Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirim ibaresini hastane mi yeni kurulan İl/İlçe Heyeti mi yazıyor?

TheLonely

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Benim %65 Oranında '' H Sınıfı Sürücü Belgesi Alabilir & Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir '' Yazan Rapor
ve H Sınıfı (Özel Tertibatlı Otomobil) Ehliyetim var. * Raporumu 2014 yılında Aldım ve Süreklidir.

Ben Bu Ay Raporuma Göre ÖTV İndirimi Alıp Almayacağımı İzmir'de Bir Bayiiye Sorgulatmak İçin Bii Örneğini Verdim. Bayii Vergi Dairesine Göndermiş. ** Vergi Dairesi: ''Otomatik ve Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir'' Yazması Gerek Demiş.
*** TSE 'de: ''Elden Gaz ve Fren Kullanabilir'' Yazması Gerek Demiş.

Bende Raporu Aldığım Sağlık Kuruluna Geldim.Durumu İzah Ettim, Biz Öyle Açıklama Yazamayız Sadece Arkadaki Kutucuklara İşaretleme Yapıyoruz Diyorlar. Zaten de: ''Bu Ehliyet ve ÖTV indirimi Raporlarını Bizden Aldılar, Yeni Kurulan İlçe Sağlık Kuruluna Verdiler'' Dedi.

İlçe Sağlık Kuruluna Gidiyorum, Onlar da: ''Biz Sadece Ehliyete ve Kodlamaya Bakıyoruz'' Diyorlar.

Maliye ÖTV için: Hastane'nin Vermiş Olduğu Rapora Mı Bakıyor? Yeni Kurulan İlçe Sağlık Kurulu Raporuna Mı?

Ne Yapmam Gerek Bir Yol Gösterin, Bilgi Sahibi Kişiler Yazarsa Sevinirim. (Kafamm Allak Bullak Olduu Zaten)..

_MUSTAFA kardeş ben Kayseri Eğitim ve Araştırma hastanesine sordum ÖTV indirimi için ayrıca bir sağlık kurulu raporu verdiklerini söylediler. yani 6-7 doktoru yine dolaştırıyorlar. Eğer raporlarında özel teçizat vs yazıyorsa ötv indirimli raporuda verirler. Ben özel teçizat kodlarını eklettirmeye çalışıyorum ondan sonra ötv ye başvuracağım nasipse.

Kardeş benim bildiğim ehliyet için sağlık il müdürlükleri rapor veriyor.ötv . Indirimi için hastanelerdeki heyet veriyor. önce ehliyet içini hallediyorsun sonrada ötv içini.
Bende bu konuyla uğraşıyorum.İKisinide hallettim derken, komisyon sağ koxsantroz olmasına rağmen sol olarak değerlendirmiş.Bu ehliyet raporumu düzeltmek için komisyona itiraz ettik. Oda ayda 1 toplanıyorlarmış. AKİBET NE OLACAK BİLMİYORUZ. HAKKIMIZDA HAYIRLISI NI NAASİP EDER İNŞLLAH.

Maliyeye git kardeş maliye sadece Özel tertibatlı araç kullabilir ibaresi olması yeterlidir diyecektir... ki şahsen sordum bana böyle dediler...

maliye bana sıkıntı çıkarmadı . Baktı rapora hemen git ehliyetini değiştir gel dedi.Ama benim sonuçta yanlış kodlar. Ben yasal olanı istiyorum.Maliye her iş bittiğinde olmadı deyip ötv. indirimini kabül etmessse ne yaparım. haklı değilmiyim.

eski ötv indirimi aldığınız raporlarda "Özel tertibatlı Araç" ibaresi olması yeterliydi şimdide aynen bu kural devam eder.

_MUSTAFA_ Vergi Dairesi Otomatik vites yazması gereklidir diyemez. Maliye nasıl bir tertibat yazması gerektiğini söyleyemez o insanın nasıl bir tertibat veya otomatik vites kullanıp kullanmamasına il sağlık müdürlüğü ve doktorlar karar verir maliye değil.

Bu zamana kadar yazdırdılar şimdi yine aynı ibaraeleri istiyorlar.

Sol ayak engelli engel durumunu berirterek otomatik videsli araç kullanabilir

Sol ayak engelli olmuyanlarda Tartibatlı araç kullana bilir ve engelli yeri neresiyse raporda belirterek yazılması.

Malul ve Engellilerin Taşıt Alımlarında İstisna Yönetmeliğinde belirtilen husus şudur;
Engellilik durumunun tevsikinde ibrazı zorunlu olan engelli sağlık kurulu raporu, maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli taşıtların) kullanılabileceğine dair değerlendirmeyi içermeli ya da bu hususun anlaşılabilmesini sağlayacak şekilde açık olmalıdır.

yine komisyon kurulmadı 4 aydır.bu ne rezillik.

nöroloji doktorunun teşhisi normal sürücü belgesi alamaz diyor.ne demek istiyor anlamadım.

özelden alınan rapor. raporu düzenleyen kuruluş:x rapor tarihi veno: x buralar boş zorunlumudur?

il sağlık müdürlüğüne sevki uygundur ibaresini kim yazıyor. ben de 4 hekim varda.

komisyonda bir sorun çıkmasın diye soruyorum.

_MUSTAFA

dostum özel mesajdan sana ulaşamıyorum. Mesaj kutun doluymuş. Bir kaç mesaj silersen sana ulaşacağım veya bana telefonunu yollar mısın aynı konuda uğraşıyorum. Ortak hareket edelim. Şu işi çözelim ikimizde

Disk55 tum nöroloji doları anlaşmış gibi hep bir ağızdan öyle derler ama değil... ben türkiye nörolog başkanından raporu ve yasayı aldım üstüne düşün. Hatta yasa çıktısı ile gidin.

Üst Alt