Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ötv indirimli alınan araçta arıza oluyor! Bundan vergisiz kurtulabilir miyim?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

2013 aralık ayında, Seat ibiza Cupra marka-model araç aldım. Son 6 ay içinde direksiyon hidroliği hatası dolayısıyla 2 defa servise gitti.
Bu yıl sonu garantisi bitmekte ve tekrar arıza durumunda ya benden ücret talep edilecek veyahut kaskodan karşılanıp, diğer dönemde yüksek kasko karşılığı ödemek durumunda kalacağım.

Size danışmak istediğim, ben bu araçtan 5 yıl dolmadan, ÖTV bedeli ödemeden kurtulabilir miyim? Tüketici hakem heyetine başvursam ayıplı mal kapsamında bir sonuç alabilir miyim?(Fatura tutarı iadesi, muadil araç değişimi?)

Bilgi verebilirseniz memnun olurum. İyi günler, kazasız belasız sürüşler.

Ötv bedeli ödemeden elinizden cıkaramazsnız. Fakat ötvsini ödeyip daha sonra yeni bir aracı ötvsiz alabilirsiniz.

Teşekkür ederim bilgi için. Yasal yollarla uğraşarak ÖTV'yi ödemeden araç değişimi veya fatura bedeli alabilir miyiz?

Yanlis bilgi verme arkadasim. Otv sini odeyip satsaniz bile tekrar otv indirimli arac almak icin 5 yil beklemelisiniz..malesef boyle bu 5 yil kanunu değişmedi ve değişmiyecek gibi.

yani bence bu soru çok yersiz araçta bir sorun olmuş ve gidermişler. Bu kadar soğumanıza gerek yok.
İkincisi yeni alacağınız araçta da sorun olabilir. Bu ve bu gibi şeylerle araçtan soğumanın manası yok. Ben komple garantiden motor değişen araçlar biliyorum. o kadar araçınızdan soğumayın.
Araçı ancak başka bir engelliye satarsanız ÖTV de kurtulursunuz yani kendinize laik görmediğiniz bir araçı başka engelliye hangi vicdan ve ahlakla satacaksınız orasınıda meçhul. :(
Yorumların kırıcı değil yapıcı emin olunuz. Aracınızı satmayın bu ve buna benzer şeyler her zamna karşınıza çıkar güle güle ve DİKKARLİCE kulllanın.

Kendi beğenmediğim aracı elbette başkasına satmam. Benim araçtan kurtulma olarak bahsettiğim 3. aynı arızadan sonra bir şekilde perte ayırma, mahkeme kararı ile ücret iadesi veya araç değişimiydi.

O araç markası ile sizin aranızdadır, vergiyle devletle ilgisi yoktur.
Bir malın ayıplı sayılması ve değişimini gerektiren yasal şartlar vardır, belli sürede aynı arızayı şu kadardan fazla yapması ya da toplam arıza miktarının şu kadardan fazla olması, fabrikasyon hatası gibi.
Bu şartlar oluşur da firma yanaşmazsa yasal yollar kullanılabilir ve ne karar çıkar bilinmez.
Ama görünen o ki sizde o tür bir sorun yok.

Selcuk Atakan

"İstisna kapsamında ilk iktisabı yapılan taşıtın beş yıllık süre dolmadan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri uyarınca ayıplı mal kapsamında iade edilerek, aynı nitelikleri haiz yeni bir taşıtın iktisabı halinde, söz konusu taşıt için de istisna uygulanması mümkündür. Bu durumda, beş yıllık sürenin başlangıcı, yeni alınan taşıtın ilk iktisabı tarihinden itibaren başlar."

Yani, Ayıplı Mal kapsamında iade edebilirsen, yeniden bir aracı vergi avantajı ile satın alabilirsin Selçuk.

Üst Alt