Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi alabilmek için engelli raporda yazılması gereken ifadeler nedir?

Bertoned

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, engelli sağlık kuruluna rapor için başvurdum. Çarşamba günü kurula girecem. Şimdi benim sorunsuz araç alabilmem için rapora ne yazdırmam gerekir? Ya da sadece ortopedi tanısı yeterlimi ortopedi kağıda sağ omuz ve dirsek rom kısıtlılığı yazdı bu yazıyı aynen teşhis bölümüne yazsa yeterli mi? Çarşambaya kadar sürem var yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bertoned

Tanı kısmı doğru yazılırsa, ehliyet raporunda da onu tamamlayan kodlar yer alıyorsa, araç alımında sorun yaşanmaz.

Ben kendi olayımı anlatayım. Geçen perşembe haydarpaşa numuneden aldım ve anlaştığım galeriye gittim ve fotokopisini verdim. Oradaki arkadaş yarın ümraniye nakil araçlar vergi dairesine gidip raporun olup olmadığını sormam gerektiğini söyledi ve ben zaten biliyordum bu durumu. Neyse yarın bir arkadaş var o sizinle ilgilenecek numarasını vereyim dedi ve ben o kişiyi aradığımda tamam yarın gelin gidelim dedi. Aradan 1 saat geçmeden bir telefon geldi az önceki arkadaş müdürle görüştüğünü ve 3cm kısalık yazıyor yeterli demiş. Raporumda ön kısımda ortopedi uygun yazıyor ve ötvden yararlanır aparat gibi hiçbir ibare yok. İnşallah arabamı aldım ve hafta sonu bende olacak. Yani tanı düzgün yazılacak oran olacak ve ortopedik olarak uygun olacak yeterli.

BLACKSAGAT çok teşekkürler bilgilendirmeniz için
O zaman tanı ve ehliyet raporundaki ibareler araç alımını belirliyor

Bertoned

Bende az once heyet icin evraklarimi hastaneye teslim ettim. Haftaya carsamba gun verdiler. Ortopedi doktorunun bilgisayara yazdigi notu okuma sansim oldu.
Sol ayaktaki guc kaybi ve asetabulum kirigi sebebi ile otomatik vites arac kullanmasi uygundur.
Simdi heyette ins bu ibare de yazilir. Ama yazilmasa bile tani acikca yazilsa ve ben il saglik kurulunda 10.02 ve 78 kodlarini alsam yeterli oluyor diye umut ediyorum. Sizleri bilgilendiririm dostlarim.

Ümraniye nakil araçlar vergi dairesini aradım özel tertibat ya da otomatik vitesli araç yazdırmanız gerekli dediler Ankara yeğenbeyi aradım ortopedi tanısı yeter dediler yani onlarda bilmiyorlar

Hocam yukardaki arkadas umraniyeden nasil almis ozaman? Biz arac alamayacagiz galiba. Yada sehir sehir gezecegiz. Cunku biliyorum haftaya benim rapordada yazmayacak . Sadece oran ortapedik ve tani yazacak. 45 gunumuz bosa mi gitti simdi. Bilgi sahibi arkadaslar yazabilir mi ? Ne yapabiliriz.

Anlamadım gitti kardeşim bir vergi dairesi tc diğeri Bizans'a bağlı sanki

Ankara kabul ediyorsa ankaradan aliriz sorun degil gitmek ama insan guvenemiyor ki. Siz hangi sehirdesiniz ? Vergi dairesinden yazili belge isteyelim ibarenin olmasi gerektigine dair. Verebililerse onu belgeyi hastaneye gotururz sunariz belki ozaman degistirirler raporu. Adamlar yonetmelik degisti biz ibare yazamiyoruz diyor maliye yazilmasi gerekiyor diyor cok ilginc

Ben ankaradayım ama belge vereceklerini hiç zannetmiyorum yarın Allah izin verirse gidip görüşmeyi düşünüyorum işlerimi halledebilirsem

Bilgilendirirsen cok sevinirim dostum ayni durumdayiz sizinle. Ins olur derler. Bugun beni heyet icin muayene eden ortopedi doktoru yazdi otomatik vites arac kullanir die gel gelelim bunu heyette yazacaklar mi

