Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli engelli aracım var. 5 yıl doldu. Nasıl satarım?

miyokard

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ötv indirimli tertibatsız arabam var 5 yıl doldu yenilemek istiyorum nasıl bir yol izlemem lazım arabayı direk başkasına satabilirmiyim yoksa babamın üzerine devredip babam satış mı yapabilir nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olursanız sevinirim

tertibat varsa onları proje ile söktürerek muayeneye sonup ruhsatı normale çevir daha sonra istediğin kişiye satarsın.

Arkadasım 10 gün önce bende aracımı sattım benimki tertibatıydi ilk önce noterde satış yaptık ve 1 ay zaman verdiler sonra proje çizildi proje onaylatmak işlemi bittikten sonra muayene için rendevu alıp muayneye gidildi o işlem bitti trafik vardılar trafikte aparat söküm faturası istediler normal plakaya çevrildi şimdi yarın ruhsatı alicaklarmis polis memuru maliyeye gidecekmiş dediler ben bunu anlamadım ne alaka bilen varsa söylesin sevinirim karşı tarafın yapmış oldugu masraflar noter ;120 aparat çizimi 350 aparat sökümu 50 plaka ? Bukadar sağlam bir vatandaş alırsa yapilaçak masraf lari

Ben kullanamiyorum zaten %92raporum var aracta tertibat hic yok bildiginiz normal arac sadece ruhsatta engelli yaziyor baska biseyi yok bunu nasil satabilirim

Yani bende satin almak isteyene notere gidip diger araclarin satisini yapar gibi aliciya direk satis yaparak oluyormu biz babama satisi yapayim diyoduk babamda normal satis yapar aliciya diye dusunduk ama ben direk normal araclar gibi noterden satabiliyorsam buna hic gerek yok sanki

aynı araçdan bende kullanmaktayım bu olay günü geldikten sonra yani vergi mükellefi olamaya başlayacağınız zamandan itibaren aracınızı her hangi bir kimseye satabilirsiniz sanırım sadece ruhsatta engelli yazıyor demiştiniz her hangi bir işlem yok

aynen sadece ruhsatta engelli ibaresi var plakada bile engelli resmi yok normal araç vergi mükellefi olmaya başlayacanız zaman demişsiniz bu zaman nasıl oluyor ne zaman olacak orayı anlayamadım

Yanlış bilmiyorsam maliyeden üzerindeki hak mahrumiyetini sildirip ruhsat yenileyerek satmanız gerekiyor.

@miyokad

arac kac model marka ne bende arac arıyorum :)

erdem500 araç 2012 model dacia logan mcv black line modeli ruhsatta hususi geçiyor ticari değil yani station model

:( otomatık arıyorum yanı ehlıyette oyle ıstıyo

arac kimin üzerine ise notere gider satış yapar hepsi bu

Üst Alt