Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ötv indirimi ile alınan aracın Ötv indiriminin geri istenmesi!?

mustafa çakır

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar..

%52 oranında raporum var.Raporumda "Sağ Hemiparezi- Sağ el kendine bakımda zorlanıyor" yazıyor.Bu raporla ve H sınıfı ehliyetle 2011 yılında Fethiye Vergi Dairesine Ötv indirimli araç alabilirmiyim diye sordum.Alabileceğimi söylediler bende Hyundai bayiinden sıfır araç aldım.Hyundai bayisi de aynı şekilde araç alabileceğimi söyledi.Otomatik vites araç aldım.Anlaşmalı makine mühendislerinin olduğunu,tertibatı kendilerinin halledeceklerini, arabayı vizeye sokacaklarını ve anahtar teslim olarak bana vereceklerini söylediler.söyledikleri gibi aracı teslim aldım Ötv indiriminden yararlandım.Buraya kadar herşey normaldi;

3 gün önce bir tebligat aldım.Yaklaşık 8 bin tl ceza kesilmişti ve Ötv beyannamesinde bulunan sağlık raporu ile Ötv indiriminden yararlanamayacağım yazıyor.Vergi Ziyanına sebebiyet verdiğimden ceza almışım.Şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum...Konu ile ilgili bilgisi olan var mı???Yardım ederseniz sevinirim..

Merhaba maliyeden herhangi bir belge almamış mıydınız?
Yani maliye aracı alırken durumunuza bakarak belgeleri alarak işlemleri tamamlayıp size de belge vermedi mi?
Maliye eğer hata yapıp aracı verdiyse siz napabilirsiniz ki zorla almadınız heralde maliyeden?
Vergi kaçakçısı gibi olmuşsunuz.

444 01 89 Maliye hattından detaylı bilgi alabilirsiniz.
Ne yapabileceğinizi de bir avukatla görüşmenizi tavsiye ederim.

Ehliyet ve araç alırken sunduğunuz: Raporunuzda tam olarak ne yazıyor önemli olan bu... Buraya yazarsanız belki diğer arkadaşlarla birlikte yardımcı oluruz.

Plumeria kardeş
maliye sorumlu değil sorumlu vatandaş. İster onay versin siter vermesin vatandaş araştırmadıkça batar. Faizi ile de geri isteyebilkir.

İşitme engelliler de ÖTV.siz araç aldılar. Hemde Maliye oluru ile ancak ileride ellerine patladılar. sonuç Maliye hep kazanır...

Ama maliyenin bilmesi gereken prosedürlerin hepsini nereden bilebiliriz ki?
Aracı alırken vergi işlemlerini ben onaylamıyorum ki yanlışsa onaylamasın :)

Saçmalıga bak, ötv indirimi almaya uygun değil o zaman niye izin veriyosun.
Şu ülkenin memur zihniyetine hiç aklım ermiyor.

Araç almadım bilmiyorum sadece kendi düşüncem.
Zaten benim için ÖTV indirimi falan olmuyor.
B sınıfı ehliyetim var.

İşitme engelliye ÖTV.siz araç verebiliyorsa demekki saçmalığa devam edecekler..

merhaba,
zaten ironik yanı da bu.Benim ne suçum var.Baştan maliyeye sormuştum alabilirmiyim diye.Sonra bu işlemlere başladım.Tüm belgeler ellerinde şimdi sizin sağ tarafınızda özür var otomatik araç almamanız gerekirmiş neden aldınız bilmiyormusunuz bilmeniz gerekir diye beni suçluyorlar.Tüm belgeleri kabul eden sizsiniz diyorum, atlanmış olabilir diye cevap veriyorlar.İnsanın sabrını ve sinirlerini test ediyorlar sanki.

Ola ki geri dönüşde ellerinde patlar...

Düzgün rapor veren doktor yok ki her önüne gelene rapor verirlerdi . vatandaşın ellerinde patlardı hep onu da geçtiniz galiba..

Mustafa Çakır kardeş raporunuzda ne yazıyor merak ettim...

