Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Komisyon tarih belirledikçe ekleniyor takvime. Bugün de toplantı var.

Bende konuyla ilgili cimer ve akim'e yazdım inş. bu yanlıştan dönülür.başka yazabilecegim yerler varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Kardesim vekliiri aramak ve tv programlarina konuyu dile getirmek gerek...

Suistimal edenlerin cezasını biz mi çekeceğiz. Bari 100 bin liraya çekseler. Net fiyatı. 70 bin çok düşük. Yazık çok yazuık

BU ŞEKİLDE ÇOK SIKINTI. HEM BİZE HEM DEVLETE VE HERKESE

BİMER CİMERE YAZMAYA DEVAM

İMZA KAMPANYASNA DEVAM

Arkadaşlar engelli milletvekili bennur karaburun var onunla veya danışmanlarıyla iletişime geçebilecek varsa, belki bir faydası dokunur. Ayrıca, suistimal in önüne geçerken hakkıyla bu ayrıcalığı kullananlara dokunmayacak her uygulamaya destek verilmeli.

Biz KDV muafiyeti de beklerken şu yaşadıklarımız gerçekten çok komik. Bazılarının bu durumu savunuyor olması ise facia.

Söylediğiniz milletvekili dahil ulaşabildiğimiz bir çok vekile meramımızı anlattık. İnanın bir tek geri dönüş olmadı. Yani kimsenin umrunda değil. Bizim gibi bu forumda kendini avutanların dışında maalesef . Bir mucize bekliyoruz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

asagsehir

Öncelikli amacımız komisyondan geçmemesi. Eğer komisyondan geçerse meclis görüşmesinden geçmemesini umarak ilgili milletvekilleriyle tekrar iletişime geçilebilir.

Yahu yaptıklarının bir mantığı da yok. Neye göre 70 bin TL’yi belirlediniz? Her sene güncelleyecek misiniz? 5 yıllık bekleme süresi olanlar, 5 sene sonra 70 binlik araç bulabilecek mi? Neresinden tutsan elinde kalır.

Yani adama diyorsun ki "sen kim köpek benim istifamı istiyorsun" bakınız Lucesku'nun rumen atasözü "köpekler istedi diye atlar ölmez" Pişkinliğin bu kadarı da pes doğrusu. Birazcık seviye az da olsa olur.
@yukcells

Belli çok belli mürekkep yaladığın atasözünü bile tersten ilgisiz alakasız bir şey anlamışsın. İşte siz sadece bu kadarsınız. Artık sizin için derin üzüntü duyuyorum.

mozenalp

malesef tasarı incelenirse ne bir bilimsel dayanak ne de güncellemelerin ne baz alınarak (enflasyon mu,baska birsey mi?) yapılacağına dair hiçbir düzenleme yok. yani memur vergi dilimleri gibi ,iki sene sonra her araç 70 bini gectiğinde engelliye tekerlekli sandalye neyinize yetmiyor diyecekler.

yukcells sabah siteye girdiğimde komiğsyonun toplantısı görünmüyordu. evet şimdi var görünüyor saat 15:30 da. tutanakta 64.madde görüşüldüğü yazıyor. 14 madde kalmış bize.

tanerbudak

130 madde değil miydi? Yani bütçe görüşüleceği için bitmek zorunda denmişti öyle bir zorunluluk yok mu bu durumda?

doğru 130 madde şimdi baktım. ama cumaya kadar yetişmesi zor görünüyor. bütçe ile alakası yok bu konunun. bütçe tasarısı zaten bugün meclise sunuldu bile.

Başbakan biraz önce 150 bin lira diye açıklama yaptı konu ile alakalı. Bunun geçerliliği tarih bazında ne zamandan geçerli olacak acaba ??

