Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otobüs firması engeli indirimi yapmadı!?

Umut0318

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
10
Şehirler arası otobüs bileti aldım varan turizim engeli indirimi yapmadı kanuna göre yapmak zorunda Şehirlerarası otobüslerde %30 indirim mevcuttur kartımı gösterdim nereye şikayet edebilirim

Yapmaması daha iyi çünkü çünkü bu sefer fiyatı yüksek tutuyorlar engelli indirimine geçip daha fazla ücret ödüyorsun boşver

Ben 4 ayda bir zonguldak'a yolculuk yapıyorum Efe tur firması engelli kaydım var mevcut aşağı yukari 100-120 TL indirim oluyor cimer'e e-devlet'ten şikayet oluşturabilirsiniz şikayet oluştururken biletin fotoğrafını da ekleyebilirsiniz şikayet dilekçesine

@berke26,
yapacak bişey yok yapan varsa ondan alacaksın bleti bunları da orda burda paylaşki insanlar bilsin en azından..

@SmhGwz, Ben bu sitede bunu çok araştırdım. Bu konuda olumlu sonuç alan kimseyi bulamadım. Eşitlik Kurumu'na şikayet edince adamlara yüklü miktarda para cezası kesiyormuş ama yine de bilet için indirim iadesi almıyorsun.

@berke26,
işte onu demek istiyorum aslında sen şikayetçi oluyorsun devlet sana bişey sağlamıyor.. o an yapmıyor indirim diye şikayet ettiğinde polis mi gönderecek kimi gönderecekse gönderecek vatandaşa yarar bişey olacak. öbür türlü firmaya ceza kesse ne kesmese ne yarın gitcen sana bu sfer bilet vermiyorum bile diyebilir.. engelliler olarak verilen haklar çoğu yerde geçmiyor yada geçirmek istemiyorlar ..

Konu sahibinin hayatında hiç bir işi rast gitmiyor herhalde konuya bakmadan tahmin ettim doğru çıktı. :)

E devlette otobus fiyatları yazıyor. Firma o fiyattan degilde daha düşük fiyattan bilet veriyorsa engelli indirimi yapmiyor. Bu konu hakkinda defalarca cimere şikayette bulundum. Sonuc hep olumsuz oldu. Bizim mantigimizda bilrt fiyatina 1000 lira diyorlarsa biz bunu%30 indirimli alacagimizi sanıyoruz. O kadar guzel çakallık yapmislar ki ben zaten indirimli satıyorum deyip engelli indirimi yapmayanlar var

@Umut0318,
sonucu buradan bildirirseniz iyi olur. birde engelli kartını görüp direk indirim yapan firmalar hangileri acaba?

Üst Alt