Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim, bayi başka bir rapor ister mi?

melike03

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim H sınıfı ehliyetim var raporumda yüzde yazmıyor 'tüm tertibatlar sol kola göre ayarlanmış araçla otomatik vites H sınıfı ehliyet alır' yazıyor sizce ötv 'den yararlana bilirmiyim bayi bu raporu kabul edermi ? şimdiden teşekkürler

Benim de H ehliyet var. Araç mevzuna kafayı takmıştım bi ara.. Bayiye gittim kimlik fotokopini ver işlemleri başlatayım dedi.. Şu veya bu belge lazım demedi, aracı almadım belki ondandır dememesi..

böyle bir konu yakında açılmıştı ve genel kanaat eve elinizdeki raporla ÖTV indiriminden yararlanabilirsiniz di. fakat bir arkadaşın bulunduğu ilde vergi dairesinde bir sorun çıkmış. tabi biz genele bakalım siz sorun yaşamama ihtimaliniz yüksek.

Teşekkürler umarım bi sorun olmaz bayiye gittiğim de ehliyetn fotokopisini istedi ve rapor ama yuzdelikmi ister yoksa ehliyeti alrken aldgm rapor olurmu die sormadm

Raporda oran yazmıyorsa ötv'siz araç almak konusunda vergi dairesi sorun çıkartacaktır

Raporu yeni almışsanız o hastanenin başhekimine çıkın ve rapora oran eklenmesini talep edin. Ancak o zaman raporunuz kullanılır hale gelir

2013 ekim ayında sürekli ibareli raporu yüzdee oranı yazaan raporu şu an kullaanabilirmiiyim ?
Birdee bu tipp raporların son kullanma tarihi var mı ?

Merak ettim de SOL KOL'dan engelli olarak ÖTV.den faydalanıyor musunuz? bu forumdaki esas soru bu; verilen cevaba bakılırsa galiba güncellemeyi kaçırmışım: bildiğim kadarıyla SOL KOL engellilere ÖTV muafiyeti yok..

Sağ kolda sorun sol kola göre ayarlanms arac yaziyor raporumda neden olmasn ÖTV?

sevgili kardeşim melike seninle aynı sorunu ben yaşadım raporda süre ve özür oranı olmadığı için vergi dairesi kabul etmedi ben dekrar doktora gidim ve raporumu oranı ve süreyi yazdırdım bide aldığın hastane hangi hasdane yazarsan sevinirim ondan sonra aracımı kısmetse cuma günü bayiden deslim alacağım ama o raporu süresini ve özür oranını mutlaka yazdır bide benim solbacakta özür oranım bilgine

ÖTVden yaralanabilirmiyim

%40 engelim var h Sınıfı ehliyetimde var yapmam gerekenler nedir ÖTV için

Sağ elinizdenmiş sanırım engeliniz, raporunuzda 'özel donanımlı araç' ibaresi varsa alırsınız. Yoksa oranın yazılı olduğu, donanım ibaresinin olduğu rapor aldığınızda muaf olursunuz.

H Sınıfı ehliyet alırken yazıyordu özel donanım ama yeni aldığım raporda yüzde ve vergi indiriminden yararlanır yazıyor

Rapor tarihi önemli değil eski olabilir. Elinde rapor oranının yazıldığı, ve donanım ibaresi olan bir rapor varsa işini görür yeniden almana gerek kalmaz.

Özel donanım yazan ehliyet içindi oda emniyette suan elimde yüzde ve ve vergi indiriminden yararlanir var

Raporu aldığın hastaneden onaylı kaşeli bir nüshasını almaya çalışırsan olabilir.

Doktor karar verir , rapor alım aşamasında.

Benim de bir sorum olacak Bülent abi, benim raporun da özel tertibat yazmıyor, ileride oto. vites li ÖTV siz araç alırken sorun çıkacak galiba. Bende baş hekime çıkmam gerekicek ? engelim sağ kol.

Benim aldığım ve alırken başhekime özellikle bu raporla ÖTV indirimden yararlanarak araç alıp alamayacağımı sorduğum raporum vergi dairesinden geri döndü. Raporda H sınıfı alabilir, Otomatik Vites araç kullanabilir ibareleri olmasına rağmen vergi dairesi teşhis bölümünde sol ayakla ilgili net bir ifade olmadığı için raporu kabul etmedi. Hastane de rapora ek yapılamayacağını söyledi. Şimdi bu raporla tertibatlı araç alabilirmişim, ama otomatik alamazmışım. İyi de ben bu raporla gidip Otomatik Vitesli Araç kullanır ibareli H sınıfı ehliyet aldım, şimdi gidip yeniden mi ehliyet çıkaracağım. Ne abuk sabuk işlerdir bunlar, ben içinden çıkamıyorum. Konunun nasıl çözülebileceğini de bilemedim. Yeni baştan rapor mu çıkartacağız?

Benimde aynı şekilde h sınıfı ehliyetim var ehliyet alırken ozel tertibatli otomatik vitesli arac kullanablir yazıyordu daha sonradan ötv icin aldğımda tertibat belirlemedi doktor sadece vergi indirimi yazılı rapor verdi bende bayiye verdim raporu tertibat olmasi gerekiyormus die geri gönderdi hayir nie iki kere is yaptırıyorlar ki simdi tekrar tertibat için mi gidicem ben

Üst Alt