Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar merhaba...

yasa mecliste komisyonda görüşülüyor demiştim ulaşabildiğim engelli vekillere ve derneklere mail ve telefon yoluyla ulaştım. İlgisiz ve oldukça sevimsizler doğru düzgün cevap vermekten acizler.

Benim tahminim bu hafta olmasada önümüzdeki hafta yasanın cıkacağı ve dizel otomatik bagajı büyük örnegin süperb passat nissan qasqai, kadjar vb hatta dolu paket megane bile alamayacağız artık.

Görüşmeler bugün Saat 3 de başlayacak...

Hakan+

Valla ben parayı denkleştireyim yıl sonuna arabayı alayım diye düşünüyorken bakanın ağzından ilk duyduğumun haftasında eksiğimi borç ile tamamlayıp gidip arabamı aldım.Üstelik istediğim aracı bile alamadım.Ekim sonu teslim ederiz dediler istediğim araç için.Ne araç firmasının ekim sonunda teslim edeceğine ne de bu yasanın yılbaşına sarkacağına güvenemedim.Kimseden daha iyi arabaya binmek hava atmak değil maksadımız.

Ben tiguana bineyim geri kalan herkes Q7 ye binsin.Yeterki ailemin ve engelli çocuğumun ihtiyaçlarına cevap versin.Mevcut arabama otizmli oğlumun scooter i sığmıyordu mesela.Bisiklete binemiyor scooteri seviyor eskiden scooterin gidonunu katlayıp bagaj kapağını vura vura zor kapatıyordum bu hafta hiç katlamadan attım bagaja.Tekerlekli sandelye koltuk değneği kullananlar tamam şu an için suzuki vitara felan alabiliyorlar idare ederler ama bu ebflasyon ile 2 seneye kalmaz onu da alamazlar ve de bu benzinl modeller zaten gelir düzeyi belli olan bu insanların iyice belini büker.

70.000 rakamı kimin aklına gelirde güncellenir.Türkiyenin önümüzdeki 5-10 yıl neyle uğraşacağı şimdiden belli sınır güvenliği ve dış ilişkiler çok yoğun gündem olacak.Engelli kimin aklına gelir bu atmosferde.Yasa geçecek geçmeye de,şu 70.000 meselesine bir sınır bulunmalı.toplumun dikkatini çeken c200d ler BMW 520 ler zaten 250.000 civarı..Engelli hiç değilse giriş düzeyinde bir SUV alabilmeli.

En iyisini yapmışsınız. Hayirli olsun gule gule kullanin. Bende bugün parayi bayiye havale ettim yarin fatura kesip işlemler başlayacak umarim işlemler uzun surmez. Siz parayi verdikten sonra kac gun surdu işlemleriniz.

miktar sınırı olsaması çok saçma bu adamların kafası hiç basmıyor mu valla benim kafam karıştı 70 bin sınır olacakmış tey allahım ya

brs1616 yazdiklariniz cok umut verici .
Herhangi bir gelisme var mi bir bilen yok mu?
aracini sattim yasayi bekliyorum.

Son düzenleme:
ikinci bahar

Hala plan bütçe komisyonunda ne zaman çıkar bilmiyorum meclis takvimini takip etmek lazım bir sonra ki görüşme ne zaman şuan belli değil.. Siz neden yasayı bekliyorsunuz ki aracı sattıysanız hemen alın

merhabalar.
yeni çıkacak torba yasaya takılmak ıstemedıgım ıcın araç alacagım fakat ıstedıgım araba ekım somnunu bulacak. yasa komısyonda ımıs buradan okudugum kadarıyla. cıkması onaylanması vs. aysonunu gecermı sızce.. bayagı bır tedırgınım bu konuda.
TESEKKUR EDERIM..

hlkcan her an tamam oldu bittiye gelebilir. Benim tavsiyem hemen en hızlı aracı teslim alabilmen. Ben vw marka bir araç aldım şu an işlemleri devam ediyor 3 ayrı bayi ile görüştüm bir bhayiye kapora verdim aracı şehir dısından getircem dedi 1 hafta sürer gelmesi dedi kaporamı geri aldım bir tanesinde şansıma hemen hazır araç vardı ve o araca önce kapora yatırıp sonra belgeleri dün tamamladım ücretini yatırdım şimdi aracın bayi tarafından takip edilecek sürecini bekliyorum, bu sürec nekadar zaman alır bilmiyorum tecrübeli arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.

Ya arkadaslar bırseyı de kabullenmeyın itirz edın bakın kendımden ornek verecegım . Gecen sene ılk aracımı aldım ÖTV sız . Fabrıka cıkısı 45bin tl idi. Şu an aynı arac 62 bin tl fabrıka cıkısı . 1 yılda 17bin tl artmıs !! 1 yıl sonra 70 bine ne alabılırsın bomboş araçlar olur. KAc kıısının işine yarar ? günü kurtaralım mantıgı ıle hareket etmeyın. BAna etrefımdakıler sana ne oluyor sen aracını zaten yenı aldın dıyorlar . AMa banane ben nasıl olsa aarcımı aldım mantığı ile gıdersek hem bencillik etmıs oluruz hemde yarınlarımızda zor durumda kalırız . O yuzden bu durumu kabullenmeyın .gereklı yerlere itirazlarınızı yapın .

engellı mıletvekılımız BENNUR KARABURUN BEN DE ONA YAZDIM BENCE HAKLARIMIZI SAVUNABILCEK TEK KISI herkes ona yazssın

Hakan+ şimdiden hayırlı uğurlu olsun aracını gule güle kullan diyorum. Çünkü kanun geriye doğru çalışmaz. Faturanı aldıysan ve paranı ödedi isen iş bitmistir. Dosyan oluşturulup işlemlerin neticelenecektir.