NTV den kopyalıyorum

[FONT=&quot]Kurumlar vergisini 3 yıllığına yüzde 20'den yüzde 22'ye getiriyoruz, geçici olarak. Bütçe dengeleri bakımından buna ihtiyaç var. Bunu yapıyoruz. Bir de MTV'de yüzde 10'luk bir artış yaptık. Bunu yaparken biraz fazlaydı vatandaşın ikazı ve Cumhurbaşkanımızın talimatı ile normal bir seviyeye getirdik. Bunu yaparken 1300 cc hacmindeki araçları muaf tuttuk ki orta gelirli dar gelirli vatandaşımız bundan etkilenmesin. E[/FONT][FONT=&quot]ngelli araçlarıyla ilgili düzenlemeyi de yaptık. Vergisiyle vs ile 150 bin liraya kadar olan araçlar hiçbir vergiye tabi olmadan alınabilecek.[/FONT][FONT=&quot] Bu düzenlemeler hayata geçtiğinde piyasada bir canlanma olacak ve vatandaşımızın ihtiyacı ortadan kalkmış olacak.

[/FONT]
[FONT=&quot]​Gel de yorumla....[/FONT]

iyi ki araç almayı düşündüm bir değişiklik olmasaydı çok şaşırırdım.

Yazık... Gerçekten yazık... Bu resmen ötekileştirmedir...

"Engelli adam 150bin TL'den pahalı araca binmesin, indirimden faydalandırmıyoruz" demektir. Ayıptır, günahtır...

Kararı sonuna kadar kınıyorum.

İnsanları ortada bırakmaktan başka bişey değil yaptıkları.. herşey muamma.. herşey kısır döngü 😡😡😡

ya orda vergisiyle vs 150 bine kadar olan araclar hiçbir vergiye tabi olmaksızın alınacak diyor? bu nedir vergisiyle vs ile hiçbir vergiye tabi olmayan arac.? bir de 70 bin mi 150 bin mi sınır nedir?

ousenmez

Satış fiyatı vergiler dahil 150.000 TL olan araçlar, engelli vatandaşlar tarafından vergisiz alınabilecek. Bu rakamın üstündeki araçlar vergisiz alınamayacak demek oluyor.

1.6cc ve 5 yıl satamama kısıtlamaları yetmiyormuş gibi, bir de rakam sınırı getirdiler... Yazıklar olsun!

İmkanları kötüye kullananlar yüzünden, tüm engellileri cezalandırmak ne kadar doğru? Bunun üzüntüsünü yaşıyorum.

Komisyonda bugün veya yarın görüşülecek bizi ilgilendiren maddeler. Bunlar bunu şimdiden nasıl söyleyebiliyor anlamıyorum.

Bence kendi tasarılarından bahsediyor. Daha kesin bi şey çıkmadı komisyondan bakalım sonunda ne olacak.

. Engelli araçlarıyla ilgili düzenlemeyi de yaptık. Vergisiyle vs ile 150 bin liraya kadar olan araçlar hiçbir vergiye tabi olmadan alınabilecek. Bu düzenlemeler hayata geçtiğinde piyasada bir canlanma olacak ve vatandaşımızın ihtiyacı ortadan kalkmış olacak.

1.6motor sinirlamasi tamam. Ama fiyat konması güzel deil. Fiyat koyuyorsan neye göre artış yapacaksın o fiyatta onu da söylemen lazım. Geçen sene fabrika çıkış fiyatı 45bin TL olan aracım bugün itibari ile 62bin TL...

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ne demek bu ya...150 bin lirayi gecen arac alınamıyacak..e iyide 6 önce 100 milyar olan arac şimdi 110 milyar nadıl olacak bu

Sizce de bir çelişki yok mu? Yasa tasarısı vergisiz fiyatı 70000 tl’ye kadar olan araçları işaret ediyor. ( Dolayısıyla vergili fiyatı yaklaşık 123900 tl olan araçları). Sn. Başbakan söylediği cümlede vergisiyle 150000 tl’ye kadar olan araçlardan söz ediyor. Ve bu araçların vergisiz alınacağından. (Yani Kdv de ödenmeyecek anlamı çıkıyor bu cümleden) İki farklı durum var şimdi ortada. Aslında her iki durum da engellilere ve ailelerine yönelik olarak bir fayda sağlamaktan çok uzak. Asıl beklenti mevcut hakların korunması ve yükseltilmesidir.

başbakan 70 milyarlık vergisiz aracı 150 milyara satıldıgını düüşünüyor heralde.yanlış yönlendiriliyor olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt