Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites ibaresini ehliyetime işlettirmeden araç kullanamaz mışım?

tytzfb

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
14 yıllık h tipi ehliyet sahıbiyim.sol ayak polio sekelı rahahatsızlıgım var.otomatık vıtes arac kullanmaktayım gecen trafık uygulamasına düştüm memur ehliyetımı sorgulattıgında bu ehlıyetle otomatık vıtes arac kullanamıcagımı söledi..ortopedi doktorundan otomatık vıtes arac kullanır ıbarelı bı yazı getırmemi söledi ehlıyetıme işlenmelıymiş..bu gun doktora gıttım öyle bı yazı veremıcenı heyete gırmemı söledi..bı yardım ltfen

Ehliyete temel olan raporda "özel donanım" yazısı vardı ve bu ibare şimdi karşınıza çıkıyor anladığım kadarıyla.

Eğer araç alımında vergi avantajından da yararlanmayı düşünüyorsanız Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden "otomatik vitesli araç kullanır, h ısnıfı sürücü belgesi alır" vb. ibareli bir rapor almanızı öneririm.
Ama sadece ehliyetle ilgili değişiklikte kullanacaksanız, o zaman herhangi bir hastaneden rapor alıp emniyet'e gidebilir ve ehliyetinize/dosyanıza işletebilirsiniz.

Üst Alt