Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites araç kullanır ibareli H sınıfı ehliyetle damgasız plakalı araç kull..?

murathancan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm oturanboga, ben murathan uzun zamandır sizinle yazmak istedim ama nasip bu günmüş... neden uzun zaman oldu derseniz bir türlü üyeliği başaramamıştım...

ben ortapedi engelliyim. bir sorunum var bunu sizinle paylaşmak istiyorum. ben h ehliyeti için hastaneden rapor aldım. raporda şöyle yazıyordu: ön sayfada "H ehliyeti alabilir" arka sayfada da "OTOMOTİK ARAÇ KULLANABİLİR"
benim engelime uygun bir rapor bu.. cünkü benim sol el 4 parmagım yok... şu anki sizden istediğim yardım şu ki, bana söylenene göre OTOMOTİK araçlarda yani otomotik kullanabilir raporunda kullandıgın araca engelli plakası istemeğe gerek yokmuş.
buna dayanan bir genelge varmış ve o genelgeyi bulamıyorum. yardımcı olursan seviniri...

ehliyetinizi aldınızmı ehliyetinizin üzerinde ozel tertibatlı araç kullanır yazıyormu yazmıyormu

aldım

aldım yazıyor..aldıkdan sonra duyum aldımki otomotik vites kullanır diye yazınca...engelli plakası almaya gerek kalmıyormuş..oturan boga sayesinde yeni cıkan bir genelge varmış bu plaka deyişimi için.

eger ehliyetinizde ozel tertibatlı araç kullanır yazıyorsa ve otomatik vitesli yazıyorsa siz aracınızı aldıgınızda tertibat yapmak mecburiyetindesiniz bunuda ruhsata işlettiginizde araç özürlü plaka oluyor ...eger tertibatsız araç kullanırda kaza yaparsanız o zaman yetersiz ehliyetten ceza yersiniz...bahsettiginiz genelgeden haberim yok onu oturan boğa açıklarsa sevinirim çünkü bende sizinle aynı durumdayım

sitede yeniyim oturan bogaya özelde yazdım burdanda yazdım ama cevap alamadım...ayrıca raporumdada özel terdipatlı araç yazmamışlar H sınıfı ehliyet alır.OTOMOTİK VİTES KULLANIR.diye yazıldı ve erhliyetede işlendi OTOMOTİK ARAÇ ..olarak.

bilgilendirme yanlış olmasın öyle bi genelge var sol tarafı sakat olan arkadaşlar otomatik vites araç kullanabilecek FAKAT ÖTV VE MTV vergilerini ödeyecek normal statü gibi bişey sadece engelli plakan yok otomatik araç kullanıyosun

bu genelke elinde olan varsa faksını istiyorum çok memnun olurum arkadaşlar.yada yayınlanan siyeden indirme imkanını bilen varsa yardımcı olsun lütfe.

Otomobil kullanırken hiç bir özel donanıma ihtiyaç duymadığın ve araç alırken ötv muafiyeti söz konusu olmadığı için, ehlliyetinde de "otomatik vitesli araç kullanır" dediğine göre, kullandığın araçların plakasında damga olmak zorunda değil. Bilakis, olmaması gerek. Bu konuda bir genelgeye de ihtiyacın yok aslında... Otomatik vitesli her aracı kullanabilirsin. Kimse bişey diyemez.

Dayanak: http://www.engelliler.biz/forum/oze...arsa-tum-otomatik-araclar-kullanilabilir.html

otomatikvitesliarac.jpg

Teşekkürler oturanboğa

Sizden duymak beni tamamen ikna ettti ilgi ve alakan için,sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Anlam Karmaşası....

..." otomatik vites araç kullanabilecek olanlar için FAKAT ÖTV VE MTV vergilerini ödeyecek normal statü gibi bişey sadece engelli plakan yok otomatik araç kullanıyosun"...ozaman h ehiyetine gerek yok diğer ehliyetlerlede normal plakalı otomatik vites kullanıp ÖTVve MTV ödeniyor zaten...uygulamaya anlam veremedim ve düşündüğünü yazdım saygılar....

Kardeşim bırakın şu ötv mtv vergi gibi saçma şeyleri bırakın damgasız özürlü plaksız trafik korkusu olmadan her aracı sürmek kadarı var mı be

Vallaha arkadaş yahu . Engelli olduğumuzu bas bas bağırmak gibi bir şey bu plakaya damga mereti . Biz kendimizi normalleştirdikçe , sistem üzerimize oynuyor . Plakada damga olmayan araç kullanmayı beceremiyor sanki .

benim h sınıfı ehlıyette hiç bişey yazmıyorrrrr.....bişi yapmallımyım???? otomatık vıtes kullabilir yazarsa tüm otomatık araba kullanılırmı?özürlü veya normal plakaa özürlü plakası olursa bile eşin baban kardeslerin vs kullanabiliyomuş tek otomatık vıtes kullanır yaz<arsa...forumda okuduklarıma göre..

Raporunuzda hangi ibare varsa onu işlettirmelisiniz ehliyetinize emniyet müdürlüğünden..

' otomatik vitesli araç kullanabilir ' ibaresi varsa normal plaka olur ve istediğiniz kişi kullanabilir.. ve istediğiniz otomatik vitesli aracı kullanabilirsiniz.
' özel donanımlı araç kullanabilir ' ibaresi varsa plakada özürlü damgası olur ve aracı sizden başka kimse kullanamaz..
( Rapor oranınınız %90 ve üzeri olduğu takdirde 3. dereceye kadar kan bağı olan kişiler kullanabilir aracı.. http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-hisimlar-otomobili-kimler-kullanabilir.html )

Yeni rapor alacaksanız engelinize/rahatsızlığınıza göre bu iki ibareden hangisi olur ise iki nüsha halinde alıp birini emniyet müdürlüğünden ehliyetinize işlettirirsiniz, diğeriyle de araç alırsınız..

Mehmet Faruk;

Bu durumda olan bi tanıdığım daha var benim fakat kesin bir bilgi edinebilmiş değil/iz .Emniyet müdürlüğüne de gönderdim ama cevap gelmedi henüz.Kesinleşmiş bir karara rastlarsan beni de bilgilendirmeni rica ediyorum.

Sayın """""""" 12.02.2011 tarih ve 5427 sayılı bilgi edinme başvurunuz incelenmiştir.
“H” sınıfı sürücü olur sağlık raporunuzda “otomatik vitesli araç kullanır” ibaresi bulunması ve bu ibarenin sürücü belgenizin üzerine yazılması halinde, otomatik vitesli aracı kullanmanızda herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Bunun için alacağınız sağlık raporu ile bir tarfik tescil kuruluşuna müracaat etmeniz gerekmektedir.
İyi günler dileriz
(2064)

Şeklinde bir cevap gelmiş. Nihai olur mu bilemem .

Üst Alt