Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otizmli biri doktor olabilir mi?

Konular
78
Reaksiyonlar
432
Otizmli biri tıp okuyup doktor olabilir mi? Yani bunun için hukuki açıdan bir engel var mı? "Otizmli olduğun için tıp okuyamazsın." ya da "Otizmli olduğun için doktor olmaya yeterli sağlık durumunuz bulunmamaktadır." tarzı bir durum var mı?

Tıbbiyeyi kazanabiliyorsa ve mezun olabiliyorsa neden doktor olamasin? Boyle bir zekaya ve caliskanliga sahipse kimse doktor olamazsin diyemez. Bu tanilar kagitta kaliyor aslinda bir durumda. Tıp'taki o dersleri gecebilecekse doktor olur. Muhim olan gecebilecek mi? Otizmi ne derecede engel olacak egitimine? Bilgi ezberleyip gecemezsin o derslerden sonucta.

Paramedik, itfaiyecilik gibi programlarin saglik kosulu var ama resmiyette Tıp'ta bu yok. :) Ote yandan benim bir zamanlar gittigim grup terapide biri bipolardi, doktordu ve biri de Tıp ogrencisiydi, sanirim o psikozluydu, emin degilim. :)

Yüksek lisans yapan down sendromlu var.Otizim nedeniyle ameliyat falan yapamaz sanırım tekrarlayan hareketler nedeniyle.

okumasında engel yok atanması ise akıl hastalığı yoktur diye sağlık raporu istenirse sıkıntı çıkabilir

@Sarman, nasıl yani? Okuyup eğitimini alıp o lisansı elde ettikten sonra işi icraate dökmesine nasıl engel olabilirler ki? :) Tıbbiyeye girince kişi doğrudan kendini hekim bile saymaya başlıyor, çünkü ben illaki mezun olurum buradan diyor, öyle de oluyor zaten büyük ihtimalle. Mesela doktorlar 7/24 doktordur, atanması gerekmez, bir aciliyet ortaya çıktı diyelim müdahale eder. Ortada vaka varken benim çalışma ehliyetim yok mu diyecek?

Burada doktor arkadaşlar var diye biliyorum. Umarım konuyu görürler de aydınlatırlar bizi.

devlet memuru kanununda engelli kadrosu hariç akıl hastalığı olmamak der ama özel sektör nasıl bir rapor istiyor bilmiyorum ama şu var engelli raporu almaz ve ilaç raporu da yoksa Bakan bile olur

Son düzenleme:
Üst Alt