Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otopark hakkı engelli kişiye mi engelli statüsünde arabaya mı veriliyor!?

hakanadana

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
15 haziran 2017 tarihinde Adana Şakirpaşa havaalanına bir yakinimi almak üzere gittim. Havaalanı otoparkı engellilere ücretsiz olduğu için ömrümde İlk defa araç park yerine girdim. Çıkışta aklın ve mantığın alamayacağı bir ihtilaf yaşadım. Benim değil arabanın engelli olması gerekiyormuş yani yürüme güçlüğü yaşayan vatandaşa değil onu arabayı 3 kuruş indirimli alıp kullanan sapasağlam insana ve arabasına uyguluyorlarmis. Engelli kimlik kartımı ibraz ettiğim halde bizi ilgilendirmez deyip terslendiğime mi üzüleyim. Devletimin kontrolü nasıl sağladığına mı ? Bildiğim kadarıyla engellilere bu tarz haklar yaşamını kolaylaştırmak üzere veriliyor. Yani yürüme engelli bir sürücünün mesafe ile ilgili sorununu çözmek maksadıyla taninan bir hakkın; metal bir araca mahsus hale getirilmesini vicdanınıza bırakıyorum. Şikayetçiyim ödediğim ücret tarafima iade edilip durum düzeltilene kadar bu yapılanın takipçisi olacağım.Ben bu ülkenin bir engelli ferdi olarak; indirimli araç almak zorunda değilim.Her engelli bu indirimden faydalanmak zorunda mı? Engelli H sınıfı ehliyet ile otomatik vitesli her aracı kullanıyorum.ister kiralarım ister emanet alırım. Bana bunun aksine kısıtlama yapmaya kimin neden hakkı var. Engellimiyim? evet , arabami vergimi normal ödeyerek araba alamayacakmiyim? Alıyorum şuan da kullanıyorum. Vergisini ödemeden yaşlı​ hastasını kullanan sürücü, vergisini ödeyen engelli bir sürücüden fazla imkâna sahip olsun gerçekten bu akıl almaz bir durum...

hakanadana

Maalesef sadece engelli statüsünde tescilli araçlar otopark ücret indirimlerinden/muafiyetlerinden yararlanabilir.

hakanadana
Aracın ruhsatında engelli aracıdır yazısına ve ehliyetine bakıyorlar.
29 mayıs ta ATATÜRK h.l ye üç günlüğüne bıraktım dönüşte gişede ki görevli ruhsatımı ve ehliyetimi istedi fotokopilerini çekti sonra bende ücret ödemeden çıktım durum budur.

Ee Yani bu yazdiklarinizdan ne anlamam gerekiyor. Bu uygulama haklı bir uygulama mı bumudur. Siz varken bu tip düşünenlere gerek yok gördüğüm kadarıyla ; arkadaşlar kanun pozitif düşünülen teklif ve değerlendirmeler sonucu çıkar her şeyi kelime kelime yazmaz bunu uygulayıcı dahi çoğu zaman yorumlayarak karar verir ve uygular. Şimdi daha iyi anlıyorum neden bir arpa boyu yol alamadığımızı siz meselenin orada verilen 8 liradan ibaret olduğunu düşünüyorsunuz; zaten böyle böyle elimizdeki KDV indirimini hiçe saydilar kaçınız KDV indirimini kullanabiliyorsunuz. Hiç dava ettiniz mi ben onuda ettim. Yok dediler itiraz ettim. Araba nasıl olurda kanunda yazan araç ve gereçlerden değil diye yorumlanır. Mesafe katetmek ile ilgili sorunu olan engellinin hayatında kullandığı araç gereç soyacak veya rende midir. neyse bu pasif kavramalarla böyle düşünüp davranirsaniz biz daha çok AVM köşelerinde elinde bir dergi yada çiçek kart böcekle insanlardan dilenen engelli görürüz.hem de bundan gururlanarak bahsederiz zira toplum bizim başarı çıtamızı​ hava su sporları, resim yapıp yapamadığımız üzerinden değerlendiriyor. Bide boynumuzu azıcık büküp engelli derneğine yardım dedik mi tadından yenmez. bravo Desteğiniz için teşekkürler.

devlet ötv indirimi veriyor ve verdiği araca park kolaylığı sağlıyor. Ruhsatta engelli aracı yazması gerekiyor sonuçta parka kendinizi değil kullandığınız üzerinize tescilli aracı çekiyorsunuz. Şimdi aynı duruma kendimi koyuyorum aracım soldan gaz tertibatlı ve ben zaten herhangi bir aracı kullanamıyorum kendi aracımdan başka çünkü kodum var o zaman üzerime tescilli aracın ücret alınmaması mantıklı.Hadi sizin dediğiniz gibi olsun park kartı hangi araçta ise o bedava kullansın kartı: 1 sahtesi yapılır 2 ya şu kartı verde bi gezeh diyen uyanıklar türer yani süistimal edilir. peki nasıl olmalı süistimal edilmeyecek şekilde bir şey söyleyin destekleyelim.

hakanadana bey sorun para pul değil engelliye ait otoparklar özel teribatlı aracı engelli statüsünde olanlar içindir h sınıfı otomatik vitesli araç kullandığınıza göre az çok yürüyorsunuzdur siz park ettiniz arkanızdan özel tertibatlı aracı olan yürüyemeyen engelli geldi ne yapacak.emniyete git 30 dakikalık park kağıdı çıkar sorun hallolur ama ondada emniyet aracın senin üstüne kayıtlı olması gerekmektedir

Ha! Şimdi anladım sağ bacağı felç olan sol bacağı felç olan dan daha kötü durumda demek istiyorsunuz. Bu yorumadiyecek bişey bulamıyorum. Ben engelli veya hasta olan yakını adına alıp onlar olmadan Fink atan gezen Tozan insanlar ile karşılaştırma yaparken siz yuruyebiliyorsunuz diyorsunuz. Anlayamadığım benimki sol bacak tertibatsiz araç ama sizin yuruyemiyor diye yazdığınız tertibat gerektiren sağ bacak veya kol vs. Neyse işte bahsettiğiniz hiç yuruyemeyen kisi ise zaten kendi kullanamaz yani benim özür mü ? Dilemem gerekiyor. Yerinizi işgal ettim diye tertibatlı dediğiniz benden nasıl oluyor da daha kötü ve yuruyemiyor. Sol bacak gaz pedalı fren kullanma kabiliyeti sebebiyle tertibat gerektirmiyor. Bu diğerlerinden daha iyi yuruyebildigi anlamına mı? Geliyor. Pes artık yorumu okuyanlar yazdıklarımdan ne anlıyor acaba bumu birlik beraberligimiz bizim. Bizi kendi içimizde de mi yürüyen,surunen daha kötü vs. Şeyler ile ayırmışlar ilk gördüğüm tertibatlı sağ bacağı felçli sürücüden özür dileyeceğim. Meğer ben hakkına girmisim kardeşimin kusura bakmasın.