Ben vergilerini yani mtv yi yatırmıştım paramı aldım hemde faizi ile birlikte verdiler.faizi istemedim ama verdiler bende faizini başkasına verdim

Mr.No arkadaş işitme engelli değil ki.
Bence bir avukata danış memurların bilmesi gereken her usulü bilmek zorunda değilsin.
Adamın işi bu atlanmış olabilir ne demek!
O zaman siz atladığınız dikkat etmediğiniz için siz çekin cezasını.
Biz prosedürleri nereden öğreniyoruz?
Netten Kurumların sitelerinden Maliye yada Aracı aldığın yer alabileceğini söylediyse niye almayasın
Bana çok garip geldi. Avukata danışın ne olabileceğini sorun

en başta yazmıştım.
%52 oranında raporum var.Raporumda "Sağ Hemiparezi- Sağ el kendine bakımda zorlanıyor" yazıyor. Benimle aynı durumu yaşamış başka biri varmıdır acaba.

8000 tl lik ceza için anlaşmaya gidip 1000 tl indirim alabiliyormuşum.O zaman suçu ben kabul etmiş oluyormuşum.dava açma hakkım kayboluyormuş.

Raporu tekrar düzeltirseniz belki o zaman cezayı yırtabilirsiniz. Raporda "Özel tertibatlı araç kullanır" ibresi gerek...

"Özel tertibatlı araç" yazısı yada Otomatik vites araç kullanacaksanız sağ el sakatlığı tam verilmeli (verildi zaten) altınada "otomatik araç kullanır ÖTV.den faydalanır yazısı gerek..

Hastaneden bu rapor alırsanız belki yırtabilirsiniz...

Dava açacak olsam kime dava açacağım izleme gereken yol nedir inanın kafam o kadar karışık ki

Plumeria kardeş işitme engelliyi yazıya bir amaç için örnek olarak verdim. Arkadaşımızın işitme engelli olmadığını biliyorum yinede uyarı için teşekkür ederim

dava enson olur.. yine kime açacağına yardımcı oluruz

bence rapor eksik

raporumda Özel tertibatlı araç kullanır ve h sınıfı ehliyet alabilir ibareleri evet işaretli.Otomatik vites araç almayı ben istemedim zaten firma otomatik vites araç olur dedi.maliyede otomatik alamazsın demedi.Benim için otomatik veya manuel önemli değildi.

O zaman maliyeye geri gidip sormanız gerek. O ceza ne amaçlı geldi? Otomatik vites aldığın için mi? o zaman saçmalamış olurlar. Bir ara onlar ile yüzyüze görüş. eğer tatmin olmadınız ise yazılı dilekçe ver.
Ne amaçla ceza yazıldığını izah et. Raporunuzun fotokopisinide ek ve araç aparat dosyasının(makina mühendisinden alınanları fotokopisi vs) olarak sun.. Onlardan size yazılı olarak cevap verilmesini talep et..

Olumsuz cevap gelirse Maliyeyi mahkemeye verirsin... Elinde evrak olur..

Olaki sinirlenme sakin ve güzel dil ile irtibat halinde ol...
Bu ara araçınız bağlanabilir bir ihtimal bu nedenle sinirlenmemeye çalış..

Yediemin otopark para cezası da gelecek size. Dolayısıyla mahkemeye de durdurma talep ediniz ve iyi cevap altıktan sonra tedbir amaçlı otopark cezasını da maliyeye ödettirebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla ceza günlük alınıyor ve aylık haftalık yada yıllık kabul etmiyor.

raporumda Özel tertibatlı araç alabilir ve H sınıfı ehliyet alabilir kutucukları evet işaretli.Bana otomatik alman gerekli diye bayii söyledi.Maliyede sen otomatik alamazsın demedi.Benim için otomatik veya manuel araba almak sorun değildi.Beni onlar yönlendirdi.

