Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖSYM sınavlarında engelli kişi raporunun bildirmek zorunda mı?

nu067

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
39
ÖSYM sınavlarında engelli kişi illa raporunu yüklemek zorundamı engelli salona ihtiyaç duyulmuyor

hayır değilsiniz, ama engeliniz ile ilgili özel bir talebiniz var ise örneğin merdiven çıkamam/yanıma şeker ölçüm cihazımı almam gerekli gibi gibi. Bu konular için eklemelisiniz yoksa zorunluluk bulunmuyor

Bazen bizim talep gibi görmediğimiz şeyler sınavlarda özel izin/talep dahilinde olabiliyor. ÖSYM engel türüne bağlı olarak zemin kat salon, tek kişilik salon, okuyucu, işaretleyici, ek süre, özel puntolu kitapçık gibi temel haklar tanıyabiliyor. Ancak ben fiziksel engelliyim ve protez kullanıyorum. Günlük yaşantımda protez olmazsa olmaz bir uzuv gibi benim için.

Normalde sınav binasına protezle girmek yasak ama engelli raporu ile başvuru yaptığımda kullandığı araç ve gereçler kısmında ”Protez” yazdığım için sınava giriş belgemde de bu şekilde çıkıyor ve sorun yaşamadan sınava girebiliyorum.

Benim protez için kullandığım bu imkanı bir başkası işitme cihazı, insülin pompası, ek gıda, özel gözlük, tekerlekli sandalye, koltuk değneği, walker, insülin sensörü gibi (örnekler çoğaltılabilir) gereksinimleri için kullanabiliyor. Bu sadece taleple ilgili değil elbette, raporun da talebe uygun olması şart.

Uzun bir cevap oldu farkındayım, farklı aday arkadaşlarımız da okursa faydalanabilmesi açısından biraz uzun açıklamak istedim. Şimdiden kolaylıklar ve başarılar dilerim.

Üst Alt