Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Engelliler zaten yenik hayata
Bence tüm engellileri toplayıp kamp falan kursunlar devlet rahat eder
Bu yasalışırsa oy vermeyeceğim

kanun tasarısının genel gerekçe kısmı var. 41. sayfa orda şöyle bir ifade var."Engellilerin taşıt alımında uygulanan özel tüketim vergisi istisnasının yeniden düzenlenmesine".sadece bu ifade var başka hiçbirşey yok nerden cıktı bu 70.000 tl

Bu arada ben 90 engelliyim kronik ve araçsız seyahatin zor siz niye 90 üstüne taktınız yok onlara

17 . madde var orda bir 70000 tl ifadesi var ama onun bizim konumuzla alakası yok.arkadaş birileri fena halde bakanı yanlış bilgilendirmiş takipçisi olmak lazım.

slm oncelikle yeniyim annem kanser hastası %80 raporu var ehliyeti falan da yok yani biz bu haktan oldum olası yararlanamıyoruz amacım sizlere destek olmak cunku bu kanuna sessiz kalırsak baska haklarımızda en kısa surede el imizden alınır imza kampanyanıza vs katıldım

gel gelelim abiler engelliler olarak yuzde 90 ustu altı diye ayrışmak yanlış birlik olmak lazım ama bu iş bimerle cimerle olmaz kanunu cıkarana kanunu şikayet ediyoruz nacizane fikrim fox sabah programı ve ana habere twit atıp destek istemek sosyal medyayı kullanan duyarlı unluler (haluk levent) gibi kampanya için yardım istemek en mantıklısı yoksa yuz imzayla ikiyuz imzayla olmaz bu iş

umarım basarılı olunur artık bi nevi de ulke meselesi oldu bu tur khk larla torba yasalrla 3. dunya ulkesi olmaktan bile cıktık artık pakistan duzeyinde bile değiliz lutfen sosyal medya dan imza kampanyasına yardım isteyip gerekirse meclise yurunsun ki hakkınıza sahip cıkalım

Yazmayacaktım aslında bir kaç kişiye mesaj gönderdim sizlerle paylaşması için ama dikkat çekmemiş.. Dün engelli koordinasyon merkezi ile görüştüm. İlgili kişi olarak Konya milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ile görüşmemizi söylediler aynı zamanda engelli koordinasyon başkanıymış kendisi..

Engellilerle ilgili konuları cumhurbaşkanına sunan kişi oluyor. Tepkilere göre konunun cumhurbaşkanına götürülmesi gündemde. Bu nedenle herkes arayıp şikayetini mutlaka dile getirmeli ancak lütfen ayrıştırma yapmayalım haklarımızı hepimiz için savunalım bir olmamız gereken bir zamandayız Telefonu 0 (312) 420 60 38 ve 0 (312) 420 60 39

70000 tl açık açık bizle ilgili neyi anlamıyorsunuz?

Damla sakızı
Kesinlikle aramamızda fayda var. Yarın ilk işim ol olacak. Bilgi için teşekkür ederiz. Y

saygun
Bizim anlamadığımızı siz anlatın. Gün içinde meclisten yasa çıktı diye yazdınız. Hangi bilgiye dayanarak yazdınız. Bilgi kirliliği olmasın diye dikkat etmek gerekli olduğunu söylemek hata değil. Ortada ciddi bir belirsizlik var. Ayrışmadan DAMLA SAKIZI nınverdiği numaraları arayalım. BİMER e yazalım. İmza toplayalım hepsine katıldım ve daha fazlası.

Fakat bu 130 maddeyi kaç gündür inceledim ama bir şey bulamadım. Siz buldysanız yazın bizde evet diyelim.

Neyse polemiğe gerek yok. Sanki bu madde var gibi elimizden geleni ardına koymayalım arkadaşlar.

darkminer

Rica ederim..Evet haklısınız bildiğim kadarı ile bugün görüşülmedi.. Devlet Bahçeli 130 maddeyi titizlikle inceleyelim demiş Mhp ile görüşeceğim yetkili kişiyi öğrendiğimde burada paylaşırım sizler de görüşebilirsiniz elbette cumhurbaşkanına mektup yazdım bir de..

Bugün bir milletvekili ile görüştüm bu konuyla ilgili duyumu olduğunu söyledi Hacı Ahmet Özdemir ile de görüşeğini ancak tepkilerin fazla olmaması durumunda meclisten geçeceğini söyledi. Kendisi de kısıtlamaya karşı ancak tepkiler çok önemli.. Kanun maddesinde 70 bin şartı olmaması iyi diye düşünüyorum

meclisten geçti demedşm bir gazi arkadaş geçti diyor.Resmi gazetede yayınlandı diye yazmış.Ama bence yanlış.130 maddeyi nerede görebiliriz

Arkadaşlar taslağa baktım bütün zamlarla ilgili ayrı ayrı düzenleme yapılmasını teklif ediyo hiçbirinde oran yazmıyor. Yani meclisteki konuşmaları takip etmemiz lazım.

