Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetiyle alınan araç sahibinin vefat etmesi halinde vergi uygulaması..?

ateşdağlı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler, Forumu uzun zamandır takip ediyorum.fakat benim sorunuma tam cevabı bulamadım. Kayın pederim adına ÖTV siz araç alacağız.Fakat kayın pederim araç tescili 5 yıl dolmadan vefat ederse; ÖTV si ne olacak.Yasa maddesi çok karışık ve yorumlara açık.Bizim olayımızda; 1- Kayın pederimin tek mirasçısı var 2-Alınacak araçtan başka evi ve tarlası da var. ÖTV muafiyet yasası bizim durumumuza bir açıklık getirmiyor.bu konu ile karşılaşan veya fikri olan varsa paylaşırsa memnum olurum.

Arkadaşlar bugün vergi dairesine gidip ordan araştırdım Anladığım kadarı ile yazayım muris vefat ettiğinde sadece ÖTV den muaf bir aracı varsa veraset ilâmı ile hissedarlar belirleniyor herhangi bir varis üzerine alırsa ÖTV ödeniyor birden fazla mal varsa yani araba yanında evde varsa bu durumda ötv alınmıyor tek Şart mirasçıların herhangi biri almak kaydı ile.... Ben şuna karar verdim yanlış olurmu bahse konu araç hisseli olarak Kalsın kimse üZerine almaz ise ÖTV alınmaz beş yıl dolduğunda ise araç herhangi birine devredilir araç hisseli olarak durmasında sakınca yoktur umarım

ateşdağlı

Aracı aldıktan sonra 5 yıl boyunca satmadığınız sürece araç için herhangi bir vergilendirme olmayacak. Araç tek mirasçının üzerine kayıtlı olarak kalacak.

Üst Alt