Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otizm yüzünden ömür boyu yalnız mı kalacağım?

@berke26,
İyi de burada bir çelişki var. Hem cehalet mutluluktur diyerek cehaleti yuceltmissin hem de hem de cahillerin vasıfsız olduğunu söylüyorsun.

İyi de senden daha fazla bilgili bir sürü adam cahil dediğin insanlar ile psikolojik olarak aynı kalitede yaşıyor. Demek ki gereksiz bilgi her zaman yük değil ve Rabbim mutluluğu bilgili adamlara da vermiş. Ama bir sana vermemiş...
Ayrıca Cehalet ne demek? İlber Ortaylı temel nasıl atılır biliyor mu? Muhtemelen bilmiyor. O zaman inşaat ustası mı Ortaylı mı cahil?

Bence bir çelişki yok. Çünkü mutlu olmak için vasıflı olmak gibi bir şart yok.
Şahsen ben hem gereksiz bilgiyle yüklü, hem mutlu hiçbir insana rastlamadım. Gerekli bilgiyi öğrenip kullanan insanlara lafım yok.
Salt cahil ya da salt bilgili diye bir kavram yoktur. Bir insan Bir konuda uzman olurken aynı zamanda başka bir alanda cahil olabilir. İlber Ortaylı tarihte uzman diye her alanda bilgili olmak zorunda mı?

Kısaca biz başkalarına beleşe verilen bir şeyi (mutluluk) esssek gibi çalışarak elde etmek zorundayız. Tek gerçek bu...

@gannicus Aslında eşek gibi çalışsak bile mutlu olamayacağız. Çünkü hedonik adaptasyon yüzünden ne yaparsak yapalım en sonunda yine mutluluk oranımız aynı kalıyor. Mutluluk dediğimiz şey %40 genetik, %60 çevresel faktörlerden kaynaklı oluyor. Mutlu olma durumumuzun neredeyse yarısı ana babamızdan geliyor. Geri kalanı da ailemizin yetiştirme tarzı, sosyoekonomik durumumuz vb. etkiliyor. Cahillerin bize göre tek avantajı zihinlerinin işine gelmeyen gerçeklere kapalı kalması.

@berke26,

Cahillik veya sorgulamamak en büyük mutluluk kaynağıdır. Diğer insanlar gibi olsak keşke... Çok isterdim bir yerde çalışmak ve milletin laflarını takıntı yapmamayı. Bu lanet sülük gibi yapıştı. Para olsa her şeyi çözer..

@dgcnn,
Adam takıntı yapmıyor. Ota boka sinirlenmiyor. İyi uyuyor. Kendini iyi ifade edebiliyor. Ama
Sen değilsin de o mu cahil? Sizin değerlendirmeleriniz yanlış. Sizde problem var. Siz neyi sorguluyorsunuz? Doğru sorguluyor musunuz? Eğer sizi mutsuz ediyor ise sorgulamalariniz da yanlış bence. Bu işi bir daha düşünün...

@gannicus,
Kusura bakmayın. Siz beyninizi kullanmayı bilmiyorsunuz. O sizi kullanıyor. Beyninizi evcilleştirmeniz lazım...

@gannicus, meclisinde bi kerecikten bir şey olmaz denildi. Evet sorgulamayalım. Biz de cemaat evlerine sızıp çocukları badeleyelim. Çok mutlu oluruz :giggle:

@BayKukla,

Sen okuduğunu anladığından emin misin. Bence anlamıyorsun,😀

Sorgulayınca sinirleniyor, kafayı takıyor, mutsuz oluyor iseniz sorgulamayın. Kitap okuyunca mutsuz oluyor iseniz kitap okumayın. Bir ortamda mutsuz iseniz o ortamdan kaçın. Çünkü bir şeyler yanlış gidiyor demektir. Yanlış daha çok yanlışa götürür...

@gannicus,
Şu anda hafızamı silme gücüm olsaydı pratikte kullanmayacağım her şeyi hiç düşünmeden silerdim. Ama artık maalesef acı gerçeklerin farkındayım. Bu yüzden bu saatten sonra bu bilgiyle sanki tozpembe bir dünyada yaşıyormuşum gibi davranamam. Bir dönem daha fazla acı gerçeği öğrenmemeyi de denedim ama bu sefer de kendimi kandırıyormuşum hissi meydana geldi. Cehalet bilmemek değildir, bilgiye kapalı olmak demektir. Cahiller acı gerçeklere zaten kapalı olduğu için hiçbir zaman kendimi mi kaldırıyorum hissine kapılmayacaklar, çünkü onlara göre her şeyin en doğrusunu kendileri biliyorlar.

@gannicus,
Daha yalın anlatayım, cahil mutluluğundan bahsettiğim o kişilerin hiçbir şey sorgulamaması ve takıntı yapmaması. Cahilliği açıklayayım, insana has özelliklerin kullanmaması, yaptığını düşünmemek, sonuçları umursamamak, içgüdü ile yaşayan ve hareketlerin sonucunu sorgulamayan insan. Ben zekiyim üstünüm anlamı kurmadım. Dünyada benden mal bir adam yoktur. Yazdığımı bir daha oku. Daha önce yazmıştım buraya tekrar yazayım; istemediğim hayatı yaşıyorum, hiçbir şeyden zevk almıyorum, çünkü sonuçları biliyorum, neden daha iyi hayat varken böyle sürünüyorum diye salak gibi sorguluyorum bazı insanlar sömürüldüğü halde buna ses etmez çünkü sorgulamıyor, detaylı düşünmez, önüne ne koysan ona he der, kendi bildiği her zaman doğrudur her tartışmada kendini haklı görür, hayata geliş amacı doğup büyümek ve üremek olan kişilerden bahsediyorum.

@BayKukla,
Mecazi biliyoruz da şu yazdığından hiçbir şey anlamadım. Açık olmayan yazıları çözmeye uğraşamam. Kusura bakma...

@gannicus,
Daha yalın anlatayım, cahil mutluluğundan bahsettiğim o kişilerin hiçbir şey sorgulamaması ve takıntı yapmaması. Cahilliği açıklayayım, insana has özelliklerin kullanmaması, yaptığını düşünmemek, sonuçları umursamamak, içgüdü ile yaşayan ve hareketlerin sonucunu sorgulamayan insan. Ben zekiyim üstünüm anlamı kurmadım. Dünyada benden mal bir adam yoktur. Yazdığımı bir daha oku. Daha önce yazmıştım buraya tekrar yazayım; istemediğim hayatı yaşıyorum, hiçbir şeyden zevk almıyorum, çünkü sonuçları biliyorum, neden daha iyi hayat varken böyle sürünüyorum diye salak gibi sorguluyorum bazı insanlar sömürüldüğü halde buna ses etmez çünkü sorgulamıyor, detaylı düşünmez, önüne ne koysan ona he der, kendi bildiği her zaman doğrudur her tartışmada kendini haklı görür, hayata geliş amacı doğup büyümek ve üremek olan kişilerden bahsediyorum.
Sorgulamadan, doğup büyüyüp üremek. En sevdiğim hayat tarzı Vallahi. 😀Bunca sene sorguladım da ne oldu? Koca bir hiç... 😀

Üst Alt