Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites araç kullanabilir, H Sınıfı Ehliyet alabilir (Otomatik vites) ibareli.

Abdullahbostan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,
Her iki alt ekstremitede polio var. (%40) Sağlık Kurulu raporumda ; her hangi bir bacak belirtilmemekte %40 polio hafif orta yürüme bozuklugu yazıyor. Ve otomatik vitesli araç kullanabilir, H sınıfı ehliyet alabilir ibareleri mevcut. H sınıfı ehliyetim var (Otomatik vitesli araç ibareli).
Tüm bunların ışıgında 6 aydır otomatik vitesli araç alamıyorum!! söyledikleri hep aynı "raporda sadece sol bacak yazacak"
"her ikisi yazarsa tertibatlı alabilirsin".
hastaneye gittiğimde "özel terdibatlı arac için bana rapor veremeyeceklerini bana otomatik vitesli aracın yeterli oldugunu söylüyorlar.
Yardım edebilecek, bilgisi olan kimse var mı?
apobostan@hotmail.com mail

Abdullahbostan Mevzuat aynen bahsettiğiniz gibidir ve bundan kaçınma yolunuz yoktur, ilgili hastane vermiyor diye başka hiç bir hastane vermeyecek diye bir kaide yok. Engelli sağlık kurulu vermeye yetkili başka hastane den rapor edinmeyi deneyebilirsiniz

Aynen, Raporda Tanı Kısmında "Sol Alt ekstremite'de polio"

Açıklama Kısmında ise; "H Sınıfı Sürücü Olur, Salt Otomatik Vites Araç Kullanır." İbareleri olması gerekli, diğer türlü sadece tertibatlı araç alabilirsin, kaçışın yok maalesef.

Arkadaslar cevaplar icin tesekkurler. Ama merak ettigim sol da agir sagda hafif poliosu olanlar otomatik vitesli arac kullanabilir ibareli rapor ve yine otomatik vitesli arac ibareli h sinifi ehliyet ile bu haktan yararlanamiyor mu? Buraya raporu yukleyecektim basaramadim :(. Yardimci olabilecek arkadasa mail ile raporu gonderebilirim.

Abdullahbostan

ki, artık her şey değişti. Artık H sınıfı diye bir şey kalmadı. Herkese B verilecek. Ve kişinin hangi donanımla araç kullanacağına doktorlar değil il sağlık müdürlüğünde kurulacak komisyonlar karar verecek.
Bir ay kadar beklemenizi ve sonra yeniden rapor için bir hastaneye başvurmanızı öneririim

Üst Alt