Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV istisnası için alınan rapor emekliliğimi etkiler mi?

korhan bey

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben iş kazasından dolayı sol kolum omuz hizasından ampute oldu ve 18 yıllık sigorta hizmeti 2100 günle yüzde 60 raporla malulen emekli oldum normal olan ehliyetimi engelli ehliyetiyle değiştirdim otomatik ve tertibatlı arac kullana bilirim sormak istediğim ötv indirimli arac almak istesem yeni alacağım rapor emeklilik icin almış olduğum raporu etkilermi

Ötv için %90 rapor gerek veya özel tertibat olmalı

ortopedik engelli olanlar icin yüzde 90 sana gerek yok diye okumuştum

Dogru, kol ampute dimişşiniz.
Ayak için sanıyordum

Aybala
Ayak olsa idi %90 mı isteyecektiniz ?
Lütfen bilginiz yoksa yanlış yönlendirme yapmayın.
korhan bey
Hiç bir sorun olmaz.
Maluliyet değerlendirmesi sağlık kurulu raporundan farklıdır.
İkincisi, sizin rahatsızlığınız yoruma açık bir rahatsızlık değil.
Kolunuz omuz hizasından ampute ve bu maluliyet cetvelinde yer alan bir vaka. Hatta omuzu geçtim dirsekten ampütasyon bile maluliyet için yeterli oluyorken sizin durumunuz için hiç bir risk yoktur.

Ufukalp
İlk msj %90 veya özel tertibat olmalı dedim. Kol için nasıl. Tertibat olur dedim ayak için olabilir dicektimki birde baktım şarj bitmiş nete mobil giriyorum saygılar

Aybala
Aşağıda kodlarıyla verdiğim tertibatların tamamı üst ekstremite, yani el, kol için.

10.04*Uyarlanmış vites kolu
0.09*Uyarlanmış park freni*
35.02 Direksiyonu bırakmadan kullanılabilen kontrol cihazları
35.03 Direksiyondan sol*eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları*
35.04 Direksiyondan sağ*eli çekmeden*kullanılabilen kontrol cihazları
35.05 Direksiyon ve hız ile frenleme mekanizmalarının kontrolünü kaybetmeden idare edilebilen kontrol cihazlar
40.05 Uyarlanmış direksiyon simidi (daha büyük/kalın direksiyon simidi, azaltılmış çap, vb.)
40.06. Direksiyon simidinin uyarlanmış pozisyonu*
40.09. Ayakla işletilen direksiyon*
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)

Arkadaş rapora özel tertibatlı araç kullanır ibaresi ekletebilir sayenizde öğrendim sagolun

Ufukalp cevabınız için teşekürler kodlarım 47-10.04-35.04-40.14-78-102.ehliyette bunlar yazıyor hastaneden sadece özel tertibatli araç kullana bilir rapormu almam gerekiyor ötv den yarar lanmak için

korhan bey
Evet, o ibare olacak, oran bulunacak ve rapor "engelli sağlık kurulu raporu" formatında olacak.

Üst Alt