Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

'Otomatik vitesli özel donanımlı araç' ibaresiyle alacağım aracı kimler kullanabilir?

suskun62

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar raporum da aynen şu yazıyor ''H sınıfı ehliyet alabilir , Otomatik vitesli özel donanımlı araç kullanabilir ''.
Başka herhangi bir ayrıntı yazmıyor.

Bu durum da acaba alacağım aracı benden başkası kulllanabilir mi ?

kazazede;
teşekkür ederim cevap için

Hayır !!! Sadece Otomotık vitesli araçları özel tertibat olmaksın, 3. dereceye kadar kan ve sıhrı hısımları kullanabilir. Özel tertibatlı araçları kesinlikle ve kesinlikle araç sahibinden baskası kullanamaz...

can
arkadaşın sorusunu yazdığı mesajı okudunmu sen.zaten raporundaki ibareyi yazmış, otomatik vites diye.ayrıca 3. derece kan ve sıhrı hısımları diye bir hüküm falan kalmadı artık.sadece otomatik vitesliyse başka tertibat yoksa bu arabayı artık herkes kullanabiliyor.

suskun62;

Arkadasım iyi de // ''H sınıfı ehliyet alabilir , Otomatik vitesli özel donanımlı araç kullanabilir ''. /// özel donanımlı da yazmıs bak... otomotık + özel donanımlı ise de yine kımse kullanamaz..

Can K;

Şöyle yazıyo. Otomatik vitesli özel donanımlı araç , yani özel donanımı otomatik vites, eğer başka özel donanım olsaydı yazarlardı diye düşünüyorum

kazazede;

sol ayağım diz altından kesik protez kullanıyorum ve sağ elimin sade parmaklarını kullanamıyorum tam olarak yüzde 30 felan kullanabiliyorum

sadece sol bacağındaki engelin olsaydı herhangi bir aparat taktırmadan otomatik vitesli araba alıp kullanabilirdin, ama sağ elinin parmaklarındada engelin olduğu için mecburen özel tertibat taktıracaksın ve özel tertibat taktırdığın için bu arabayı sadece sen kullanabilirsin veya seninle aynı durumda engelli olan birisi kullanabilir.tabiki H sınıfı ehliyet olmak şartıyla.
engelini en baştan yazsaydın bu cevabı verirdim.

Sağ elinde sıkıntı olmasaydı, direk otomotık vites yazardı, özel donanım ibaresi koymazlardı, sağ elinde de sıkıntı oldugu ıcın ozel donanım ıbaresı de eklemişler.

Can K;

Fakat rapor da elimle ilgili hiç bir şey yazmamışlar , sadece sol diz altı ampute demişler ve sonucun da ''Otomatik vitesli özel donanımlı araç kullanır'' yazmışlar. Özel donanımı ne olacağı ile ilgili herhangi bir şey de yazmamışlar.

Emniyet raporumu kabul etmedi

Arkadaşlar bu gün emniyete gidip ehliyet için belgelerimi teslim edecektim. Fakat raporda sadece H sınıfı ehliyet alabilir , özel donanımlı araç kullanabilir diye yazmışlar, hangi özel donanımlar gerektiğini yazmamışlar. Şimdi hangi özel donanımlar gerektiğini doktor mu yazacak yoksa başka bir yerden mi alacam , emniyet sıkışıktı biraz soruda soramadım.

merhaba,

benim raporumdada aynı ibare var H SINIFI EHLİYET ALIR ÖZEL DONANIMLI ARAÇ KULLANIR ibaresi engelim sol kol sol bacaktan; henüz ehliyet almadım raporumu ilk aldığım zaman sağlık kurulubaşkanıyla görüşmeye çalıştım derdimi anlatmak için memura dedim sağlık kurulu başkanıyla görüşmek istiyorum sağlık kurulu başkanı dışarı yanıma geldi derdin ne dedi söyledim hocam engelime göre raporumda sadace H SINIFI EHLİYET ALIR yazması gerekir dedim sağlık kurulu başkanı kızdı başladı beni azarlamaya sen benden dahamı iyi biliyorsun vs ... başladı aşağılamaya şöyle bir algı var engelli bir insan derdini anlatmaya çalışınca engelli insanlara aşağılık muamelesi yapılıyor... ben engelli değilde engelsiz bir insan olarak görüşmek isteseydim doktorun tavırları daha uygun olurdu diye düşünüyorum.. doktora karşı şiddet uygulanıyor günümüzde bu uygun birşey değil ama doktorlarda insanı buna zorluyorlar.. bu konuda bana katılacağınızı düşünüyorum :) mesela bana o gün böyle bir hak doğmuştu :) o an bir cinnet geldi kendimi zor tutmuştum

1hangi özel donanım" diye soramaz emniyet! onaneymiş! Raporda hangi uzvun kullanılmadığı belirtilir, kişi de ona uygun donanım yaptırır. sağ elde hareket kaybı ve sağ diz altı amutasyon var, bu raporda belli ise, "özel donanım" ibaresi de varsa, emniyet'te yine git ama bu sefer müdüre çık... Raporun işini görecektir.

Üst Alt