Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi alabilmek için engelli raporda yazılması gereken ifadeler nedir?

Bertoned arka yüzey boş sadece ön yüzde bu bilgiler mevcut.
Üst kısımda sadece hastane ile benim bilgilerim bulunmakta.
Altta doktorların imzası var
Allah izin verirse yakında ehliyetide değiştirecem.

10 seneden beri özel tertibatlı elden kumandalı araç kulanıyorum
Raporum çok eski olduğundan raporda sadece (ötv muafftinden faydalanır) oran%60 olarak yazılıydı orjinalı elimde yoktu ondan dolayı yeni rapor aldım.

Raporda ehliyet alimi hayir yazar.
Nasil degistireceksiniz

mazili ehliyeti değiştirince araç alırsın sıkıntı olmaz kardeşim içini ferah tut

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

O kunu biraz farklı benim elden kumandalı olduğundan ehliyet değiştirmede ssorun olmaz

mazili 27/04/2017 de ötv indirimi için aldıgın raporun görüntüsünü paylaşırmısınız.

Mazili,senin yeni rapor %80 h sinifi ehliyet alimi hayir yazar.
akulu arac kullanimi bile hayir yazar.
Ötv muafi zaten %90 yada üste olur.
Eski %60 raporunla önceden ehliyet almisdin.
Şu an yeni raporunla ehliyet degisimi yaparken ehliyetin iptal edilebilir.

Bu rapor zaten ehliyet için alınmadı.
Engellilik tanımı birde fizik tedavi amaçlı bir rapor.
Ehliyet için yeniden rapor almak zorundayim şu an fizik tedavi gördüğüm için zamanım yok .

6 ay gecmeyince yeni rapor vermezler

Yarin heyete giriyorum arkadaslar heyette soylemem gereken birsey yada tavsiyeniz var mi? Engelim sol kalca kemigi kirigi. Heyet surecindeki ortopedi doktoru sol ayagindaki guc kaybi ve kiriktan dolayi otomak vites kullanmasi uygundur yazdi ama heyette bu ifadeyi rapora yazarlar mi bilemiyorum. Heyette ne gibi bir sureç oluyor derdimizi anlatma firsatimiz oluyor mu

Arkadaşlar 2012 tarihli raporum var,ötv indirimli aracım var kullanıyorum süresinin bitmesine az kaldı.Raporu vergi dairesine gönderdim bu raporla alamazsın dedi,bende aldım kullanıyorum dedim bana yönetmelik değişti dedi. Parmak amputesine araç vermiyoruz dedi.Neyse bende istanbul anadolu yakasındaki ÖTV genel müdürlüğünü aradım anlattım raporu gönderdim, kesinlikle bu raporla araç alabilirsindedi.Raporumda Vites Kolu Yükseltilmiş özel Tertibatlı araç kullanabilir yazıyor.Yani arkadaşlar bu işlerden anlamayan vergi dairesinde çok memur var tek bir yere bağlı kalmayalım,her vergi dairesi farklı yönlendiriyor,her memurda farklı yönlendiriyor.

ilker21. kardeşim heyete girdiğinde 1 2 dklik süre işliyor derdini anlatma imkanın olmayabilir oanda heyet karar veriyor sonra çıkabilirsiniz diyor bu kadar. bende geçen gün heyete girdim doğuşdan kalça çıkıklığım var 1 dk anca heyet karşında durdum hiç bişekilde bişey soramıyorsun çıkabilirsiniz diyorlar bukadar

ilker21. kardeşim heyete girdiğinde 1 2 dklik süre işliyor derdini anlatma imkanın olmayabilir oanda heyet karar veriyor sonra çıkabilirsiniz diyor bu kadar. bende geçen gün heyete girdim doğuşdan kalça çıkıklığım var 1 dk anca heyet karşında durdum hiç bişekilde bişey soramıyorsun çıkabilirsiniz diyorlar bukadar

Peki ayni gun veriyorlar mi raporu ? Hersey belirsiz hersey problem 50 gun bekle ve 2 kelime edemeden cik git

aynı gün bazı hastaneler veriyor. heyete gireceğin hastaneye bağlı o gün de verebilirler. ben samsun gazı devlet hastanesinde girdim raporum sonucu 5 gün sonra aldım. ve hala sorunumu çözemedim yarın da il sağlık müdürlüğüne gidecem herşey sorun kımse net biset bilmiyor