Bir diğer arkadaşıma cevap yazayım. Öncelikle bu bürokrasi çılgınlığı yok park karti yok ruhsat vs. Geçelim bunlari devlet bile dayatmiyor. Bizim birbirimize dayattigimiz kadar ! Ben park kart vs. Bişey demedim. Engellimiyim h sınıfı ehliyetim varmı ona bak kardeşim. Park kartını arabasının yarısı devletin olan adam düşünsün kullansın. Ben engelimi ispat edebiliyorsam bu haktan faydalanmak en doğal hakkım bakın tekrar yazıyorum. Oraya kendimi değil arabamı bırakıyorum bunu lütuf gibi gormeyin bu devletin engelliye tanımış olduğu bir hak ! Bana destek verecek haklı görecek bir tane adam çıkmadı ya okumadan anlamadan nereden sızıntı yaparım derdinde herkes bu sitede derneklere dönmüş gördüğüm kadarıyla. Konfederasyon üç beş kuruş para gonderir. 10 kişiyle sabahlar olmasın yaşanıyor bir saz bir şarkı dağılın arkadaşlar. Herkes kendi evine.Ne oldu engelliler moral depoladi. Ama Hak hukuk boşver iyi eğlendik. Neyse kusura bakmayın doldum birden. yazdıklarımdan engelli hastası olup ona araç kullanan kimse alınmasın lütfen tüm yazdıklarım karşılaştırma maksatlı hakkıdır sonuçta alır. Benim işaret ettigim kişiler maddi avantaj için bizleri bahane edip bizden fazla hakka sahip olanlar. Şimdi bir engelli olarak bana onlar kadar hak verin arayışı benimkisi. İsteyen hür iradesiyle AVM köşelerinde dilenebilir. Ben ömrüm boyunca her yerde karşı çıktım çıkmayada devam edeceğim. Yazdıklarınızı görünce aklıma insanları ayırmak ile ilgili bir zebra karikatürü geldi. Zebralar suyun başında bir zebra; siyah çizgili zebralar daha zeki diyor. Bir digeride ; hiç te bile beyaz çizgili zebralar daha zeki diyor. Bizim meselede bu galiba arkadaş sağ bacakta engelli ben sol beni daha yuruyebilmekle ve o durumda birinin hakkına girmekle suçluyor. Tam bir zebra hikayesi ibretlik...

Sizin yazıyı okuyuncada 170 km ile 70 km hız yapılması gereken yolda karşıya geçen kamyoncuya yüklenen motorcu geliyor aklıma çözüm söyleyin diyorum çözüm yok ne yapalım kocero gibi dağa mı çıkalım. Laflarida çarpıtmayın sağ bacakta tertibat kodu yazılıyor yani sizin gibi kalkıp otomatik süremiyorum trafik koda bağlı aparatı soruyor

Birader senin trafik başka benim ki başka var git yoluna... ne kodu ne alaka şimdi yuruyemeyen biri gelirse diye yazmadiniz mı ? Ee ne kodu kardeşim hala evraktasin sen. sizden biri çıkar su konuyla ilgili ben verdim mahkemeye bende emsal karar var diye bişey çıksın diye yazdık tartıştığım adam bile anladı size anlatamadım. Bide kamyon bişey demişsin ne yüklenmesi kim kime 70 170 nerde neyse sen yariştırmaya devam et ! Sana karistigimiz yok alıngan davranma! Çözüme gelince karşıdakinin yazdıklarını okuyup anlayıp ona cevap vermenle başlayabilir. Orada fikir beyanı var paylaşım senden çözüm dilenen kim? herkesi öyle sanmayi bir kenara bırakıp okursan yazdıklarımı çözümü de gayet açık ve net. polemige girmekten karşında ki ne ? diyor. Anlamadan yazıp duruyorsun. Allah işinizi rast getirsin.bol polemikler

Sen bu dilenmeye neden bu kadar taktin kimse birşey dilenmiyor engellileri dilenci falan yapmışsın birdefa yazdığın yazı kafadan yardim amaçlı bir üslup taşımıyor direk kavga modundasın seni madur eden buradaki insanlar değil obur taraftan burası bir yardım platformu herkese gerektiği gibi davranıyoruz. Kalkıp milleti aşağılamalar falan fren yap biraz ayrıca o kamyoncu motorcu muhabbetide su videoda https://m.youtube.com/watch?v=N39iEuntjio

Admin kalkmış olanı yazmış sonra birisi daha yardim mesajı yazmış siz;Siz varken bu tip düşünenlere gerek yok gördüğüm kadarıyla gibi resmen saldırmışsınız bu şekilde hak arayamaz hakli olsanız da yanınıza yoldas bulamazsınız yafta ile insanları kategorize ederek hiçbiryere varamazsınız. Bu konu su sekil açılsa : derdinizi yazarsınız imza kampanyası yapamazmiyiz ben araç almıyor yada alamıyorum ara sıra tanıdıklardan alıyorum deseniz size söylenecek olan sistem böyle ama yardımcı oluruz şeklinde olacaktır.

Dilenmeye takiyorum çünkü yakistiramiyorum. İlki gerçek manada olan ne dilenmesi deme çarşı pazar elinde gazete broşür dilendigin den habersiz yığınla engelli. İkincisi ise mecaz olan bize lütuf yapılıp bir ara verirler deyip beklenti içinde yaşayıp giden engelli. Şimdi sen cevap ver hala kimse bişey dilenmiyor diyormusun? Gelelim esas meseleye ne yardimlasmasi konuyu yazdığımda Türkiye geneli bir site belki birinin başına gelmiştir. Vs. Daha önce yazdım neyse dişe dokunur hangi tavsiye yaptınız. Beni anlamadan başladınız sanki otoparkı ele geçirdim. Yuruyebiliyorsun yok trafikten park kart çıkar insan bir geçmiş olsun der kardeşim böyle sıkıntılar hepimizin başında vs. der. Arabanın önemi yok diyorum. Önemli olan insan faktörü oradan tertibatlı konusunu açip bambaşka bişey diyorsun. Kavgayı bizle yapıyorsun diyorsun bide sorun yaşadığım adamın aklına gelmiyor sizin bu sistemi savunur gibi konusmalariniz. Kanunu bir iki kişi yanlış yorumluyor diye eyvallah mı diyeyim. Mahkemeye veririm o karar versin bu yasa engelliye mi arabaya mı? Birbirinize buralarda boşuna gaz vermeyin ölü toprağı Serpilmiş üzerinize sizde hareket olmaz zaten. Daha sizinle aynı kaderi paylaşan arkadaşlarınıza iki kelime yazarak (en kolayı) destek cikamiyorsunuz. Karşımda otoparkci var sanki yok böyle olursa böyle olur. Sana ne kardeşim sen kimden yanasın önce onu bir idrak et. Zaaf sahtekarlık vs. Birak onunda önlemini kanun koyucular düşünsün. Hakkını veya talebin neyse bir iste hele...
onlardan önce siz kaygilaniyorsunuz ya şöyle olursa diye ... Aşağılayıcı diyorsun kardeşim burda hanginize söyledim sana mı ? Alınabilmen için AVM vs yerlerde o dediğimiz davranışı yapmış olman gerek senlik bişey var mı​ kardeşim. Kendini derneklere kullandiranlara lafım. dileniyorlar lafindan mı rahatsız oldun. Davranışın dan değil söylenmesi mi rahatsız ediyor. Neyse buyrun bu güzel sitede güzel güzel aydınlanın. karanlığım bana kalsın...

hakanadana bey ilk konuyu açtın herkes kendince başından geçen tecrübelerini aktarmaya çalıştı yorumları baştan sona okudum sana kimse hak vermemezlik yapmadı yazdıklarına sonuna kadar katılsam bile bir yasa var bu yasada gerçekler var h sınıfına sahip olanların bazıları ötv siz araç hakkına sahip değillerdir sadece otomatik vites yazarsa otomatik vites kullanabilir normal araç kullanamaz ötv siz araç alımı raporu sağ bacak sol bacak özel tertibatlı araç kullanabilir olanlar oluyor.Park yeri olayına gelince emniyete gidip ben park kağıdı çıkartmak istiyorum dersin ama araç senin üstüne ruhsat senin üstüne olacak umarım aydınlatabilmişimdir ben engelli plakalarının kaldırılmasına karşı çıkan bir insanım benim plakam engelli olduğu halde bazen kuralları bilmeyen trafikçilerden ceza yediğimizde oluyor ben engelliyim diyede ceza yemiyeceğim anlamına gelmiyoruz hız limitini aşarsam kırmızıda geçersem kurallara uymassam ceza yerim o zaman trafikçiye bana ceza yazamassın diyemem otoparkçıda kendi ekmeği peşinde aracının plakası sistemde engelli olarak gözüküyorsa ücret almaz sistemde gözükmüyorsa otoparkın parasını cebindenmi ödesin sonuçta oda çalışan bir insan umarım bilgilendirmeye çalışmışımdır selamlar

Biz ne serefsizmisizde haberimiz yokmuş vay arkadaş.sizden bi bok ol az demiş adam resmen. Ya kardeş toplanalım senin park paralarını biz verelim ne takmış ben aslında yardımdan ziyade üsluba kızdığım için yazdım bu ne kin ne nefret yuh sanki adamı biz bu hale getirdik otoparktakilere de aynı tarzda konusulduysa adam kıllık olsun diye yapmıştır ondan sonra ya bu engellilrrde şöyle böyle diye millet gıcık oluyor

Yorumların hepsini okuyamadım bile.. hakan bey haklı sıkıntısını yazmış ki onun gibi maruz kalan insanlar muhakkak olmuş veya olacaktır burda neyin agresifliğini yaşıyor insanlar anlamıyorum..

Öncelikle şeref oran ve miktarın konumuzun dışında o seni ilgilendirir. Var yada yok senin yorumun. Ama ben serefimden gayet eminim senin kucumsedigin gibi 8 liralık bir hak gaspınin bile peşini bırakmıyorum. Kaldı ki madem bu kadar bonkör birisin öncelikle devletine vergilerini ver. Gercekten İhtiyacı olanların hakkına girme. Ben 50 oran sol bacak otomatik vitesli araba alabilecekken indirime ihtiyaç duymuyorum ve bu hakkımı kullanmıyorum. Otomobilimin ÖTV KDV MTV bilimum vergisini ödeyen engelli bir sürücüyüm.Mesele para değil yani şerefli bir duruş bir mücadele benimkisi. Sana uzak şeylerden bahsederek canını sıktım daha önce yazdıklarımla otoparkci bile bana bu kadar kinlenmedi yani. Bir diğer husus yazılanların sana cevaben yazıldığını varsayarak değerlendirirken en azından otoparkcinin haklı benim haksız olduğumu ifade etmeye çalışan yorumları da görebilirsin. Bizi sağ ve sol bacak olarak bile ayırıp beni ötekilestiren yorumuda mi okumadın. Üstelik tutarsız bir sürü cümle kurulduğunu görmedin mi? Peki bunu geçtim sağ bacak engellinin ben hakkına nasıl geçmiş oluyorum ona tek bir yorum yapabildin mi. Kardeşim senin ki sağ onunkide sol ne farkeder tertibatlı adamın özür oranı fazla diye değil fiziki kabiliyet arabanın standart donanımı yüzünden dedin mi demezsin ama düzene kafa tutan azıcık eleştiren birini bulmuşken nedr sacmalayan birine cevap veresin ki değilmi ama yorumu takdiri okuyan arkadaşlar verecektir.iyi günler dilegimi senin gibi düşünenler için ziyan edemeyeceğim. Layık olduğun gibi yaşa diyorum o kadar....

Öncelikle ilk verilen cevaba yazdığın yazıyı bir oku istersen. Hala diyorum başından böyle bir olay geçti birlik olup bir kampanya yapalım demek var birde istediği cevabı alamayınca yaa sizde oylesiniz hee anlaşıldı anlaşıldı havası estirip millete atarlanmak var. Aradan laf çevirmişsin yok ben vergimi veriyorum şerefli bir duruş diyorsun ötv alanlar şerefsiz mi. Yok başkasının hakkına girme demiş yani bir engellinin en çok zorlandığı konu, engelli yatalak olur mantığı sonra engellilere zulm ediliyor haydi birlik olalım. Yaftalama budur işte. Burada ötv kullanan mtvden yararlanan bir sürü engelli var ne yani bunları cepten verdim diyerek ne demek isyiyorsun. Otoparkta hak gaspindan bahsediyor başkalarının kazandığı hakları assagiliyorsun. Devlet sana tren ve toplu taşımada kolaylık vermiş ama otoparkdada kural bir araban olması ve ona indirim sağlanması. Devlet sana interneti bedava verse nasıl bu indirimi alabilmek için bir pc yada kullanabilecek bur cihaz gerekliyse durum aynı değişen birşey yok. Ben zenci denmesine kızıp birbirine zenci diyen siyahilere daha çok kızıyorum. Layık olduğun gibi yaşa demissin buna hakaret demiyorum ama ben sana üslubuna göre yaşa dersem bu hakaret olur. Demiyorum.

Ee Yani bu yazdiklarinizdan ne anlamam gerekiyor. Bu uygulama haklı bir uygulama mı bumudur. Siz varken bu tip düşünenlere gerek yok gördüğüm kadarıyla yazısından ne anlıyorsun mesela sonraŞimdi daha iyi anlıyorum neden bir arpa boyu yol alamadığımızı siz meselenin orada verilen 8 liradan ibaret olduğunu düşünüyorsunuz; zaten böyle böyle elimizdeki KDV indirimini hiçe saydilar kaçınız KDV indirimini kullanabiliyorsunuz. Hiç dava ettiniz mi ben onuda ettim sonraneyse bu pasif kavramalarla böyle düşünüp davranirsaniz biz daha çok AVM köşelerinde elinde bir dergi yada çiçek kart böcekle insanlardan dilenen engelli görürüz.hem de bundan gururlanarak bahsederiz zira toplum bizim başarı çıtamızı​ hava su sporları, resim yapıp yapamadığımız üzerinden değerlendiriyor. Bide boynumuzu azıcık büküp engelli derneğine yardım dedik mi tadından yenmez. bravo Desteğiniz için sonra
Ha! Şimdi anladım sağ bacağı felç olan sol bacağı felç olan dan daha kötü durumda demek istiyorsunuz. Bu yorumadiyecek bişey bulamıyorum. Ben engelli veya hasta olan yakını adına alıp onlar olmadan Fink atan gezen Tozan insanlar ile karşılaştırma yaparken siz yuruyebiliyorsunuz diyorsunuz. Anlayamadığım benimki sol bacak tertibatsiz araç ama sizin yuruyemiyor diye yazdığınız tertibat gerektiren sağ bacak veya kol vs. Neyse işte bahsettiğiniz hiç yuruyemeyen kisi ise zaten kendi kullanamaz yani benim özür mü ? Dilemem gerekiyor. Yerinizi işgal ettim diye tertibatlı dediğiniz benden nasıl oluyor da daha kötü ve yuruyemiyor. Sol bacak gaz pedalı fren kullanma kabiliyeti sebebiyle tertibat gerektirmiyor. Bu diğerlerinden daha iyi yuruyebildigi anlamına mı? Geliyor. Pes artık yorumu okuyanlar yazdıklarımdan ne anlıyor acaba bumu birlik beraberligimiz bizim. Bizi kendi içimizde de mi yürüyen,surunen daha kötü vs. Şeyler ile ayırmışlar ilk gördüğüm tertibatlı sağ bacağı felçli sürücüden özür dileyeceğim. Meğer ben hakkına girmisim kardeşimin kusura bakmasın. SonraBir diğer arkadaşıma cevap yazayım. Öncelikle bu bürokrasi çılgınlığı yok park karti yok ruhsat vs. Geçelim bunlari devlet bile dayatmiyor. Bizim birbirimize dayattigimiz kadar ! Ben park kart vs. Bişey demedim. Engellimiyim h sınıfı ehliyetim varmı ona bak kardeşim. Park kartını arabasının yarısı devletin olan adam düşünsün kullansın. Ben engelimi ispat edebiliyorsam bu haktan faydalanmak en doğal hakkım bakın tekrar yazıyorum. Oraya kendimi değil arabamı bırakıyorum bunu lütuf gibi gormeyin bu devletin engelliye tanımış olduğu bir hak ! Bana destek verecek haklı görecek bir tane adam çıkmadı ya okumadan anlamadan nereden sızıntı yaparım derdinde herkes bu sitede derneklere dönmüş gördüğüm kadarıyla. Konfederasyon üç beş kuruş para gonderir. 10 kişiyle sabahlar olmasın yaşanıyor bir saz bir şarkı dağılın arkadaşlar. Herkes kendi evine.Ne oldu engelliler moral depoladi. Ama Hak hukuk boşver iyi eğlendik. Neyse kusura bakmayın doldum birden daha sonraBirader senin trafik başka benim ki başka var git yoluna... ne kodu ne alaka şimdi yuruyemeyen biri gelirse diye yazmadiniz mı ? Ee ne kodu kardeşim hala evraktasin sen. sizden biri çıkar su konuyla ilgili ben verdim mahkemeye bende emsal karar var diye bişey çıksın diye yazdık tartıştığım adam bile anladı size anlatamadım. Bide kamyon bişey demişsin ne yüklenmesi kim kime 70 170 nerde neyse sen yariştırmaya devam et ! Sana karistigimiz yok alıngan davranma! Çözüme gelince karşıdakinin yazdıklarını okuyup anlayıp ona cevap vermenle başlayabilir. Orada fikir beyanı var paylaşım senden çözüm dilenen kim? herkesi öyle sanmayi bir kenara bırakıp okursan yazdıklarımı çözümü de gayet açık ve net. polemige girmekten karşında ki ne ? diyor. Anlamadan yazıp duruyorsun. Allah işinizi rast getirsin.bol polemikler

