Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV İndirimli araç almak ehliyetin yanı sıra engelli raporu da gerekliymiş..?

sadeligazoz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba arkadaşlar.

Sürücü adayları ve sürücüler için sağlık kurulu raporunda uzman tabip tarafından yapılan muayene kısmında; "sağ diz altı amputasyon.Hastanın özel tertibatlı araç kullanması uygundur" ibaresi mevcut.komisyon tarafından da kodlar verildi Ehliyetimi aldım.Şu an yeni bir araç alıyorum.donanımı takıldı.salı günüde tsiye gircekti.

Az önce bayideki arkadaş aradı.sürücü raporununu yanında engelli sağlık kurulu raporundada "özel tertibatlı araç kullanması uygundur" ibaresinin geçmesi gerektiğini söyledi.ama benim engelli raporunda bu ibare yok.ne yapmam gerekiyor?

Bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

arkadaşlar yönetmelik değişmiş yaklaşık 1.5 ay önce engelli raporundada olması gerekiyormuş.Sadece sürücü sağlık raporundaki olması yeterli değilmiş.haberiniz olsun

ehliyet için alınan raporda zaten pek önemli değil önemli olan engelli sağlık kurulu raporunda ki tanı ve yüzde oranı değişen ne ki anlamadım pek ?

Değişen bir şey yok. Yıllardır uygulama bu şekilde zaten. Raporun istenmesi yeni bir durum değil.
Ötv indiriminden yararlanmak için 2 ön şart vardır zaten yıllardır.
1-Ehliyet
2-Heyet raporu

Raporunuzda ÖTV indirimli arac alabilir ibaresi yazması zorunlu değil. Ben bu hafta araç aldım yeni. Raporum Mayıs 2004 tarihinden ve böyle bir ibare yazmıyor. Raporunuz sürekli ise hiçbir sıkıntı çıkaramazlar.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ötv siz araç alımında H sınıfı ehliyetimizi degiştirecek miyiz. Malum ehliyetler değisti.

İdeal

belki değiştirin diyebılırler cunkü yenı ehlıyetlerde kullanacagınız aracın kodları yazıyor .

Eski ehliyetler 31 aralık 2020 ye kadar geçerli. Değiştirin demeye hakları yok. Keyfinize kalmış o zamana kadar bekleyip beklememek.

@sadeligazoz
raporunu aldıktan sonra il sağlık müdürlüğüne götürcen ordada kurul var orası not düşüyor

2004 tarihli raporla nasıl aldın yeni araç maliye nasıl onayladı hayret.2016 tarihli rapor istemedimi

kobra3452

Ben 1995 yılında aldığım raporla aldım arkadasım önemli olan sürekli ibareli olması

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alamayan arkadaşlarımız çok oldu,benimde 1 senem kaldı aracın gününün bitmesine 2012 tarihli raporun sürekli insallah bir aksilik olmaz.

Aksilik çıkaranlar emin ol iş bilmeyen yada art niyetli olanlar ...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şu an 01 01 2016 tarihli yeni gerekli kodları işlenmiş ehliyeti alman yeni tertibatlı araç alacaklarda zorunlu.Ancak bende maliye yorumu ile mevzuat sıkıntısı yaşıyorum.Maliyenin wep sitesinde bile henüz yeni mevzuat ile alakalı yeni düzenleme yapılmadı.Her il de maliye müdürü raporumu kendi anladıkları şekilde araç aparttı kullanırsın diye yorumladı.Oysaki ehliyet kodlarına bakmalılar.Tam komedi.

Eski ehliyetler 31 aralık 2020 ye kadar geçerli. Değiştirin demeye hakları yok. Keyfinize kalmış o zamana kadar bekleyip beklememek.

Doğru ancak sıfır alacaklar yeni kodları işlenmiş ehliyet almaları trafikçe zorunlu.Bazı maliye müdürleri sadece engelli sağlık kurulu raporu,H ehliyeti yeterli diye yorumluyor.

Engelli sağlık raporu önce bayi gösterin onlar bu raporun kullanacağı tertibatı eksiksiz size beyan etsinler yeni ehliyet sağlık kuruluna bu doğrultuda kodları talep edin.Aksi halde benim raporumda (özek tertibatlı veya otomatik vites kullanır)ifadesini maliye elden gazlı araç olarak yorumluyor.Oysaki ehliyetim otomatik vites araç kodu yazıyor sadece.Benim de ihtiyacım zaten otomatik vites.

Sifir araci daha bu hafta aldim eski ehliyetimle. Suan zorunlu bir durum söz konusu degil. Canlı örnek kendimim daha ne kadar emin olabilirim.
Ama ehliyeti yeni alacaklar icin H sınıf vermiyorlar orası zaten yeni duzenlemeyle alakalı.

Hadi maliye yi andım trafik hiç sorun çıkarmadımı.Hangi trafik bu?

Hangi vergi dairesi?

Metehan41 aracı 2 gün önce teslim aldım. Vergi dairesi Ümraniye vergi dairesi Nakil vasıtaları vergi dairesi.
Trafikse Pendik İlçe.

Üst Alt