Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimsiz tertibatlı aracı eşim kullanabilir mi?

elvismail

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar merhaba. ÖTV indirimli soldan gaz tertibatlı aracımı 2024 yılında satın aldım ve yeni uygulama gereği beden başka kimse kullanamayacak diye imza attım. Bu eşim aracımı kullanamıyor çocukların okullara bırakılması durumunda hep sorun yaşıyorum. İkinci bir aracı kendi adıma alıp tertibat takılırken eşim kullanabilir yazıyor diye bilgi çıktı karşıma. Doğruluğu nedir ? ÖTV indiriminden faydalanmadan alınan araçta TSE raporuyla eşi de kullanır yapılabiliyor mu ?

Ruhsata engelli aracına çeviriyorsun Ruhsata yazıyorlar aynı ilde ikamet ediyorsanız evet kullanabiliyor. Sırf engelli oldugun içni tüm vergilerini verdiğin aracına devlet Eşine ve anne babaya ve çocuğa kadar izin veriyor sonra sen engellisin tüm vergilerini ödedin sağlıklı insan gibi sıfır araç aldın ama engelli olduğun için seni cezalandırıyorum şerh koyuyorum diyor.

Vergisini ödeyerek, normal aldığınız araca engelinize uygun tertibat taktırıp, tse onayı ile tescil ettirmeniz halinde (tertibat takılması aynı zamanda normal bireylerin de aracı kullanabileceği şekilde projelendirilmiş olmalıdır.) eşiniz yada herhangi birisi kullanabilir.

Bu durumun projede, tescilde, noterce de ruhsatta belirtilmiş olması gerekir.

Sadece size özel tertibat ile normal kişilerin kullanamayacağı şekilde projelendirilen engelli araçları vergisini ödeseniz de uygun olmaz. Kendi aracımı, vergi indirimi olmadan, ötv ödeyerek, engelime uygun tertibat taktırarak ve diğer aile üyelerimin yada diğer arkadaşlarımın uzun yolda da kullanabilmesi amacı ile satın aldım. Hiçbir sorun yaşamadım. ÖTV indirimi ile alınan ve/veya sadece engelli kullanımına yönelik projelendirilen araçlarda sorun yaşarsınız.

Üst Alt