Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ötv indirimli sıfır araç aldım, mtv borcu gözüküyor?

earthofdevil

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
ötv indiriminden faydalanarak sıfır araç aldımbıgün vergi borcumusorguladığımda araca ait mtv borcuda gözükmektemtv ile ilgili ayrı bir işlem mi yapmam gerekiyor

Vergi dairesine gidin ve plakanızı sorgulayın. Eğer aracınız engelli aracı gözükmüyor ise;
* Engelli raporu ve fotokopisi
* Ruhsat ve fotokopisi
* Engellinin nüfus cüzdanı ve fotokopisi ile vergi dairesine başvurun. (Vergi dairesinde bir form doldurmanız gerekmekte)

Not: Alıntıdır

Dostu engelli Ötv indirimden araç almak için ne aşamalr uyguladın anlatırsam sevinirim. birde nakitmi aldın krediylemi?

ÖTV: Özel Tüketim Vergisi (Muaf olduğumuz ÖTV dir.)
MTV: Motor Taşıt Vergisi (Buda istenilen vergidir)

Vergi dairesine başvurun borçlarınız da silinir.

earthofdevil
Hayırlı olsun inşallah kazasız belasız günler de kullan..Bizide biraz aydınlatısırsa seviniriz.hangi marka araç aldınız..Ne kadardı ötv siz ne kadara mal oldu yazarsanız bizde bilgilenmiş oluruz..

polo 1.2 benzinli otomatik aldım ... araç 50900 tl idi bana trafik sigortası ve ruhsat işlemleri dahil 34 e mal oldu. volkswagen kredisi ile aldım. 17 000 peşin 17000 kredi şeklinde kasko ya 800 verdim... yardımcı olmamı istediğiniz her konuda aşama aşama yardımcı olabilirim.. Allah sizlerede nasip etsin arkadaşlar

earibagi;

earibagi doğru yazmış aynısını ben bu şekilde yaptım. Benim silindi.

earthofdevil;

teşekkürler eartofdevil..hayırlı olsun tekrardan.

Merhaba çok tşk ler kardeşim yanlız bir oto galeri bana bankalar engelli ötv indirim araç almak istediğinde bankalar kredi vermiyor vermek istemiyor gibi birşey söledi caydırdı beni siz sanırım taşıt kredisi kulandınız doğrumu

evet ben kredi kullandım fakat volkswagen finanstan kredi kullandım 1 saat içinde krediyi onayladılar

bende toyota finanstan kredi kullandım. %100 engeli bulunan ablam üzerine aldık aracı. vasisi annem kefil gösterildi. kefilin maaşı eğer kredi taksitini ödemeye müsait ise sorun çıkartmadan veriyorlar krediyi. ama bu durumda sadece kefil olarak 1. derece yakın akrabalar gösterilebiliyor

MTV muafiyeti sağlamak için vergi dairesine götürülecek evraklar:
1-H sınıfı ''ehliyetinizin fotokopisi''
2-Araç ''ruhsatının fotokopisi''
3-Araç alırken kullandığınız ''raporun fotokopisi''
4-Aldığınız aracın ''uygunluk belgesinin fotokopisi''
5-Özel donanımlı ise '' donanım projesi'' (otomatik vites donanım yoksa proje istenmez)
Bu evraklarla vergi dairesine gidiyorsunuz orda matbu olan dilekkçeyi, Ek1 ve Ek-2 belgesini doldurup imzalıyorsunuz MTV muafiyet hakkı kazanıyorsunuz.Eğer borç gzüküyorsa onlarda siliniyor.
Bilginize arkadaşlar....

Arkadaşlar eğer uygunluk belgeniz yoksa :
1-Araç Türkiye ' den alınmış ise bayiden isteyiniz.
2-Yurt dışından getirdiyseniz araçla birlikte verilen evraklarınızın arasında bulunması lazım..

Üst Alt