Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli Mercedes alınabilir mi?

selcukx

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. %92 raporu olan halam adına Mercedes C serisi almak istiyoruz. Babam vasi tayin edildi. Araç alabilmesi için vasi araç alabilir diye mahkeme kararı gerektiği için geçen gün mahkemeye başvurdu. Orada hangi aracı alacağını belirtmesini istemişler. Yoksa hakim izin vermiyormuş. Hangi aracı alacağını niye soruyorlar. Mercedes için izin verirlermi.

Araba fark etmiyor. 1600cc'yi geçmediği sürece alabilirsin

Açıkcası başka bir forumda 5.20 ve E serisi için izin verilmiyormuş diye okudum. C serisi için izin verirlermi bilmiyorum

520i vers. ve E180 1.6 hacimli alınabilir, yeni çıktı artık bir çok üretici büyük hacimli motor üretmiyor.

ben belli fiyatın üzerine izin verilmemesi taraftarıyım. çünkü bu gerekli bir hak olmaktan çıkıp istismara giriyor.

NETBUS;

Haklısınız. O yüzden bende 1.6 motor olmasına rağmen E serisi ve 5 serisine izin verilmediğini duydum. Acaba C serisinde durum nedir öğrenmek istedim

NETBUS;

Kesinlikle katılıyorum.mercedes alacak kadar parası olan adam bi zahmet vergisini de versin artık

C 180 almak isterseniz alabilirsiniz. 1,6 olduğu sürece kısıtlama yok. Ben passat aldım onu almadan önce mercedese bakmıştım ve ötv indirimi ile fiyatı bile anlaşmıştık.

Adamın indirim hakkı varsa ve muafiyete uygunsa; isterse traktor alır kime ne...İndirim hakkını sen mi verdinki mersedes almak istediginde hakkını geri alıyorsun?

Ozaman senin maddi durumun normalin az ustundeyse sanada 45 yerine %25 indirim yapılsın onu mu isteyelim bizde?

mercedes alan adamlarda da ötv takıntısı oluyormuş demek ki :D

:D yahu arkadaş ne kadar çok yorum yapıyorsunuz bunun bir yasal düzenlemesi var zaten kimene abi ister mercedese biner ister audiye biner kimene bune cevallik ya ...

Kısıtlamayla ne alaka arkadaşlar ? Bu düşünceleri bırakalım lütfen. Sol bacağından engelli gazi bir abim var, maddi durumu yerinde olduğu için ÖTV indirimli C180 aldık. Herkesin maddi durumu kendine göredir, parası olmuş yada olmamasından ziyade eğer yasal verilen bir hak varsa tabiki birey istediği marka modeli yasanın belirlediği sınırlar çerçevesinde özgürdür. Yani sizin maddi gücünüz 30 bindir ona göre araç bakarsınız, bir başkası 70/80 bindir ona göre araç bakılır.

Ötv indiriminin markayla modelle ilgisi yok..

Bende öyle biliyordum ama başka bir forumda artık E ve 5 serisine izin verilmiyor diye okudum. Peki hakim alacağımız aracı niye soruyorki. Bunu anlamadım

çok güzel yazmışsın arkadaşım şuna bak ya fesatlık yapmaktan başka işi yok bazılarının ortada hak varsa isterse uçak alsın sana ne değilmi

Saçma sapan yorumlar.
Arkadaşın esas sorusu şu.
Hakim, kısıtlı adına yüksek fiyatlı (Mercedes gibi) araç alımında vasiye izin verir mi?
Yoksa fiyat trilyon da olsa 1.6 motor olduğu sürece her araç alınır.

sakura71;
Aynen bunu öğrenmek istiyorum. Sanırım kimse net bilgiye sahip değil. Haftaya mahkeme kararını alınca sonucu buradan yazacağım.

Mahkeme Vasi olarak araç alabilir diye karar verdi. Şuan henüz sipariş vermedik. Babam Bursada ikamet ediyor. Aracı istanbuldan alacağız. Engelli Raporu da Bursadan alındı. Bu sorun olur mu acaba?

Birde başka şehir olduğunda plaka işlemlerinde sorun çıkarmı bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Hayır olmaz arkadaşım o raporla istediğin ilden arabanı alabilirsin sıkıntı çıkmaz...

bende hasan 06 fero bio arkadaşlara katılıyorum malesef aramızda ( haset ) içerisinde olanlarımız var.ALLAH nasip ediyor kuluna! adam yurt dışından getiriyor aracı 10 yıl satamıyor mercedeste aynı para pasatta adam tabiki mercedes alacakki satınca zarar etmesin mercedes daha az değer kaybeder.Şunuda demeden geçemicem bunun aksini idda eden arkadaşlarda bu imkan para olsa eminim pasatı alırdılar zuhahahah:D :D :D

Ayrıca yasa 1.6 motora kadar marka ayırmaksızın izin vermekte ve (zaten lüxede 1.6 üzeri araçlar girer bu işten anlamayan arkadaşaların bilgilerine arz ederim )

2015 yılı itibari ile çıkan yeni nesil motorlu araçlar almaya yasa izin verir 5.20 kasa 1.6 170 beygir 3.20 kasa 1.6 170 beygir c 180 1.6 156 beygir c 180 1.6 bulutec ( dizel )130 beygir uzatmıyım bu yönde

Hakim beye siz aracın 1.6 motor hacimli olduğunu ve 1.6 motora kadar yasal hakkınız olduğunuzu dilekçenizle belirtin almanıza izin verir anında !!!

Hakim aracın motor hacmiyle falan uğraşmaz, onda sorun olsa vergi dairesi onay vermez zaten.
Hakim, bu alım/satımda vesayet altındaki kısıtlının menfaati söz konusu mu ona bakar.
Kısıtlının parası malı mülkü varsa vasinin o paradan tasarrufla araç almasına izin vermez. Vasinin tamamen kendi zevki için araç istediği kanaati oluşursa kısıtlının menfaati görülmemiştir gerekçesiyle reddedebilir, bu konu hakimin insiyatifindedir.

Üst Alt