhalde cevirmede niye isleteyim mtv öderim istedigime binerim tsi ile ugrasamam

@Ferhat3333,

Hayır işletmedim zaten MTV ödüyoruz, ve ehliyet var mı sadece ona bakıyorlar, belki yaralamalı kaza falan olursa dikkat edebilirler gene de dikkatli olmak lazım

@kuloglu 52, eyw kardes bnim kodlu topuz silecek üstünden demir ötv den arac aldım birde 2.aracım var o normal piyasa arabası mtv hepsini ödüyroum 2.el yani ona takıp geziyorum inş sorun olmaz

@fevzieryilmaz,

Hayır ilgisi yok. 10 yıl şartı ÖTV ödemeden araba almak için. ÖTV ödeyerek istediğiniz vakit alıp satabilirsiniz

@kuloglu 52,

Arkadaşım ÖTV ödeyerek istediğiniz vakit alıp satabilirsiniz. 10 yıl şartı ÖTV siz araba alımı için.

@barcan88,

2018 de alıp 2023 te vakti dolunca sattık, 2 yıldır tüm başvurulara rağmen araç alamadık, şimdide yeni yasa sizide kapsıyor 10 yıl dolmadan alamazsınız diyorlar, oda dolsa gene vermemek için 40 takla attıracaklar...

Üst Alt