Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli aldığım aracın satışını noterden yapamıyorum..?

Mami Junior

Aktif Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,

İlk arabamın pert olmasından dolayı 2. arabamı ötv li aldım.
İlk arabamın ötv süresi geçen sene doldu, 2. arabamınkine daha 1 sene var.
2. arabayı noterden satış yapmak istediğimde, noterdeki şahış ruhsattaki ilk tescil tarihine bakıp bu arabanın daha 1 senesi var bunu satamazsınız diyor.
Ben durumu anlatmama rağmen, inatla "ben nerden bileyim dolup dolmadıgını, ben burdaki tescile bakarım diyor" ve nakil vasıtaları vergi dairesinden temiz kağıdı istiyor.
Vergi dairesini arıyorum satmanız bi mahsur yok diyor.
Notere arabayı aldıgım faturayı göstereyim diyorum, ona da yok diyolar.
Ben bu insanları nasıl ikna edicem.

Bu engellilere bu eziyet neden yapılıyor anlamış değilim :mad:

Anlamazlar bunların ne istediklerini herkes biliyor ya üstü kapalı böle yapıyorlar işte hadi neyse.
Devletin başındakilere sormak lazım soruyu çok doğru sordun bu eziyet neden yapılıyor bizlere kim verir cevabını hesabını.

Ne yaptınız, alabildiniz mi vergi dairesinden istediğiniz yazıyı? Halloldu mu işler

Trafikten normal araç , ruhsatta engelli aracı yazıyordu.
Trafikte onu düzelttirdim.
Vergi dairesini aradım, sizin arabınızla ilgili vergisel bi sorun gözükmüyor eğer istenirse dilekçe ile verilebilir.
Oda borç yok gibisinden.
Bu aralar pek zamanım yok o yüzden satışı gerçekleştiremedim.
Satışı yaptıgımda tek tek anlatırım.

Şu an noterliklerdeki araç satışları elektronik ortamda yapılıyor, Sistem'den gelen bir hata var ise onu noter'den çıktı şeklinde alıp ona göre işlemleri devam ettirin, sistem satışa izin veriyorsa, noter'in yapmama gibi bir lüksü yok, satışın neden olmadığına dair çıktı vermiyorsa [FONT=Arial][SIZE=2]0312 218 80 00 nolu Noterler birliği başkanlığını arayıp şiyaketinizi bildirin.[/SIZE][/FONT]

2008 yılında ÖTV li aldıgım aracın satışını yapmak istediğimde noter memuru bana, "ben tescil tarihine bakarım, bu araç 2008 yılında alınmış 5 yılı daha dolmamış satışını yapamam diyor."
Böyle bi mantık varmı, ben aracı 2. el alsam ne yapıcaktı.

Arabanın satışı için başka notere gittim orda yaptırdım, hiç bi şey de sormadılar.
Daha sonra trafik şubeye gittim, trafik tescili ve ruhsat için.
Gittiğimde ruhsat hazırdı.
Ancak gelin görünki bu seferde, ruhsatta babamın ismi ve bilgileri dışında (bu arada arabayı babamın üzerine yaptırmıştım) hiç bi şeyi değişmemiş.
Engelli aracıdır, sahibinden başkaso kullanamaz ibareleri aynen duruyor.
Trafiğe tekrar gittim bu seferde , benden tekrar bu araç 5 yılını doldurmamış hikayesini anlatmaya başladılar.
Tekrar herşey baştan anlattım.
Bu seferde arabayı tescil eden trafik şubesine yönlendirdiler.
Bakalım nolucak.

En sağlıklı ve doğru bilgileri her zaman vergi daireleri veriyor onların yönlendirmelerine göre hareket ederseniz şayet işler daha kolaylaşıyor

Vergi dairesi bizlik bi durum yok diyor.
Çünkü arabanın nakil vasıtalarla ilgili bir sorunu yok.
Orayı aradığımda bizle ilgili bir sorun yok diyor.
Bu durum bana daha çok , ya olayı yorumlayamama yada yasal boşluktan kaynaklanan bi şeymiş gibi geliyor.

Aslolan şuki kimsenin bu konularla ilgili net bilgisi yok yanlış bilgilendirmede olabiliyor çoğu şeyi biz anlattıkça kavrıyorlar ...kötü olan ise durumla ilgili ısrar cı olmaları

Bimere konuyu yazmanız ve gelen cevabın çıktısıyla tekrar denemenizi öneriyorum..

Üst Alt