Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alım prosödürünü paylaşıyorum | 28.12.2015

kolsuzadam

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Sağ kolum dirsek altı ampute

1-Gidin dilediğiniz aracın pazarlığını yapın ve satın alın ben 30 bin TL ye ford fiesta trendx aldım.
2-Bayi ÖTV indirimi için vergi dairesine başvuruyor.
3-Sigorta ve kasko yapıyorsunuz. Ben kooparetif şirkete yaptırdım.2200 tl civarında tuttu.Anonim şirketler 5 bin ile 6 bin arasında çıkardı bu arada yaşım 22 yaşa göre sigorta ve kasko ücretleri yüksek çıkıyor.
4-Aparat taktıracak bir usta bulun. Ben 700 tl ye yaptırdım projeler dahil.
5-Şu sıra daire sıkıntı çıkarabiliyor aracı görmek isteyebilirler benden istediler.
6-Oradan aracı TSE ye götürüyosunuz 300+kdv ödeyip engelli olmayan kişler tarafında kullanılabilir orjinalliği bozulmamıştır diye rapor alıyorusunuz sonra bu belgeler aparatçınıza geliyor ya o teslim eder takipçiye ya da siz verirsiniz takipçiye.
7-Vize işlemleri için aracı TÜVTÜRK'e götürüyorsunuz.182 TL ödeyip aracı geçiriyorsunuz.
8-Bu işlemler bittikten sonra Trafik tescile gidiyorsunuz 15 nisan karayolları yönetmeliğine göre 3.derece kan ve sıhrı hısımlardan 1 sürücü veya noterden tasdiklenmiş bir sürücü kullanabilir ve 5 yıl boyunca ötv mtv ödenmeden satılamaz diye ibare düşüyorlar. Sordum dedim ailem kullansa bir sıkıntı çıkar mı isim yazmıyoruz aileden herhangi biri kullanabilir denildi ve şerh o şekilde. Plakanızı takıp gönül rahatlığıyla trafiğe çıkabilirsiniz.
9-Park yeri için Ulaştırma Daire Başkanlığına başvuruyorsunuz.
10-Engelli park kartını yine Trafik tescilden temin ediyorsunuz.
11-Herkese hayırlı olsun arkadaşlar.

Hayırlı olsun.Güzel günlerde kullan inş.

Hayırlı olsun fakat bu tse konusunda her ilde farklı galiba bana noterden onay falan istemediler ve trafikte ruhsata 3. Dereceye kadar kan sihhi yakinlari kullanabilir diye yazdilar

Tse 250 + kdv toplamda 295 tl alıyor siz fazla mı verdiniz yoksa yanlış mı yazdınız

Hayırlı olsun, teşekkür bilgiler için..

[FONT=sans-serif]1-Gidin dilediğiniz aracın pazarlığını yapın ve satın alın ben 30 bin TL ye ford fiesta trendx aldım.

Bu araç yurt dışından mı alındı öyleyse nereden?[/FONT]

gncali 300+kdv verdim diye hatırlıyorum yanlışım varsa düzeltin ancak 354 tl civarında bir para yatırdığımı hatırlıyor gibiyim.
ulivatar Yurtdışı değil yurtdışı prosedürü zaten çok uzun kim uğraşır onunla zaten 10 yıl satamama gibi bi saçmalık var. Manisa Ford bayisinden alındı araç.

Hayirli olsun insallah arabaniz. Arac alma proseduru cok guzel anlatmissiniz sagolun peki o asamaya gelme asamalari nedir raporu aldiktan sonra ki işlem nedir arac alana kadar ?

yurt dışından arac getirmenin avantajlarını paylaşırmısınız tertibatsız otamatik vies için hangi presütür gerekli

Üst Alt