Arkadaşlar,

Heyete girince çok bir şey konuşamıyorsak girdiğimiz doktorlara damı bir şey anlatamıyoruz.Oysa anlatmamız gerekn bir çok şey olabilir.Mesela benim şekerim var ve bu gözümü etkiledi.Sonra Nefropati dolayısızyla sinirlerimi etkilemeye başladı.Ben göz doktoruma ve nöroloji doktoruma şekerin bu yaşattığı komlikasyonları anlatamayacakmıyım.Ayrıca böbreğim bitti ve nakil oldum.Şekerin yanısıra Hipertansiyonunda böbreğimin bitmesinde etkisi oldukça büyük.Çünkü tansiyonum da 17-10 seviyelerinde seyrediyordu.Şimdi böbreğimin bitmesine yardımcı olan bu hipertansiyona %10 mu rapor yazacak doktor.bu sorunları nasıl çözerim.

inşallah tek seferde sorunu çözersin kardeşim inan bende daraldım bi çözüm bulamadım araba fabrikası ayrı konuşuyor vergi dairesi ayrı konuşuyor heyet ayrı bisey yazıyorn bu işler cok zor ve insanı çok bunaltıyor

Diyelim ki eksik tani yada yanlis bisey yazdilar bunu duzelttirme sansi falan var mi? Yoksa illa itiraz falan bir dunya prosedur mu gerekiyor. Eger prosedur isiyse gidip baska hastaneden tekrar basvurmak daha mantikli.. sizin sikintiniz neydi hocam

kardeşim itiraz etme hakkınız var dilekçe yazıyorsunuz itirazda bulunuyorsunuz.ama bu işler çoook uzun ve uğraştırıyor. tabi gidip başka hastaneye başvurmak daha mantıklı siz yarın girin heyete karar verilen sonuca göre işlem yaparsınız. valla benim sıkıntım doğuşdan kalça çıkıklığım var 56 yaşındayım kalça çıkıklığım her iki ayağımdada bundan 10 sene önce heyete girmiştim heyet raporumda el kumandalı araç kullanabilir diye ibare yazıyor ve h sınıfı ehliyet almıştım ötvden indirimli araç alacam araba fabrikasına gittim 10senelik olan heyet raporumun değişmesi gerektiğini söylediler bende onların söylemesine göre yeniden hastaneye gittim randevu verdiler heyete girdim heyet raporumun sonucu 5 gün önce aldım heyet raporumda engelime yüzde 30 verdiler, ortepedik engelli olarak işsaretli ve sürekli işareti işaretli, sadece heyet raporunun arka kısmına heyet kararı ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANAMAZ. 2022 SAYILI YASANA YARARLANAMAZ YAZIYOR. Bunu açıklamasını anlamadım araba fabrikalarıyla görüştüm heyetin yazdığı kararda bi olumsuzluk var dediler il sağlık müdürlüğüne yönlendirdiler. yani herkez bisey söylüyor net bişet bilen yok. ben sonuçda doğuşdan ortepedik olarak kalça çıkıklığımdan engelim var h sınıfı ehliyetimde var ama araç almak için bunlar yeterli değil demekki. indirimden yararlanmak için .özel terdibatlı araç kullanamazsam ozaman ben otomatik vites veya manuel araç kullanabilirim ama bunu belirtmedi için heyet araba fabrikaları anlayamıyor çözemediler bu olayıı kardeşim bende uğraşıp duruyorum ilk defa böyle bir raporla karşılaştılar herhalde ondan net bilgi veren yok. neyapacğımı şaşırdım sonuçda ötvsiz araç almak için h sınıfı ehliyet olması gerekmiyormu benim bi engelim var sonuçta benim sıkıntım bu

Allah sabir versin hocam. Ben bu islerin boyle olacagini az cok tahmin ettigim icin ehliyetimi degistirme surecine hic girmedim. Cunku raporda ne yazacagi belli degil. Adamlarin yazacagi 1 kelimenin bile cok onemi var ki kimse bisey bilmiyor. Hastaneler ozel tertibatli yada otmk vites yazamiyorz artik diyor ama vergi daireleri bu ibareleri istiyor vs.vs bu raporumu alip vergi dairesine sorarm olmazsa baska bir hastaneden tekrar muracaat ederm sansimi son kez denerim . Sol ayaktaki problemin acik ve net yazilmasi gerek diyor maliye. Sol asetabulum kirigi yazsa simdi acik ve net degil mi acaba :)

ilker201.saol kardeşim valla bu işler zor senin engelin aslında açıklayıcı ama niye kabul etmiyorlar anlamadım vergi dairesi öyle kabul etmiyor herkez birşey söylüyor. kimse net bişey bilmiyor inan vergi daireside hiç bişey bilmiyor resmen çile bu işler kardeşim peki benim sıkıntım ile ilgili bir bilgin varmı heyetden sonra il sağlık müdürümü belirliyor otomatik vites veya manuel araç kullanabileceğimi bilmiyorumki kim belirliecek il sağlı müdürümü çözecek bu işi anlamadım

