Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi ile aldığım aracı kimler kulanabilir?

Konular
107
Reaksiyonlar
5
Bir ford connect aldım ama taşıt vergisi için muracaatta bulundum.engelli oldugum için onu ödemiyorum.
Aracı ötvsiyle sattın aldım ve arkaya lift taktırdım.

bu durumda bu aracı kimler sürebilir?

bu soruyu şu kısım için yazıyorum.sadece ithal edilenlerde mi bu durum geçerli.

Özürlülere ait yurt dışından ithal edilmiş olan özel tertibatlı araçların Yönetmelikte izin verilen kişiler dışında başkaları tarafından kullanıldığının tespiti halinde; araç trafikten men edilerek bu hususta düzenlenecek bir tutanakla mer'i mevzuat çerçevesinde işlem yapılmak üzere Gümrük Müsteşarlığının ilgili birimlerine intikal ettirili

dıe another day;

Mantıken düşünürsek bu nasıl olur arkadaşlar .. oranı 90 ve üzeri olan kendi kendine yetemiyorki araç kullansın ? prosüdür çok dandik ..

%90 olabilmesi için ya insanın hiç görmemesi ya duymaması dolayısıyla konuşamaması yürüyememesi vs.vs. ya bunların bir kaçının birden yapamaması gerekir nasıl olur ben anlamadım %90 engelli biri araç kullansın valla pes! kullanan arkadaş varsa helal olsun:)

serdar bey :%90 ve üzeri raporlu olanların görme ,işitme veya ortapedik engelli diye bir çerçevesi yokturki ben %91 engelli kronik böbrek hastasıyım ben araç kullanıyorum tabi isterimki bu engeller kalksın şunuda unutmayalımki biz türkler bunu ticarete çeviririz başkasına kiralarız yani yapanda olur herkes için geçerli degil kanunları yapanlar inanki ilerisini düşünerek yapıyorlardır

polislerin çogu bilgisiz bu konuda.ben cezamı keserim sen uğraş diyor.

rapor %45 ise o kişinin aracını yakını(oğlu) kullanabilirmi bu konuda bilgi edinmek istiyorum...araç yurt dışından 96 yılında getirtildi

ruhsatın arkasında aracın sizden başka birisinin kullanması yada kiraya verilemeyecegini yazar anca kullanmasını istedigin aynı soy ismi tutan ailen kullanabilir bunların dışında sen arabanın icinde oldugun takdirde arkadaşın kullanabilir yoksa tırafik denetlemesinde aracınıza el koyabilirler aracınızı beş sene icinde satamassın beş sene dolduktan sonra herhangi bir alıcıya satabilirsin

cevap için teşekkür ederim fakat araç yurt dışından 96 yılında alındı yinede aynı kuralmı geçerli

Betül hanım, yurt dışından alınan araç -eğer üzerinde özel donanım varsa- araç sahibinden başka kimse tarafından kullanılamaz.
Eğer araç minibüsse, bu durumda da 3. derece yakınları kullanabilir (bu konuda kısıtlama ruhsatta yer alır zaten)

Üst Alt