Tamam Maliyeden size gelen buna dair yazılı evrak elinizde varmı? Otomatik araç kullanamaz gibi..

sıkıntı söyle var anladığım kadarıyla dün projeyi vergi dairesinden aldım.Projede makine mühendisi sağ el bakımda zorlandığı için otomatik vitesli araç alınmış.sağ silecek kolu sola alınarak tadil edilmiştir diye teknik rapor vermiş.bu raporla ötv den yararlanılmaz ben raporu görünce anladım.Vergi dairesi burada haklı sanırım. Benim kızdığım o zaman niye söylenmediği ben manuel araç alıp vitesi direksiyona aldırabilirdim.Şimdiye kadar kimsenin bişey dememesi ve şimdi 8000 tl ve 3 yıllık faiz gelecek olması.

Kardeşim sen baştan hataya düşmüsün kendi kendini yakmışsın otomatik vites koluna bir aparat yaptırsaydın bunlar olmazdı ayrıca makina mühendisi sağ el zorlandığı için otomatik alınmış aparat olarak silecekler deemiş zaten silecekler yerinib değişmesi aparatta girmiyor buda seni haksız çıkartıyor hep makine müh. Hatasını sen çekeceksin

bende burada şok oldum zaten bu projeyi firma yaptırdı bana bir nüshasını vermediler ben dün gördüm ilk kez teknik raporu.Burada çok büyük hata var ama bunu maliya neden düzeltmedi benim itirazım buna.

sizce şimdi bişey yapamazmıyım bu cezayı ödemelimiyim.

Geçmiş olsun, bu durumda bende bilemedim. Yaptırdığınız onay aldığınız proje sakata gelmiş galiba. Hal böyle olunca bu durumda herkes haklı.

Görüşüm şu: Raporunuzu değiştirip "otomatik vites alır" yaptırmanız gerek. ÖTV.den evet işaretli olması da yeterli. O zaman cezanızın 8 bin liralık kısımı kurtarabilirsiniz belki...

Sağ kol sakatlığı olanlar "otomatik vites" yazıdırabiliyor. ve ÖTV.siz araç da alabiliyor. Nedenine gelince bu tip araçları ailesinden kalan herkes kullanabiliyor.
Ancak özel tertibat kelimesi geçerse ve ruhsata işlenirse; o zaman sadece kendisi kullanıyor.
Demek istediğim yapabilirseniz sadece otomatik vites kullanır ÖTV.den faydalanır yazılı rapor aldırmaya çalışın. Yapabilirseniz tabii ki.

Vites kolu yükseltilmiş ya da sol ele aktarılmış şekilde bir proje çizdirin ve onunla birlikte vergi dairesine gidip "araç alırken yanlış onay veren sizsiniz. şimdi bunu düzeltmek için bu projeye onay verin ve ben de bu şekilde aracı tescil ettireyim" deyin.

Memur yanaşmazsa, müdüre çıkın. Sonuçta bu hata büyük oranda onların...

Bu ülkede her türlü terslik başa gelebilir. Ben de araç alma arifesinde tırstım açıkçası...Hadi diyelim vites için donanım taktırdık; birileri ilerde bunu da beğenmezse?

Yok Kederli, öyle değil. Sinyal/diğer kolların yer değiştirmesi araç almak için zaten yeterli değil. O zaman buna onay vermeleri hata! Ama burada kişi uygun proje çizdirebilir, bedensel kısıtlılığı vergi iavantajlı araç almak için zaten uygun. Usül hatası var yani. O düzelnce ortada bir sorun kalmayacak

Benim de aklıma o geldi.Vergi Dairesine yeni proje çizdireyim dedim ama geçmişe dönük işlem yapamayız dediler.Onlar bu cezanın bir an önce ödenmesi ve olayın kapanması taraftarılar.Bu şekilde çok mağdur olan varmış ama bunu paylaşan yok herhalde.Ben son çare olarak Mahkeme yoluna gittim.2-3 sene sürer herhalde bir gelişme olursa paylaşırım.

mustafa kardeş sen en başta hata etmişsin işini kendin takip edecektin nasıl olduda hem tse hem muayene de sen olmadan geçti hayret sen olmadan olmaz onlar zaten o aparat dediğin şeyi tse de kabul etmio baştan beri hatalı işlem yapmışsın sen vites kolunu uzatıp otomatik bi araç alırdın bülent abinin dediği gibi bir dene istersen tekrardan vites kolunu uzatan bi proje çizdir öyle dene şansını geçmiş olsun

Üst Alt