Tertibatin ne olacagini yada otomatik vitesi il saglik kurulu belirliyor hocam. Hastane sadece taniyi belirtiyor. Ötv icin vergi dairesi hastanenin raporunu ve bu raporla ehliyetin uyumuna bakiyor. Raporda ozel tertibatli arac kullanir ibaresi sart kosuyor bazi vergi daireleri. Bazilari ise taninin acik ve net olarak yazilip yazilmadigina bakiyoruz diyorlar. Oyuzden ben ilk saglik raporu ile basladim surece. Bosuna ehliyetimi degistirmeyeyim mevcut eski tip b ehliyetim var. Gecen sene trafik kazasi sonucu sol kalcamda 4 tane platin var. Bakalm raporumda ne yazacak ve vergi dairesi yeterli gorecekmi. Gorurse ehliyet degisim surecine baslayacagim. Planim bu sekilde.

Arkadaslar oldu ki otv indiriminden yararlanacak sekilde rapor aldik diyelim bu raporun belli bir gecerliligi var mi ? Yani misal ben 1.5 sene sonra almak istiyorum araci raporum gecerli olurmu yoksa belli bir sure icinde hemen almam mi gerekiyor? Bilgisi olan var mi

Arkadaslar bugun heyete girdim cok olumlu gecti. Doktor yanindakine tamam otomatik vites uygundur yazalim dedi. Ama raporu cuma alacagim acaba mevzuata falan taklirda yazmazlar die hala korkuyorum. Size olabilir mi boyle birsey doktor yazalim dedikten sonra yazilmama ihtimali var mi

hayırlı olsun şimdiden kardeşim. eğer öyle bişey duyduysan yazmama gibi bir ihtimal yok.

kardeşim ben bugün il sağlık kuruluna heyet raporumla gittim ve bana güldüler biz karar vermiyoruz dediler otomatik vites veya manuel araç kullanacağınıza dediler sadece heyet raporunu itiraz ederseniz ilgilenelim dediler biz itiraz ve şikayetler ile ilgileniyoruz dediler. valla ben nasıl çözüm bulacam anlamadım biri yardımcı olabilirmi bana

cansinn_55

Valla su rapor kalemindeki memurlarin basvururken biz yazamiyoruz demelerinden dolayi benim tum korkum. Ama net duydum yani doktorun otomatik vites yazalim dedigini.
Abi bu kodlari il saglik kurulu vermiyor mu onlar karar veriyor. Ama sizin problem heyet raporu ile ilgili. Bence ya itiraz edin yada yeniden rapor alin. Sonucta heyet raporu size engel koyan

aynen öyle heyetin vermiş olduğu kararı araba fabrikaları anlam veremiyor şüpheye düşüyorlar özel tertibatlı araç kullanamaz yazısını görünce kardeşim valla bunaldım bu işden kimse bişey bilmiyor ya. tamam engelim özel tertibatlıya ihtiyacım yok ama ben özel tertibatlı araç harici ne aracı kullanacam heyet bunuda belirtmemiş sonuçda ben doğuşdan kalça çıkıklığından dolayı engelliyim ben ne tür araç kullanacam keşke benim raporumuda otomatik vites araç kullanması uygundur yazsalardı şimdi tekrardan uğraşıp duracam. kardeşim sonuçta senin rahatsızlığın belli heyet karşındaki doktorunda bu şekilde söylemesini duyduysan ne güzel valla başka bir sorun olacağını düşünmüyorum

geçmiş olsun herkese benim 52 sürekli raporum var klp v.s ancak ortopedi yok

bu araç alımlarından v.s yararlanamıyorum dimi? engelliden engelliye satılan araçlar v.s?

Arkadaşlar kendim sordum kaç gündür araştırıyorum son noktasında bu http://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/yayinlar/engellilerrehberi2016.pdf rehber ortaya koyuyor bu rehberde sadece engellilik durumunu bildiren engelli raporu ifadesi geçiyor özel tertibat ifadesi çıkarılmış.

kardeşim vermiş olduğun bilgi için teşekkür ederim. ama bu bilgiler inşallah işimize yarar

matpcy
ortepedik engel harici rahatsızlığı olanlar yararlanamıyor diye biliyorum

Üst Alt