Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomobil alırken bayii hangi evrakları istiyor?

hüseyinxxx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sol ayak bileğinden E sakatlığım var. Özel donanımsız otomatik araç kullanabiliyorum. Henüz h sınıfı ehliyetim yok. H sınıfı ehliyet alabilir diye doktor raporu aldıktan sonra, bu raporla gidip ötv indiriminden faydalanarak araç alabilir miyim? Yoksa ehliyet çıkmadan aracı vermiyorlar mı?
Bir de bayiye gittiğinizde sizden hangi belgeleri isteyecek?

Ehliyet olmadan araç alamazsınız ortobedik engelliler için öncelikle h sınıf ehliyetinizi alın .

h sınıfı ehliyeti nüsfuz cüzdanı h sınıfı ve tertibatlı araç kullanabileceğine dair doktor raporu.

Sol ekstireminde engelli otamatik videsli araç kullanabilir ibaresi yazan rapor alacaksın Devlet hastanesinden.

Raporunlan sürücü kursuna müracat edeceksin H sürücü belgeni alırken emniyetten sürücü belgende otamatik videsli araç kullanabilir yazması gerekir.

Bu işlemlerini hallettikten sonra araç alcağın galeriye Raporunun,sürücü belgenin,kimliyinin noter onaylı fotokopisini veriyorsun.

Bu işlemleri yapmassan aracı alamassın

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bir de şunu sorayım, h sınıfı ehliyet alırken biraz daha tolerans tanıyorlar mı? Motor sınavından muaf olunduğunu biliyorum. Direksiyonda mesela, biraz da olsa es geçiyorlar mı? Yoksa herşey ciddi mi?

Direksiyon sınavı neredeyse herkes için laubali zaten! :) Özellikle ketum birine denk gelmediğin sürece, temel sürüş kriterlerini de karşılamışsan, onay verirler.

Üst Alt