Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites araç kullanabilir raporum var. Bu raporla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

emirrahmi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1997 yılında vergi indirimi ile ilgili % 45 engelli raporu aldım. Sol ayak poliomyelit olup hareketsiz ve 2 cm kısa.Araç alımı için müracaat ettiğimde raporun aslı istendi.
Vergi dairesinde ve defdarlıkta raporun aslını bulamadım. Ankara Gelirler Genel Müdürlüğünde 1997 yılında alındığı için bilgisayar ortamına aktarılmadığından
orada da bulunamayacağını söylediler. H sınıfı ehliyetim var. Otomatik araç almak için bir heyete girdim. O rapor ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

'Otomatik vitesli araç kullanabilir' raporu ile araç alabilmeniz için rahatsızlığınızın sol alt eksitremiteden olması gerekir, bunun dışındaki (sol üst ekstremite hariç, çünkü bu rahatsızlıkla hiçbir şekilde ÖTV'den muaf olunamıyor.) ortopedik rahatsızlıklar için 'özel donanımlı araç kullanabilir' ibareli raporunuzun olması gerekir.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Üst Alt