Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alım raporu nasil olmalı?

gulse1

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Bu gün ötv için baş vurdum . Çocuk felciyim .iki ayağımda engelli. Nöroloji Dr.muayene etti çocuk felci diye yazdı.
Özel donanımlı araç yazacakmısınız dedim.
Öde o konular kurulda karar verilecek dedi. Şimdi sadece tanıyı yazıyorum diye cevap verdi.
İnşallah sorun çıkmaz.

inşallah sorun yaşamazsınız abi. gelişmeleri paylaşırsanız takip eden aynı durumda olan diğer arkadaşlar da bilgi sahibi olmuş olur bu konu hakkın da

Ötv raporu hakkında ACIL yardım

Arkadaşlar ötv raporu çıkartıyorum. Çocuk felciyim. Raporuma nöroloji Dr.

Özel tertibatlı araç kullanır yazdılar fakat içerik olarak kurulda değerlendirilecek miş.
Ehliyetim; gaz-firen elden tertibatlı . Sorum şu.
Bu ayrıntı yani gaz firen elden diye ötv raporuna yazmak zorundamı .

gulse

Hayır, o detaylar il sağlık komisyonunda verilen ehliyet raporu ile belirlenir.

Arkadaşlar Merhaba. Yeni aldığım ötv raporunda özel donanımlı araç kullanır,ötv den faydalanır (Evet) yazıyor. Çocuk felci ayaklarım. Otomatik vides yazmak zorundamı. Sadece özel tertibatlı araç kullanır yeterlimi.

@gulse

BU LİNKTE 8. SAYFANIN BAŞINDA BELİRTİYOR SORUNUZUN CEVBINI:

5.1.2.3.- ÖTV indirimli araç alımına yönelik Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında şu hususlaradikkat edilecektir.

a) Ortopedik engellilerde sadece "özel tertibatlı araç kullanması gereklidir." veya "özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur" ibarelerinden biri ve engellilik oranı yazılacaktır. Kişinin sürücü belge sınıfı veya özel tertibat kodu kesinlikle yazılmayacaktır.
b) Engelli raporlarına sürücü olunup olunamayacağına dair bir hüküm yazılmayacaktır.
c) Raporun Zihinsel, Ruhsal, Davranışsal Bozukluklar bölümünde engelli puanı verilen kişilerde konulan tanılara açıklama olarak "vasi tayininin gerekip gerekmediği" ayrıca belirtilecektir.

Üst Alt