Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için aldığım rapor emeklilik durumumu etkileyecek mi?

malesef sırf bu yüzden o riski göze alıp aracımızı değiştiremiyoruz ne zamana kadar bilmyorum

emekli biri için ötv raporunun en az % 40 mı olması gerekiyor.

ötv raporu diye bir şey yok, yeni rapor çıkartmak gerekiyor ve en az %40 olması gerekiyor

önceden oran ne olursa olsun ortopedi rahatsızlığı olan ötv indirimli araç alıyordu.ehliyet alim derken emeklilikten olmaktan korkuyorum.

Arkadaşlar merhabalar. Önceden sol poliomyelit sekeli ile yüzde 40 rapor ile vergi indirimi ile emekli oldum. Şimdi otv muafiyetli arac almak için heyet sol poliomyelit sekeli için yüzde 20 verdi. Kardiyoloji yüzde 55 toplamda yüze 64 puan aldım. Sizce emekliligim iptal mi oldu.yada tekrar heyete girip kardiyolojiden rapor alıp vergi indirimi ile tekrar emekli mi olacağım?yardımcı olursanız sevinirim.

@wolkan55, Toplam oranınız %40 dan %64 e yükselmiş. Emekliliğin iptali için bir sebep görünmüyor.

Vergi indirimi ile emeklilik kaldırıldı zaten. Herhangi bir şekilde emekliliğiniz iptal olursa sıkıntılı bir süreç yaşarsınız dikkatli olmanız gerekiyor.

@wolkan55,
neden yeniden rapor aldınız ki eski raporlar ötv de geçerli oluyor ben sağ ayak ile tertibatlı araç aldım bende vergi indirimi ile süresiz emekliyim.ayrıca emeklilik için tek hastalıktan % 40 olmalı işiniz tehlikde

@BnymnYldz,
emeklilikte tek hastalıktan en az % 40 olmalı,toplam işe yaramıyor

@turan1977, Soru sahibi zaten vergi indirimi ile emekli olmuş. Yasadan önce emekli olanların tek hastalıktan %40 alması gerekiyor diye bir kural yok. Yeni yasa onları ilgilendirmiyor.

Neye göre işiniz tehlikede diyorsunuz. %40 rapor ile eskiden emekli olmuş zamanında ve yeni aldığı rapor %64 e yükselmiş sıkıntı yok yani.

Yeni raporu %40 altına düşseydi o zaman sıkıntı olurdu.

Üst Alt