Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi raporunda Tam bağımlılık değerlendirmesi olur mu?

Furkan08

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
2
Hastam yüzde 80 tam bagımlı raporu var başka rahatsız lıkta çıktı yüzde 90 alacagını düşünüyorum hastanede ki memur sadece ÖTV için başvuru yaparsın diyor . ÖTV için girer heyete diyor bagımlılık degerlendirilmez diyor . Doğrumudur ? Araç alalım derken evde bakımdan olmayalım inşallah

Başvurunu ÖTV için yapmazsan ve raporun yine %90 olursa ÖTV indiriminden faydalanırsın.
Başvuruyu ÖTV için yapmak zorunda değilsin.

Rapor yenileyeceğim oranımız değişti şeklinde başvurabilirsin. Böylece bağımlılık durumu da değerlendirilir.

ANCAK;

Alacağın raporda tam bağımlı yine işaretlenmeyebilir. burda örneklerini gördüm.
Tam bağımlı raporu, kısmi bağımlı olarak yenilenenler de oldu.

Kendin yazmışsın ya, tam bağımlılık değerlendirmesi yapmıyorlar diye.

Tam bağımlılık değerlendirmesi de yapmaları için normal rapor çıkartır gibi başvur dedim.
Normal çıkarttığın raporun %90 ve üzeri olursa ÖTV için kullanabilirsin.

Ötv indirimi için özel rapor almanıza gerek yok. %90 üzeri engelli raporun varsa ötv indiriminden faydalanirsin

@ucuncubahar, ben yanlış anlatmışım galiba %85 tam bağımlı raporu var hastanın bazı yeni rahatsızlıklar da oluştu sadece ÖTV‘ye başvuru yapıp 90 alsam diyorum diğer tam bagımlı raporum zaten var dedim yani sadece ÖTV için değerlendirilirsem bağımlılık değerlendirilmesin diye düşündüm

@barcan88, işte şu an %85 tam bağımlı rapor var bakım maaş alıyoruz araba almak için başvuru yapayım diyorum ama bakım etkilenir mi diye korkuyorum yüzde 90 olupta bağımsız veya kısmi bagımlı olursa mağdur olmasın

Son düzenleme:
Son aldığın rapor, önceki raporu geçersiz kılar. Sen bu maddeyi de atlıyorsun sanırım.

ÖTV için rapor aldığında evde bakım için kullandığın rapor zaten geçersiz olacak.
Her işlem için ayrı rapor almıyorsun, aldığın bir raporu bütün işlemlerde kullanıyorsun.

Son mesajından benim anladığım ÖTV indiriminden faydalanmak için rapor almak istiyorsun ama
alacağın rapor evde bakım için var olan raporu etkilemesin istiyorsun.

Böyle bir şey kesinlikle mümkün değil. Son alınan rapor önceki tüm raporları iptal eder, geçersiz kılar.

Üst Alt