Bence yerinde bir karar. Önemli olan biz engelliler için araba sahibi olmak rahat ulaşım sağlamaktır. Zaten arabayı sıfır alıyoruz. Daha neyimize yetmiyor.

Daha donanımlı araba almak istiyorsanız ÖTV sini verip öyle alın

merhabalar,
arkadaşlar bizim karşı çıktığımız olayı herkes yanlış anladı galiba.
bugün bu kısıtlamayı yapanlar yarın işi abartıp başka kısıtlamaya gitmesinler
diye uğraşıyoruz. mesela adam c200 almış zaten sistemde görüyorsun, hemen bin tepesine bu kadar basit.
herkes olayı şöyle anlamış;
hepimizin kenarda 300.000 tl si hazır, bu yasa çıkmasın diye dua ediyor...
ALLAH sonumuzu hayır etsin...

engellı mıletvekılımız BENNUR KARABURUN BEN DE ONA YAZDIM BENCE HAKLARIMIZI SAVUNABIL

[FONT=sans-serif]ENGELLİLERE ÖTV'SİZ ARAÇ SATIŞI UYGULAMASINDAKİ SUİSTİMALLERİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN SINIR GETİRİLİYOR" bu şekilde bir haber okudum ve bu durumdan rahatsız oldum. geçen sene motor güçleri ile ilgili talebimi belirtmiştim (aşağıda) ben bununla ilgili sevindirici haberler beklerken bu tarz açıklamaları görmek beni gerçekten üzüyor. ben şahsım engelliyim iş kazasında sağ elimi kaybettim bu düzenlemeyi iptal ettirmenizi rica ediyorum.

illa yürürlüğe girmesi gerekiyorsa "engelli adına yakınları tarafından alınan araçlar" için düzenlenirse bize (kendisi engelli olup araç alanlara) haksızlık etmemiş olursunuz biz şu anda mevcut yasayı suistimal ettiğimizi düşünmüyoruz. saygılarımla

aynen bu sekılde kopyalayın yapıstırın [/FONT]

Bennur hanım engelli bir milletvekili kendisi içinde geçerli bu kanun ancak engelliler onun umrumda değilki facebookdan paylaşımlarına bakın hep reklam kokan hareketler! hep şunla bunla istişareler! çok nadirdir engellilerin sorunları ile ilgili paylaşımları bence ondan bi cacık çıkmaz

Zaten yazılan msjları gormuyor . Buyük ihtimalle dıger kutusuna düşüyor o da oraya bakmadıgı ıcın görmuyor .

vega1616

Kendinizi kurtarırken bizleri sınırlandırıyorsunuz. Ben görme engelli olarak nasıl araç kullanabilirim benim suçum ne? Benim de araç alırken kriterlerim, tercihlerim olacak. Böyle gidersek bütün haklarımız gider ve buna sadece doğrudan istifade edenler karşı çıkar gerisi banane der

egemmm

Sizi tebrik ediyorum araç aldığınız halde uğraştığınız için.. Kendisi aldıktan sonra sınır gelmesini istemese bile uğraşmaz çoğu insan.. Neyinize yetmiyor diyor bir de bu benim hakkım bana bağışlanmıyor o arabalar ben paramla alıyorum.. Suistimal gerekçesi ile sınırlama geliyor peki bu suistimalin önüne geçecek mi? Hayır.. Suistimal eden yine edecek Mercedes alınca ooo olmaz ama Renault alınca sorun yok bu mudur suistimal engelleme anlayışınız?

Bu maliye önce polio sekeli olan engellilerin rapor oranlarına çaktı şmdide tüm engellilerin hakkına çaktı bu nedir arkadaş engellinin kendisi alıyorsa kısıtlama olmasın

@İdeal
[FONT=sans-serif]Benim kendi kazancım olan para ile daha iyi araba daha konforlu araba almak istiyorum. Bu seni veya bir başkasını ilgilendirir mi? Kazanılmış bir hak var o alınır mı? Daha çok şey yazardım ya şimdi ne desem boş... Bu cevabım sanadır.[/FONT]

bu daha ne ki? engelli ve bakım aylıklarına da kısıtlama gelecek. Ve içimizden bazıları yine "zaten, usulsüz alanlar vardı iyi oldu, engelliler ne parası harcayacak otursun evde ailesiyle" diyecekler.

uyuyan engelliler olarak uyutularak haklarımız caktırmadan gasp oluyor uyan engelli kardesim uyan...önce emeklisi gelmiş engelli kadrosunda çalışan 2008 öncesi işe girmiş engelli kardeslerimizden vergi indirmi belgesi zorunluluğu getirdiler.sürekli var olan raporları eski diye yeni rapor aldırdılar..emekliliğini hayalle bekleyen engelli kardeslerimizin rüyalarına kabus gibi girdiler..hayallerini mahvettiler..engelleri düzelmiş gibi rapor oranlarını düşürdüler..şimdi sırada bu ..bundan sonra da farklı şeyler olacak ..uyan kardesim sende uyan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt