Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomobil için elden kumanda aparatları nasıl oluyor?

Cango

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
13
Elden kumanda aparatları herbiri değişik değişik mi oluyo,r yoksa bir standardı var mı?
resimlerini verebilir misiniz.
Hiç görmedim.

degişik şkilerde var tabiki sizin isteginize baglıben bugüne kadar bir ehliyet kursunda birde akrabamda vardı kullandım basit ama verimli aparatlardı. internete özürlü araç aparatları diye arat birçok site var ordab baka bilirsin

şu an ben kullanıyorum gaz ve frene bağlı sağ ayağınızın yanında duruyor elinizle sağa çevirince gaz vermiş oluyorsunuz yani sizin yerinize gaza basıyor ileri ye doğru itincede fren yapıyor aslında çok da pratik değil bence tehlikeli bile u dönüşlerinde çok zorluyor

elden kumanda aparatı

Sağ ayaktan özürlü olup da tertibatından rahatsız olan kardeşlerim, komşumda da aynı sorun vardı geçen hafta Ankara' da bulunan İVEDİK Organize Sanayinde engelli araçları için tertibat yapan yere gittik komşumun tertibatını değiştirdik ve çok memnun kaldı. Komşum arabasını yurt dışından getirtmişti, arabayı getiren şahsiyet tertibatı kara düzen yapmış frene bastığında tutmuyordu. tertibatçının adresini aşağıya çıkarttım lazım olursa burdan alırsınız.

DRMŞ Ortopedik Özürlü Tertibatları

Durmuş ARIK

İvedik Organize Sanayi Arı Kooperatifi 693 Sk. No:103 ANKARA

TELEFON : 0-312 395 16 34
BELGE GEÇER (FAX) : 0-312 395 33 31
CEP TELEFONU : 0-542 314 78 05

benim aparatımı yapaan mühendis direksiyondan kumandalıları pek tavsiye etmedi çünki yeni tüm araçlarda airbag bulunduğu için ani durumlarda açılmasına yada kilitlenmesine sebep oluyormuş

hiç denemedim ama aldığım galeri bana hızımı sabitleyebileceğimi söyledi ama bizim için bazı durumlarda riskli gibi geliyor

ben baston tipi aparat kullanıyorum. of'luyum. baston tipi olanların daha iyi olduğunu düşünüyorum. oturma dengesine faydalı oluyor. bir de aparatlarla hız sabitlenmez, gaz sabitlenir. gazın sabitlenmesi ise aynı hızda gideceğiniz anlamına gelmez. :)

sanırım resim eklemeyi beceremedim. ama üstteki link oraya, yani
resme gider, bi zahmet yazıverin. halis sayar yapıyor. biraz pahalı gibi gelirse az pazarlık yapın. ben şimdiye kadar kendisine 4 tane yaptırdım. hala sorun çıkarırsa selamımı söyleyin. :)

www.sayaroto.net

Pusula design'ın çözümleri çok pahalı ve a1 modeli çok kullanışsız a2 modeli olabilir ama sorun çıkartıyorsa oda olmaz gibi geliyor.Bence bunları araba firmaları üretirken design etmeli böylece problem çıkarması mümkün olmaz ve kullanışlı olabilir.

6.jpg

İsmayil arkadaşım bunu kullanmasını öğrenmek zormu ilk nasıl kullanabildin bu aparatı.

4.jpg

Birde şöyle bir aparat var motor kullanır gibi gaz veriliyor.

2.JPG

son derece basit. inanın çarpışan arabaları kullanmak daha zordur :)

Kullanılabilirliği ve dayanıklılığı çok önemli ayrıca arabanın iç mekan görüntüsünü de bozmaması çok önemli okadar para verip sıfır araba alıyoruz taktıracağımız aparatın hem problem yaratması hemde arabanın iç görüntüsünü bozması çok kötü olabilir.

cango,
baston tipi aparatta arabanın tabanına 4 tane delik deliniyordu, aparatı civatalarla sabitlemek için. başkaca arabada hasar olmuyordu. son seferde ustam taban halısını kaldırıp tabana kaynakla sabitledi. yani araçta hiç hasar yok. aparatın pedallara bağlantı yerleri ise civatalarla oluyor. dert etme................

ismayil,

Neden 4 tane yaptırdınız sorun mu çıktı, araç degiştiginde aparatta değiştirmek gerekiyor mu ya da başka sebepler var mı bilgi verebilir misiniz.

Teşekkürler şimdiden : )

arabalarımı hep engelli arkadaşlara sattım, başka bir sebebi yok.:)

baston seklinde dediginiz aparat antepte 400 ytl teyzemin oglu taktırdı 400 ytl dafi pahalı çünkü çok basit bir sis tem ama direksiyon altında olması daha iii abanın şekli bozulmuyo

ötomobil aparat ve proje uygulaması

arkadaşlar bu başlık altında otomobillerimizde kullandığımız aparatlar hakında bilgi verelim hangi kişi için hangi aparat daha sorunsuz daha kullanışlı. ve hangi ilde hangi fiyata yapıldıgını, mümkünse resimlerinide çekerek koyalalım. gerçekten faydalı olacaktır.

Konuya bilgim dahilinde katkıda bulunmak istiyorum.
15 yıldır aparatlı araç kuulanıyorum baston tipi almanyadan taktırılıp araç ile birlikte aldım.
Ancak bu günlerde aracımı değiştiriyorum. Bu sefer yukarıdadaki sakıncalır nedeniyle (araçın tipini bozuyor) pahalıda olsa isveç mali sağ tarafa monte edilen bir cıhaz taktırıyorum. Uzun zaman alışkanlığımın tersi bir durum ama dediğim gibi baston tipi araçta hoş durmuyor, bu yeni takılan aparat araçta belli bile olmuyor. Evet dediğim gibi pahalı bir alet. Ama öncelikle güvenli olması lazım, Allah korusun hızlı giderken bunun fonksiyonun engellendiğini düşünün. Zira bakıyorum her yerde bir usta çıkıyor bunu yaparım diyor.
Baston tipi aparatın en önemli dezavantajı elde uzun süre kullanımında ağrı ve zorlama yapabiliyor.
Yapımcı firme ve fiyat hakkında bilgi veremiyorum, Zira hem kullanmadım hemde kimsenin reklamını yapmak istemiyorum.

teribatçı mehmet akman adres bağdat cad balıkçılar arkası belediye dükkanları no 42 ankara
cep- 0 535 311 13 98

Bendede tertibat var .fiatı 150 tl dir.ucuz ve kullanışlı sitede resimleri var..türkiyenin çoğu bölgesine sıfır araç satan bayilere kargo ile gönderiyorum vede telefonda tarif ettiğimde kolayca montaj ediliyor..

Üst Alt