Yazdiklariniz bunlar 2. Cevabi oturan boğa vermiş kendisi admin bakmış böyle cevaplar var bırakmış cevap yazmamış. Mantıken 10 sn düşünün kartınızı bindiğiniz arabada kullanacaksınız deseler devlet denetlemesi zor bu konuyu nasıl yoluna koyacak her otoparka girerken engelli taşıt kartı ve engelli kartınızı gisterdiginizi düşünün daha çok bilgisiz insanla mücadele demek olmayacak mı. Hem şimdi otvden yararlanmasada ruhsata engelli aracı yapılabiliyor ve kullanilabiliyor sizin dediginiz durumda engelli aracı kullanan ama engelli kartı olmayanlar yararlanamayacak bir yerde ee bumudur yazmışsınız siz söyleyin bumudur.

ben de kas hastasıyım ve kas hastalarına ehliyet verilmediği için önceden aldığım b sınıfı ehliyeti kullanmak zorunda kalıyorum. Türkiyede saçma sapan kanuni düzenlemeler yüzünden avrupa da daha ağır durumda hastalar ehliyet alırken bizde verilmiyor. ondan sonra ey avrupa diye nutuk atmayı bilirler. Önce vatandaşlarınızı insanca yaşam standartlarına getirin. Ehliyetimiz iptal de iptal olsa kullanmak zorundayız.

Sonuç olarak B sınıfı ehliyetli engelliler de var.

şimdi aslında normalde 40 geçince başbakanlık kartı veriliyor bununla ilgili bir şey yapılabilmeli yani kişinin engelli kartı var normal b sınıfı ehliyeti var diyelim aracını engelli aracı olarak kayıt ettirmeli ve otoparklardan faydalanabilmeli. Bir imza kampanyası açılabilir ve şu otopark kapsamı ile ilgili düzenlemeler yapılabilir. Bununlada ilgili herhalde zorluk çıkmaz. Otobüs kullanamadığı için hergün karşıya aracıyla geçmek zorunda kalan bir abi vardı köprülerle ilgili imza başlatacaktı bekliyorum mesela.

Üst Alt