Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV kalktığında engellilerin ötv indirimi ne olur?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar şimdi merak ettiğim bir konu var .ortopedik engelliyim ötv indirimi için gerekli raporu aldım elimde mevcut.

diyelim ki devlet 2017 yılı içerisinde araba satışını canlandırmak için ötv yi kaldırdı veya azalttı , sadece 2017 yılına özel , bize tanınan ötv indirimi de buna dahil oluyor mu yani 80 bin tl lik aracın ötv sini kaldırdı herkes 54 bin tl den aracı alacak bende aracı almak istediğimde ötv kalktığından herkesin aldığı fiyattan mı almış olacağım yani bize ekstra bir indirim gelecek mi , ötv indirimi veya ötv kaldırma gibi durumlarda biz engellilere bir faydası olacak mı ..

bu durumda devletin engelliye esneyeceğini sanmıyorum ama zaten devlet böyle bir kıyak çekse %45 dilimindeki araçların ötvsini kaldırır 50 60 olanlara dokunmaz. Bize belki bir seferlik 1600 üzeri yada kdv kolaylığı olabilir. Ama bu hükümet yapmaz öyle birşey. Size daha vahim bir haber vereyim ben mayısta aldım arabamı ve bir haber okudum. Buna göre gümrük birliğinin yenilenmesi gerekiyormuş ve buna göre avrupadan 2. el araçların gümrük vergisi olmadan Türkiyede satışı ile ilgili bir kısımda mevcuttu. Yani 2015 model audi a4 e bakmıştım 15000 km idi ve 19000 euro idi yani yaklaşık 80000 eğer bu araçlar Türkiyeye gelirse 0 almanın cazibesi kalmadığı gibi araçlarımızın da 2. el değeri çok düşer.

Altın yumurtlayan tavuğu keseceklerini sanmıyorum.Oranı düşüreceklerine çıkardılar bu saatten sonra böyle birşey olmaz.

tvtvtv_1987 Bunları Kafana Takma :)
Senin Dediğin Gibi Birşey Olacağını Düşünmüyorum Ama Öyle Birşey Olursa O Gün Öğreniriz Ne Olacağını :eek:

_MUSTAFA

bir yerde okudum aklıma takıldı bize ekstra BİR İNDİRİM OLURMU BÖYLE BİR DURUMDA DİYE DÜŞÜNDÜM.

dövlet buba ötvyi kaldırmaz adamlar ötv yi kaldırmayı bırak 1.6 araçları bile siniflandırıp ötv sini vergisini yüksettiler araba üretmeden araba parası kazanmanın yolunu bulmuşlar bırakırlar mı hiç:)

devlet kendi arabasını üretmeye gerek yokki . ötv de zaten satıyor.

Unutmayın arkadaşlar güney Afrika üretimli araçlarda %10 toki vergisi başladı bu bizede yansımakta olaki ötv%10 düşürdük deseler devletin kaybı yok ama bize %10 zam gelmiş olur.
Aslında bir çalıştay yapılıp %10 toki vergisinden muaf olunabilir.

Üst Alt