Tabi ki bilgilendiririm gidersem

Ben galeri aracılığıyla sordurdugum için böyle oldu belki kendim gitsem banada olmaz derlerdi

Arkadaslar az once denizli vergi dairesini aradim cok ilgili yaklastilar saolsunlar. Dedikleri sey su. Biz vergi dairesi olarak ötv de sadece engelli saglik kurulu raporuna ve ehliyetinizle bunun uyumuna bakiyoruz dediler. Engelli saglik kurulu raporunda taninin acik ve net olmasi gerekiyor hatta ozel tertibatli arac kullanir yazsa daha da iyi olur dediler. Otomatik vites ibaresini artik hastaneler yazamiyor biz özel tertibati da kabul ediyoruz ama bizim icin en önemli sey taninin acik ve net yazmasi dediler. Bu durum beni umutlandirdi. Yani bana kesin olarak raporunda otomatik vites yada ozel tertibat yazacak olmazsa olmaz demediler. Bakalim hayirlisi haftaya carsmba girecegim heyete nasl bir rapor verecekler bakacagim.

Üzerinde yüzde 42 oran bulunan raporum var. Yüzde 40 i cildiye yaniktan dolayı yüzde 2 de ftr den ben bu rapor ile alabilirmiyim. Bilgi verirseniz sevinirim

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Erdinç karayel

O %2'lik oran verilen durum manuel araç sürmene mani olacak bir etkiye sahipse, buna dair ehliyet-raporun varsa, evet, araç alımında vergi avantajı mümkün. Ama ortopedik rahatsızlığın manuel vitesli araç sürmene mani değilse, araç alımında vergi avantajından yararlanamazsın

Manuel araç kullanmami gerektirecegini nasıl öğrenebilirim. Tekrar ehliyet için rapormu almam gerekiyor oturanboga

Erdinç karayel

Kendiniz değerlendirebilirsiniz. Manuel vitesli araç süremeyeceğinizi düşünüyorsanız uzman doktor -> il sağlık komisyonu süreci ile ehliyet-raporu alabilirsiniz.

Eski hava Hastanesi

Allah yardımcın olsun @Bertoned kardeşim
ben ehliyeti güncellettim yalnız yekrar bir heyet raporu daha alacağım nasıl [FONT=sans-serif]Eski hava Hastanesi iyi mi işlemler felan hızlımı oluyor işleyişi nasıl hastahanenin biraz bahsetmen mümkün mü ?
[/FONT]
[FONT=Noto Sans]Etimesgut Sait Ertürk Devlet Hastanesi değilmi burası

[/FONT]

Doktorların hepsini 2saatte dolandım teslim ettim 10 gün sonrada heyet günü verdiler. Yalnız özel tertibatlı veya otomatik vites yazarlar mı bilmiyorum

yazmalarına gerek yok hastalığının tanısını tam yazsınlar yeter örnegin sol ayak 3 cm kısa sol alt ekstreme yazmaları yeterli diğer ehliyeti değiştirdiğimiz rapordaki kod larla birlikta araç alkımında kullanılıyor diye biliyorum

ozkanerel

Ah bundan bir emin olabilsek hocam. Cunku vergi daireleri hep problem cikariyor. Kesinlikle su sehirden aldim problemsiz diyebilecek arkadas var mi ?

Bende ötv indirimi için 27 04 2017 tarihinde böyle bir rapor aldım bir anlam veremedim vergi dairesine gittim gösterdim ehliyetiniz varsa bu raporla araç alabilirsiniz dediler ama hala bir anlam veremedim sizce olurmu?
Her iki ayak çocuk felci hiç yürüyemiyorum her iki el sapasağlam ellerde sorun yok.

Bende ötv indirimi için 27 04 2017 tarihinde böyle bir rapor aldım bir anlam veremedim vergi dairesine gittim gösterdim ehliyetiniz varsa bu raporla araç alabilirsiniz dediler ama hala bir anlam veremedim sizce olurmu?
Her iki ayak çocuk felci hiç yürüyemiyorum her iki el sapasağlam ellerde sorun yok.

mazili evet raporda alt ekstremite engeli olduğu açıkça belirtilmiş ehliyetinizde buna uygun kod olursa alırsınız demiş maliye ama birde raporun arka yüzünü resim olarak atarsanız daha iyi cevap verilebilir

Üst Alt