Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV ödemeden aldığım aracı satarken ÖTV ödemem gerekiyormuş?

ZELİN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi Akşamlar

2003 yılında bir araç almıştım. Sağ ayağım dkç H sınıfı ehliyetim var ve bugün kartal lütfi Kırdar araştırma hastahanesinden almış olduğum,'' özel tertibatlı araç alabilir'' sağlık raporu ile yine bugün pendik toyota dumankaya bayiine gittim. O
rada adının Mehmet olduğunu ifade eden satış temsilcisi . Yeni araba almadan önce 2003 aracımı satarken ötv ödeyeceksiniz daha sonra ötv ödemeden yeni araç alabileceksiniz dedi.
Fakat SİTENİZDEKİ formlarda okuduğum üzere, satışta ötv ödenmez yazıyor.

Aracı aldım 2003 den bu yana 6 yıl bitti. Gerçekten maliyeye ötv ödemeli miyim? öDEMEYECEKSEM BU DURUMU KİME NASIL VE NE ŞEKİLDE ANLATMALIYIM.

yARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER.

Bağlı bulunduğunuz ilin trafik tescil şb müdürlüğüne giderek (yurt içinden almış iseniz)aracınızı satış yapabilir yazısı aldıktan sonra dilediginiz kişiye ÖTV ödemeden satabilirsiniz.
Alacagınız arabayadı ötv ödemeden alabilirsiniz.
5 yılınızı doldurmuşsunuz

Özel Tüketim Vergisi kanunu ve sonraden değiştirilen kanun ve yayınlanan tebliğle,5 yılını dolduran araçlarda kesinlikle ÖTV tahsil edilmeyeceltir.

ötv ödemeden sata bilirsin 2006 yılında aldığım aracımı yaklaşık 3-4 ay önce sattım ötv felan ödemedim 2 ay evvelde vw golf 6 aldım ötv ödemeden

eski raporunuzuda kullanarak arç alabilirdin yeni rapor çıkartmana gerek yok bilgin olssun

izlemen gereken yol şu şekilde önce araca proje çizdireceksin tertibatın sökülmesi için sonra aracı muhaneye götüreceksin sonra trafiğe gidip aracın ruhsatını değiştireceksin ve istediğin kişiye satacaksın ben buşekilde yaptım

Üst Alt