A_GEYiK

Hocam demogoji yapıyorsun sana 1 soru soruyorum lütfen cevap verirmisin? - benim çocuğum %100 engelli bende engelli aracı aldım çocuğumu söylediğiniz gibi a noktasından b noktasına götürmek için kullanıyorum burada sorun yok bir çocuğum daha var onu da okula götüreceğim bu durumda ötv den muaf olmayan ikinci bir araba mı almalıyım? Allah aşkına ben o ötv den muaf aracı bedava almadım heralde %70 inin parasını ödedim çocuğu okula götüremeyecekmiyim bu nasıl bir akıl tutulmasıdır anlamış değilim

TBMM sitesinde maddeler halinde olan liste aynı,detay hâlâ yok ama ön açıklama kısmında engellilere uygulanan istisnaların düzenlemesi diyor.Akaryakıtta felan ”Düzenleme” kelimesini görünce hiç hayırlı olduğunu gördünüzmü?
33bzfyo.jpg

Bu arada geçmiş mesajlarda engelliye araç satışları durduruldu felan diyenler olmuş.Öyle bir şey yok.Bu gün işlemler onaylandı maliyeden.Plaka almam için gerekli evraklar başka bir ilden aldığım için bana kargolandı bu gün.

%90 üstü engelliyim

Bu yorumunuzu kınıyorum. %95 engelliyim. Emekli oldum fakat hala çalışmaya devam ediyorum.
Yıllardır bir arabam olsun hayalindeyim. Ki ilçeden merkez hastaneye yada İstanbuldaki hastanelere
rahatça etraftan araba dilenmeden gidebileyim. Kaldı ki sosyal ve aktif bir insanım. Tekerlekli sandalyemle
rahatça binebileceğim, yüksek tavanlı,rampalı ve annemin rahat kullanabileceği otomatik vites bir araç istiyorum.
Yani o araç benim de elim ayağım. "%90 lık raporu olup yakınları kullanacaklar için yapın kardeşim, suistimalı onlar yapıyor." dediğiniz anda engelliler içinde bir ayrımcılık başlatmış oluyorsunuz.

%90 lık raporu olup yakınları kullanacaklar için yapın kardeşim, suistimalı onlar yapıyor. Günlük hayatı için kullananlar, eli ayağı olmuş insanlar için bunu niye yapıyorsunuz.

Bende bimere mesaj yazdım.

Arkadaşlar eğer araba almak isteyen varsa ne olur ne olmaz bugün yarın gidip alın, saygılar.

bence yazın bimere cimere kendi şahsi düşüncelerinizi paylaşın faydası olacaktır emin olun ..

Herkese merhaba. Yukarıda daha önce yazılan yazıları okuduktan sonra üyelik kaydı yapmaya karar verdim ve çorbada bizimde tuzum olsun istedim. Arkadaşlar her şey Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın açıklamasından sonra gelişti. Naci Ağbal ne demişti. ÖTV indirimi istisnası 70.000,00 TL ile sınırlandırılacaktır. Bu söylemden sonra herkesi bir düşünce aldı. Herkes bir yerlerden konuyu araştırmaya çalıştı ve bulduğu bilgi ve dökümanları elinden geldiğince paylaşmaya çalıştı. Naçizane bende sizlere ulaşmış olduğum bilgiyi dayanakları ile birlikte elimden geldiğince açıklamaya çalışacağım. Bunun ile ilgili yukarıda arkadaşlar kanun tasarısında bir madde yok demektedir. Bu madde bedel olarak belirtilmemiştir.

Eğer aşağıdaki linkten kanun tasarısına ulaştıklarında sunulan kanun tasarısının madde gerekçeleri bölümünün 78. maddesinde üstü örtülü bir şekilde bu durumu görebileceklerdir. Şöyle ki; kanun maddesinde ÖTV Kanunun 7. maddesinin 2.fıkrasının a ve c bendlerine atıfta bulunulmuş olup, bu maddeler bizim ile ilgili maddelerdir. Yine aynı kanunun 12. maddesinin 2.fıkrasının c bendinde de ötv matrahına göre oranlama durumundan bahsedilmiştir. İş bu sebep ile torba yasa tasarısının 78.maddesinin sonunda da "belirlenen en yüksek orana tabi olanların dışındakilerle sınırlandırılmıştır." denilmektedir.

