Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otizmli olup meltdown ve shutdown yaşayan var mı?

Konular
74
Reaksiyonlar
406
Bu terimi yeni öğreniyorum. Otistik olanlar ve olmayanlar bilgi ve tecrübelerini aktarabilirler mi?

* Meltdown (patlama) ve shutdown (içe kapanma), özellikle otizm spektrumundaki nöroçeşitli bireylerde sık görülen, aşırı duyusal, duygusal veya zihinsel yüklenme karşısında sinir sisteminin verdiği yoğun tepkilerdir. Meltdown stresi dışa vuran patlayıcı bir tepkiyken, shutdown sistemin kendini tamamen kapatıp "donmasıdır".Her iki durum da kişinin baş etme kapasitesi tamamen tükendiğinde ortaya çıkar, ancak dışarıdan çok farklı görünürler.

Ben de asperger sendromu var, meltdown ve shutdowndan kastın nedir bilmiyorum ama ara sıra kendi kendime öfkelendiğim oluyor.

Kaç savaş tepkisi veya bu tepkilerin yoğun olması dışında donma tepkisi de verilebilir.Donma tepkisi bende çok oluyor çözümsüz sorunlarda böyle oluyor.
Otizm etkiliyor mu sizi?Bunun için ilaç kulanıyor musunuz??

Evet ben yaşadım bunu birkaç kez, kavgalar ettim. Daha sonra yüzme, yakın dövüş, vücut geliştirme sporlarını yaptım ve yaşamadım. Spor bende çözüm oldu.

Bende önceden konuştuğum insanlara keşke kızsaydım sinirlenseydim diyorum kendi kendime.

Şizofreni ve Atipik Otizmli olarak.

Son düzenleme:
@Albert454690, Peki bu durum sonucunda etrafa zarar verme, bağırma vb. durumlar oluyor mu?

@NewDay, Otizm için değil ama anksiyete için ilaç kullanıyorum. Ama galiba artık otizm için de tedaviye başlayacak gibi görünüyorum.

@caner7777, Ne gibi kavgalar yaşamıştın?

Üst Alt