Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araç satın alım süreci tahmini ne kadar sürer?

mertdd

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
3
Merhaba. Raporumla 0 araç almak için bayiye gittim. Aracımın tertibatı takıldı ve TSE onayı alındı. Bayi, yarın dosyamı vergi dairesine gönderecek. Sizce bu süreç kaç günde tamamlanır? Yeni kanun düzenlemesi sebebiyle neredeyse 1 aydır bekliyorum.

Aslına bakarsan cevabı sen vereceksin :D

Çünkü yasaya ekleme yapıldı, ve takip ettiğim kadarıyla resmi gazetede de yayınlandı ama vergi daireleri işlem yapmaya başladı mı henüz bilinmiyor.

Bugün bir başka konuda, henüz vergi dairelerine yazı gitmediği için işlem yapılmadığı söyleniyordu.

Bu durumda süreci en iyi sen takip edip buradan bilgi paylaşabilirsin.
Senin yaşadığın deneyim diğer arkadaşlara örnek olabilir.

@ucuncubahar, o zaman ben burayı da güncel tutayım. Peki önceden ne kadar sürede alınıyordu, bir bilgin var mı?

benim süreç korona zamanı ve cip olmayan 2021 de oldu. yakın zaman için bilgim yok.

bayi ilgilenirse, vergi dairesi yoğun değilse 1 haftayı geçmez diye düşünüyorum.

Ben 5 ay önce tertibatlı araç aldım vergi dairesinde işlem 3-4 saat sürdü ardından bayi aracımı hemen teslim etmişti toplamda vergi dairesinde 3-4 saat işlemim sürmüştü

Merhaba, Ankara da toyota bayi ile anlaştım. Bugün tüm ödemeyi gönderdim. Maliye onayı sonrası araç teslim olacak ancak vergi daire onayı 5-10 gün sürebilir dediler. Bu süre gerçekçi midir? Ortopedik engelliyim, tertibatlı araç alacağım

Skolyoz ve sol ayak engelim nedeniyle otomatik vitesli, ÖTV indirimli bir araç alırsam; 3–4 ay sonra araca elden gaz ve diğer tertibatları ekletmek istediğimde yalnızca TSE onayı yeterli olur mu, yoksa dosyanın tekrar vergi dairesine gönderilmesi gerekir mi?

@Estupinan, ÖTV siz alınacak araçta tertibat varsa bayi çıkışlı tertibat takılır, TSE onaylar, Noterde Ruhsata işlenir.
Ben bunu sonradan taktırcam diyemezsin o araç trafiğe çıkamaz. Tertibatçı ve TSE için bile çekici ile gitmesi gerekiyor.

Üst Alt