Yani geçtiğimiz yıl yayınlanan ÖTV kanununda ki 2 sayılı listede 1600 cm3'ü geçmeyen motorlarda ÖTV matrahı 40.000 TL'yi aşmayanlar için %45 ÖTV matrahı 40.000 TL- 70.000 TL arası % 50 Ötv Matrahı 70.000 TL'yi geçenler için ise % 60 vergi uygulanmaktaydı. Sonuçta yukarıdaki kanun tasarısında belirtilen en yüksek oran ve matrah 70.000 TL'yi geçip% 60 oran olmasıdır. Bu netice de yeni tasarıda bu oran ve matrah hariç tutulmaktadır. İşte maliye bakanın 70.000,00 TL sınırlaması budur. Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim bu kanun yapılan tasarıya göre yeni yıla sarkmayacak gibi görülmektedir. Söylemimde ki sebepte yayınlanan tasarının 129. maddesinde açıkça belirtilmesidir.Umarım vermiş olduğum bilgiler neticesinde bir nebze olsun kafanızdaki soru işaretlerini kaldırabilmişimdir. herkese iyi günler dilerim.

Kanun tasarısı linki
http://www2.tbmm.gov.tr/d26/1/1-0884.pdf

ÖTV kanunu linki

http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.4760.pdf

ÖTV Kanunu 2 sayılı liste linki

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/25112016_II_sayili_liste.htm

Mhp Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Ahmet Selim Yurdakul 0 (312) 420 56 26 ve 0 (312) 420 56 27 ilgili kişi mutlaka arayın bimer cimer tamam ama meclisten destek lazım bu kanunun geçmemesi için..

Ötv istisnası yeniden değerlendirilecek diyor 70bin diye bişey yazmıyor
Belki anası babası üzerine araç alımıyla alakalıdır

Chp ne genel merkez ne de meclisten grup başkanlığı yetkililerinin umrunda olmadı arkadaşlar.. Engelliler ile ilgili bir birim yok.. Söylenen şahıs aramalarının hiç bir şekilde dikkate alınmadığını, dernekler ve federasyon tarafından takibinin dikkate alınabileceği.. Biz sadece sohbet ediyoruz şahıslarla dediler.

Meclis'te 500 küsür vekil var, hepsini mesaja boğmamız lazım.
Arkadaşlar, bu hakkımızı elimizden alırlarsa bir daha asla geri alamayız.
Lütfen gerekli hassasiyeti gösterin ve bu işi ciddiye alın.

Kusura bakmayın ama muhalefet partilerinden bir cacık olmaz adamlar ancak konuşuyor ülke vatandaşlarının menfaati uğruna yaptıkları dişe dokunur bişi yok HÜKÜMETİ ELEŞTİRİKEN BİLE ELİMDE DOSYALAR VAR ÇIKARIRIM TEHTİDİNDEN İLERİ GİDEMİYOR bu sebeble engellilere yönelik bir çalışmanın olmaması çok doğal .

brs1616

Burda olay gayet güzel anlatılmış. yapılacak şey de üst limit de açık arkadaşlar. çok yazık oldu.hiç boşuna o belli değil bu belli değil demeyin.. ben kontrol ettim olay bu..

ama sorun şurda, 70 bin sınırı çok sıkıntılı.. eğer bu limit sabit kalırsa size garanti veriyorum 5 yıla otomatik vites alınabilecek araba kalmaz bırakın dizeli.. ben geçen yıl aracımı aldım. net fiyatı 60 bin falandı. şu anki net fiyatı 100 bine dayanmış. siz de çıkın 10-15 bini ötv değişim farkına.. 1 yılda olan buysa bu düzenlemeye göre 10 yıl içerisinde alınabilecek araç kalmıyor. üfe tüfeyle güncellenemez bile..

Son düzenleme:
brs1616 Arkadaşımız nokta atışı yapmış.Bimer Cimer de hikaye diye düşünmekteyim.Bu yasa çıkacak.Bence şu aşamada merak edilmesi gereken konu yılbaşından sonramı yoksa hemen mi uygulanır olmalı? Ben aracı dün aldım.2 Yıldır hayalini kurduğum aracı bulamadığım için üzülerek başka marka model aldım.Düşünün Ekim sonuna getiririz teslim ederiz demelerine rağmen,bırakın bir ayı,1 hafta bile beklemeyi göze alamadım.Aranızda parayı denkleştiremeyen yada yeni araç alma hakkı dolmasına belki haftalar kalanlar var biliyorum.Eğer yılbaşına sarkarsa kendim adına çok üzülürüm neden beklemedin diye ama sizler adına sevinirim.

black bishop

Yasayı getiren hükümet, yasayı meclise taşıyan hükümet, mecliste vekil sayısı en fazla olan parti yine hükümet eden parti. Serzenişi veya istek-şikayet konularını hükümet edene yaparsak olumlu sonuç alırız. Yoksa hükümet de mi muhalefette ?? :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt