Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otizm yüzünden ömür boyu yalnız mı kalacağım?

@berke26, Bende de aynı. Arada geliyor, gidiyor. Şimdilik verimli dönemimdeyim. Bakalım kaç ay sürecek? Kendimden konuşacak olursam bazen sevgiye açlık duyuyorum ama bir erkeğin sevgisi beni doyurabilir miydi? Bir sevgiliyle de bazen iyisin, bazen kötüsün. Kalıcılığı yok. O yüzden depresif dönemlerimde sanırım tekrar bir sevgili özlemi duyacağım ama hayat bana öğretiyor ki bir insanın sevgisi kalıcı değil. Ama ben de, bütün insanlar da kalıcı sevgiye ihtiyaç duyuyor. Ee, ne olacak?
Cevap şu: Tüm ömür böyle geçecek. Bazıları daha rahat bir hayat sürecek, bu doğru. O insanlar zengin olanlar. Sırf parasal değil bu zenginlik; sağlıklı biri zengindir mesela. Bir de yoksul olanlar var. Hastalar, türlü nedenlerden ızdırap çekenler, yemek bulamayanlar... "Zenginler"in görevi bu yoksulları teselli etmek, "aç" ise doyurmak, "susuz" ise su vermek. (Yine bir mecaz, sembolik bir anlatım var.) Bu şekilde bir adalet sağlanmaya çalışılacak. Tabiri caizse sendeleyen bir adalet. :) Vay ki kendi zenginliğiyle umursamaz yaşayana. Yoksul olan sonsuza dek "teselli" edilecekken zengin olan ızdırap çekecek.

İnancınız varsa durum bu.
Yoksa da inanın ve güç bulun. "Zengin" olan ızdırap çekecek diye değil, siz yoksullar teselli bulacaksınız diye.
Dayanırsam erdemlerimden ötürü beni övecek olan biri var. Ben buna inanıyor ve övgüyü ümit ediyorum.

Anlatımda kesinti varsa affola, hafıza sorunundan ötürü. :)

@Samarra, Allah a inanmanız ne kadar güzel bir şey hristiyan olmanız önemli değil ben tek tanrıya olan saygıya bakarım. İster müslüman ol ister yahudi hristiyan ya da deist

Benimde son teşhisimde psikotik olarak askerlik şubesi koydu ve öyle kaldı yanlız yaşıyorum bazen bende diyorum bu hayat yanlız başına geçermi diye dertleniyorum biraz içim acıyor bazen buruk bir şekilde uyuya kalıyorum. Ailem akrabalarımda sosyalleşmem için gerekli adımları atmıyor bende iyice salmış gibiyim tek umudum Japonya’da olduğu gibi Türkiyedede yanlızlık bakanlığı kurulması belki uyum saglıyacak bir eş yuvam olur diye düşündüm.

@Samarra,

Benim deneyimlerime göre inanmak psikolojik gücü tamamen emiyor. Umut insanı şimdiden koparır. Çok yanlış. İnanmayın. Üzerinizden büyük bir yük kalkacak...

Bir de doğru dürüst Türkçe yazın. Dile tecavüz etmeyin. Özellikle bağlaç ve hal eklerini kurallara uygun olarak yazın. Bırakın başkaları ne bok yerse yesin. Çünkü yazılarınız anlaşılmıyor!!! Sözüm samarraya değil...

Üst Alt